Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ισοπαλία με “ξύλο” – Μπορούσε τη νίκη ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήρθαν 1-1 με τη Μαρσέιγ στο ντέρμπι κορυφής του 6ου ομίλου στο NextGen Series στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από πλευράς Γάλλων προς το τέλος του παιχνιδιού (τελείωσαν με εννέα παίκτες). Έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες – Η πρόκριση θα κριθεί στο φινάλε με τη Μπιλμπάο.

Το ντέρμπι κορυφής του γκρουπ δεν ανέδειξε νικητή, αν και οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν τη νίκη απέναντι στους Μασσαλούς, προκειμένου να τεθούν επικεφαλής του 6ου ομίλου της διοργάνωσης και να προκριθούν στην επόμενη φάση, ωστόσο, δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Γάλλων, οι οποίοι παρέμειναν στην κορυφή με 8 πόντους, δύο περισσότερους από τους Πειραιώτες.

Οι Γάλλοι άνοιξαν το σκορ στο 33′ με εξαιρετικό πλασέ του Ντιόπ, αλλά οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν στην εκπνοή του ημιχρόνου. Επειτα από εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Βουτσιώτη, ο Ιωαννίδης πέρασε και τον Σι και με πλασέ έκανε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες στην επανάληψη να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, αλλά στο 63′ ο Σι απέκρουσε συνατό διαγώνιο σουτ του Δημακάκου, ενώ στο 72′ έπειτα από προσπάθεια του Ιωαννίδη, ο Γκίνο ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ!

Το παιχνίδι είχε πολλά νεύρα, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει σε δύο παίκτες της Μαρσέιγ απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 84′ ο Σαρλέ κλότσησε εκτός φάσης τον Λύρα και στο 89′ ο Σπαρανιά, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 88′ (!) έκανε ένα εγκληματικό πάνω στον Λύρα. Και οι δύο πήραν την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

Την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Καραϊσκάκη και σε περίπτωση νίκης θα προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός: Βλάχος, Καραγκούνης, Λυκογιάννης (39′ Δημακάκος), Βούρος, Λεάντρο, Μανώλης Σιόπης, Δημήτρης Σιόπης (81′ Πασαλίδης), Βουτσιώτης (61′ Γκίνο), Ιωαννίδης, Σουκιάς (39′ Παπασάββας (81′ Βέργος)), Λύρας
 
Μαρσέιγ: Σι, Εμρουτζά, Ποπέσκου, Τσαρλς, Μεντί, Μασινί, Ζομπεγιό, Ντιόπ (60′ Αλί Σαΐντ), Ανανί (71′ Κισακού), Λοϊακονό, Πομιέ (71′ Αραΐ)
 
Κίτρινες κάρτες: Καραγκούνης (35′), Λύρας (86′) / Μεντί (12′), Μασινί (43′), Ανανί (49′), Ποπέσκου (89΄), Αραΐ (94′)
 
Κόκκινες κάρτες: Τσαρλς (84′), Σπαρανιά (90΄)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε