Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιπτάμενοι… στον τελικό

ΦΩΤΟ REUTERS
Με οδηγό τον Σνάιντερ η Ολλανδία επικράτησε με 3-2 της Ουρουγουάης και θα βρεθεί στον τρίτο τελικό παγκοσμίου κυπέλλου της ιστορίας της για να διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο.

Το LIVE του αγώνα
 
Οι “οράνιε” ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και κατάφεραν να κλείσουν στα καρέ τους τους Λατιναομαερικάνους. Ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Φαν Μπρόνκχορστ εξαπέλυσε έναν κεραυνό από τα 40 μέτρα στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Μουσλέρα στο 18΄. Την ίδια τύχη και η Ουρουγουάη, όταν στο πρώτο αξιόλογο σουτ του Φορλάν η πορεία της μπάλας ξεγέλασε τον Στεκέλενμπουργκ και κατέληξε στα δίχτυα.
 
Στην επανάληψη η ομάδα του Ταμπάρες ξεκίνησε καλύτερα και απείλησε με τον Φορλάν, όμως οι Ολλανδοί με ένα τετράλεπτο ξέσπασμα καθάρισαν το ματς και την πρόκριση. Στο 70ο λεπτό ο Σνάιντερ σούταρε δυνατά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και οι “οράνιε” ξαναπήραν το προβάδισμα, ενώ στο 74΄ο Ρόμπεν με κεφαλιά έκανε το 3-1.
 
Το ματς έγινε θρίλερ στο φινάλε όταν ο Μάξι Περέιρα μείωσε σε 3-2 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι Ουρουγουανοί πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση, ενώ πολλά ήταν τα νεύρα στο φινάλε για τις αποφάσεις του Ουζμπέκου διαιτητή.
 
Η Ολλανδία βρίσκεται στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στην αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ισπανία. Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή των “οράνιε” σε τελικό μετά το 1974 και το 1978, ενώ και τις δύο αυτές φορές αποχώρησαν με σκυμμένα κεφάλια.
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε