Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ήρθε η ώρα τα κορίτσια να ανέβουν στο… βάθρο!

EUROKINISSI
Ότι και να γίνει είναι μέσα στην καρδιά μας. Το μετάλλιο το έχουν σίγουρο. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα είναι χρυσό ή αργυρό.
Τα χρυσά μετάλλια θα περιμένουν γυαλισμένα να φορεθούν από τις νικήτριες του σημερινού τελικού (4 μ.μ., ΕΤ1). Το μάτι όμως των κοριτσιών της εθνικής ομάδας πόλο… γυαλίζει πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο στη Σαγκάη.
 
Απέναντι στις γηπεδούχες της Εθνικής Κίνας, οι «γοργόνες» του Γιώργου Μορφέση γνωρίζουν πως πρέπει να ξεπεράσουν τα όριά τους και να πάρουν την πολυπόθητη νίκη που θα τους στείλει στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
 
Υστερα από δύο χαμένες ευκαιρίες (στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 και το Ευρωπαϊκό 2010), το momentum μοιάζει να είναι ιδανικό για την Εθνική μας που προετοιμάστηκε στην πίσινα ενός ιδιωτικού γυμναστηρίου της πόλης, η οποία βρίσκεται στον 7ο όροφο ενός κτιρίου. Και από εκεί απευθείας στο… 7ο ουρανό, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εκπληκτική παρουσία της στη διοργάνωση και πρωτίστως συμπληρώνοντας με το κορυφαίο μετάλλιο το τρίπτυχο που καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
 
Τέσσερα κορίτσια της ομάδας, οι Μελιδόνη, Ρουμπέση, Λιόση και Λαρά, θα ζήσουν αυτό που κανένα μέλος άλλης ομάδας έχει ζήσει στην Ελλάδα, κατακτώντας μετά τα ολυμπιακά και ευρωπαϊκά μετάλλια και το παγκόσμιο. Αν είναι και το χρυσό, θα είναι ο τέλειος συνδυασμός.
 
«Κανένας δεν προπονείται για να είναι δεύτερος» είπε με αποφασιστικότητα χθες η Μελιδόνη, για να συμπληρώσει δίπλα της η Αβραμίδου: «Αυτοί που τα παρατούν δεν κερδίζουν ποτέ. Και οι νικητές δεν τα παρατούν ποτέ». Η αυτοπεποίθηση των κοριτσιών ξεχειλίζει. Το κίνητρο είναι το υψηλότερο και η προετοιμασία για τον αντίπαλο λεπτομερέστατη, οπότε εκείνο που απομένει για να επιτευχθεί ο στόχος είναι να αγωνιστεί η ομάδα με υψηλό δείκτη συγκέντρωσης.
 
Χθες, μετά την προπόνηση, ο Γιώργος Μορφέσης μαζί με τις πολίστριές του μελέτησαν για ακόμη μία φορά το παιχνίδι της Κίνας. Αφού απόλαυσαν ως θεατές τον ημιτελικό των ανδρών (Ουγγαρία – Σερβία) για να χαλαρώσουν, κάθησαν μπροστά στην τηλεόραση για την ανάλυση της Κίνας στον ημιτελικό με τη Ρωσία αλλά και τα λάθη της Ελλάδας στην ήττα της από τη σημερινή αντίπαλό της με 9-8 στο World League.
 
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε