Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ήρθαμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδης έδωσαν το σύνθημα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το Final 4 της Ευρωλίγκας που ξεκινάει την Παρασκευή. Δείτε τι δήλωσαν οι τέσσερις προπονητές και παίκτες των τεσσάρων ομάδων

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ζόρντι Ερέου (δήμαρχος Βαρκελώνης): «Καλώς ήλθατε στην πόλη της Βαρκελώνης, που αγαπά το μπάσκετ. Όλο το μπάσκετ της Ευρώπης βρίσκεται στην πόλη μας και θα δούμε με μεγάλη ευχαρίστηση τους αγώνες μπάσκετ. Έχουμε μεγάλες ομάδες που αγαπούν το μπάσκετ εμείς στην Καταλονία και ο κόσμος αγαπά το άθλημα. Είμαστε περήφανοι που οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης έρχονται εδώ για το Final 4. Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουμε το Final 4, αλλά έχουμε πάντα μεγάλες προσδοκίες».

Τζόρντι Μπερτομέου (εκτελεστικός διευθυντής Ευρωλίγκας): «Ευχαριστώ το δήμαρχο για τη φιλοξενία στην πόλη και σε αυτή την υπέροχη αίθουσα, όπου έχουν λάβει χώρα ιστορικά γεγονότα. Είναι η πιο σημαντική στιγμή της σεζόν, μίας περιόδου που ήταν από τις πιο ανταγωνιστικές στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Είχαμε τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση χωρών, 18 τον αριθμό, και μόνο οι καλύτερες έφτασαν στο Final 4. Γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Θα ήθελα να παρουσιάσω κάποια θετικά στοιχεία. Οι ομάδες κατάφεραν να αυξήσουν κατά 11% την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Παράλληλα μέσω του αγώνα της εβδομάδας, η εικόνα της Ευρωλίγκας έφτασε σε 110 χώρες, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτά τα κατορθώματα μάς δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ευρώπη. Στο Final 4 θα βρεθούν 16.000 φίλαθλοι στο ‘Παλαού Σαν Τζόρντι’ και 36 χώρες θα παρακολουθήσουν τους αγώνες. Το πρωί εγκαινιάσαμε ένα νέο γήπεδο σε μία γειτονιά της Μαδρίτης και σκοπεύουμε να κάνουμε μία συναυλία για την ενίσχυση της UNICEF και του έργου της. Επίσης συνεχίζεται το πρωτάθλημα των μικρών ηλικιών, πολύ υψηλού επιπέδου. Μάλιστα φέτος θα έχουμε μία ομάδα από την Κίνα σε αυτό το πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα απολαύσει ένα εξαιρετικό Final 4».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής ΠΑΟ): «Εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό, θέλω να πω πως είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εύχομαι καλή τύχη σε όλες τις ομάδες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

«Το μπάσκετ είναι παιχνίδι των παικτών. Εγώ είμαι πολύ περήφανος που έχω αυτούς τους παίκτες δίπλα μου, όπως τον Διαμαντίδη. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να φτάσουν στο Final 4».

«Αγαπώ τη Βαρκελώνη, είναι μια πόλη του μπάσκετ κι έχω πολλούς φίλους εδώ. Υποφέραμε πολύ σε όλη τη σεζόν, ειδικά όμως στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα την οποία όλος ο κόσμος θεωρούσε φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Όμως σε οποιαδήποτε πόλη κι αν παίζει η ομάδα μου στο Final 4, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Δημήτρης Διαμαντίδης (αρχηγός ΠΑΟ): «Δεν νομίζω ότι έχω να δώσω κάποια συμβουλή. Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει για να φτάσει στον τίτλο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε ξανά σε ένα Final 4. Εύχομαι ο κόσμος να διασκεδάσει και να δει όμορφο θέαμα. Ελπίζω στο τέλος να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα».

«Δεν νομίζω πως η Σιένα είναι μια μικρογραφία του Παναθηναϊκού. Κάθε ομάδα, έτσι και η Σιένα έχει τη δική της φιλοσοφία. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον κόουτς και τους παίκτες της. Έχουμε προετοιμάσει κάποια πράγματα κι ελπίζω στο γήπεδο να τα βγάλουμε. Πρέπει να δώσουμε το 100% για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα».

Σιμόνε Πιανιτζάνι (προπονητής Σιένα): Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ. Ευχαριστούμε την Ευρωλίγκα για την πολύ σπουδαία διοργάνωση. Η Βαρκελώνη είναι μία σημαντική πόλη για το μπάσκετ. Η Σιένα εκπροσωπεί μία μικρή πόλη, αλλά είναι μια μεγάλη ομάδα. Ελπίζω αυτή τη φορά ο Ζέλικο να μας δώσει μία ευκαιρία να κερδίσουμε (γέλια). Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είμαστε περήφανοι που είκασε εδώ και διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα καταφέρουμε».

«Αντιμετωπίζουμε την ομάδα που έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους στη σύγχρονη εποχή κι έναν προπονητή τόσο σπουδαίο όσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όμως έχουμε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και ο Παναθηναϊκός μάς σέβεται. Θα γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια όταν τίθενται αντιμέτωπες Παναθηναϊκός και Σιένα».

«Είναι σημαντικό και μόνο ότι βρισκόμαστε εδώ. Το σκηνικό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αλλάξει. Πολλές ομάδες έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα και ότι βρισκόμαστε εδώ αποτελεί μεγάλη επιτυχία».

Ριμάντας Καουκένας (παίκτης Σιένα): «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έφτασα εδώ με τη Σιένα. Δεν ήταν εύκολο, είχαμε δύσκολες στιγμές, αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Αυτή όμως είναι η χαρά του αθλήματος. Το Final 4 είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Την προηγούμενη φορά ήμουν τραυματίας και αυτό είναι το χειρότερο για έναν παίκτη. Ελπίζω αυτή τη φορά να βοηθήσω λίγο παραπάνω».

«Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με τον Παναθηναϊκό, αλλά και αρκετές διαφορές. Κάθε ομάδα έχει τη δική της φιλοσοφία και το δικό της στυλ. Εμείς θα παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και στο τέλος θα φανεί η διαφορά».

Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητής Μακάμπι): Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Χαίρομαι που βρίσκομαι δίπλα σε τόσο σπουδαίους συναδέλφους του παγκοσμίου μπάσκετ. Ελπίζω να είναι ένα από τα καλύτερα Final 4 στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Εύχομαι να δείτε σπουδαίο θέαμα».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθαν τόσο πολλοί φίλαθλοι της Μακάμπι για να μας εμψυχώσουν. Ο κόσμος ξέρει ότι οι οπαδοί της Μακάμπι έχουν πάθος και ενδιαφέρονται για την ομάδα, την παράδοση και την ιστορία της. Τους ευχαριστώ που έδωσαν τόσα χρήματα για να έρθουν εδώ, όπως και τους φιλάθλους των άλλων ομάδων. Έτσι γίνεται πιο όμορφο το μπάσκετ και θα μοιραστούμε όλοι μας αυτή τη χαρά».

«Ο Σοφοκλής ήταν γνωστός παίκτης πριν έρθει στη Μακάμπι, με εξαιρετική παρουσία στην ομάδα και πολλές παρουσίες σε Final 4. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε. Είναι εξαιρετικός παίκτης και πολύ καλός άνθρωπος. Ελπίζουμε να συνεχίσει να κάνει σπουδαία πράγματα για την ομάδα μας».

«Η Ρεάλ έχει καλούς ψηλούς στην επίθεση και τα ριμπάουντ. Καμία ομάδα όμως δεν έχει φτάσει εδώ επειδή είναι δυνατή σε έναν μόνο τομέα. Κάθε παιχνίδι αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο και ποτέ δεν είσαι σίγουρος ποιος παιχνίδι θα είναι αποφασιστικό. Ο Σοφοκλής είναι ένας από τους παίκτες που βοήθησαν να φτάσουμε ως εδώ, αλλά τα ριμπάουντ δεν είναι μόνο δική του δουλειά. Ελπίζω να κάνει καλό παιχνίδι, όπως και οι άλλοι παίκτες για να κερδίσουμε μία καλή ομάδα όπως η Ρεάλ».

Σοφοκλής Σχορτσανίτης (παίκτης Μακάμπι): «Ο κόσμος θα πρέπει να το χαρεί. Οι παίκτες θα πρέπει να έχουν δύναμη, σωματική και πνευματική. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε πάθος, για να ανταποκριθούμε στις οδηγίες του προπονητή μας. Να παίξουμε για να το διασκεδάσουμε».

«Από την αρχή ήμουν σίγουρος για την προσαρμογή μου. Δεν είχα πρόβλημα. Μιλήσαμε με τον κόουτς και είχαμε καλά συναισθήματα. Από τότε όλα πήγαν όπως έπρεπε, κατ’ ευχήν. Είμαι σε καλή κατάσταση και η Μακάμπι έχει δημιουργήσει μία πολύ καλή χημεία. Όλοι αλληλοβοηθηθήκαμε για να το καταφέρουμε αυτό. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, αλλά έχω και την ανάγκη να με βοηθήσουν».

«Πράγματι η Ρεάλ είναι ομάδα με ικανότητα στο ριμπάουντ, αλλά έχει κι άλλες αρετές, όπως το βάθος στον πάγκο. Εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, όπως κάναμε μέχρι τώρα στη σεζόν. Με αυτή τη φιλοσοφία φτάσαμε ως εδώ κι αυτό θέλουμε να κάνουμε το βράδυ της Παρασκευής».

«Ο κόουτς Μπλατ μού εξήγησε από την πρώτη στιγμή τι ήθελε από μένα. Ο τρόπος που μου μίλησε με σημάδεψε. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Καμιά φορά βέβαια μού φωνάζει (γέλια) κι εγώ κατεβάζω το κεφάλι. Όμως αυτό με βοηθά να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό. Νιώθω ότι μπορώ να τα καταφέρω και με βοηθά ότι πιστεύει σε μένα και αυτό είναι το καλύτερο για έναν παίκτη».

Λελέ Μολίν (προπονητής Ρεάλ): «Είμαστε πολύ περήφανοι που η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ξανά στο Final 4, το πιο σημαντικό γεγονός του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο, αλλά με την υποστήριξη όλων φτάσαμε ως εδώ. Η επιθυμία μας είναι να δείξουμε αυτό το νεανικό πρόσωπο που έχουμε και με τον ενθουσιασμό μας να ισορροπήσουμε για την έλλειψη εμπειρίας. Είμαστε εδώ βάσει των δυνάμεών μας και θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ σε αυτή τη γιορτή. Είναι μια σημαντική στιγμή για μας, ένα κομμάτι της ιστορίας μας».

«Είναι πολύ σημαντικό που παίζουμε σε ένα Final 4 κι αν το κατακτήσουμε θα είναι ακόμη πιο σπουδαίο. Δεν έχει σημασία για μας ότι αγωνιζόμαστε στη Βαρκελώνη. Την ίδια αξία θα είχε κι αν το κερδίζαμε σε άλλη πόλη. Σημασία έχει να κερδίσεις, όχι πού θα κερδίσεις».

«Είναι μεγάλη η διαφορά του να είσαι βοηθός από πρώτος προπονητής. Είμαι λίγο καιρό μόνο πρώτος προπονητής της Ρεάλ. Ως βοηθός προπονητή με έναν τόσο σπουδαίο κόουτς όπως ο Ετόρε Μεσίνα, μαθαίνεις καθημερινά. Όμως το να παίρνεις εσύ τις αποφάσεις κάθε μέρα είναι διαφορετικό. Όταν είσαι βοηθός, ανταλλάσσεις απόψεις, αλλά δεν αποφασίζεις. Είναι άλλο πράγμα να παίρνεις εσύ τις γνώμες των βοηθών σου και να παίρνεις τις αποφάσεις».

Φελίπε Ρέγες (αρχηγός Ρεάλ): «Ήρθαμε μέσα από δυσκολίες στο Final 4. Έχουμε μία νεανική ομάδα, με μόνο δύο παίκτες που έχουν παίξει σε Final 4. Όμως ο προπονητής μας έχει εμπειρία και θα σχεδιάσει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Όλες οι ομάδες θέλουν τον τίτλο. Θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια κι εμείς θα πρέπει να παίξουμε όπως στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε πολλά, αν και ξέρουμε πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Πάντως αν δουλέψουμε σαν ομάδα, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε