Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ιταλική… υποχώρηση – Απίστευτη ισοπαλία πήραν οι Νεοζηλανδοί

Έξαλλα πανηγύρισαν οι Νεοζηλανδοί την ισοπαλία που απέσπασαν από τους Ιταλούς
Έξαλλα πανηγύρισαν οι Νεοζηλανδοί την ισοπαλία που απέσπασαν από τους Ιταλούς, ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι πρωταθλητές κόσμου απογοήτευσαν και στο δεύτερο ματς τους στο Μουντιάλ μένοντας στο 1-1 με τη Νέα Ζηλανδία και πλέον χρειάζονται τη νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Σλοβακία για να προκριθούν.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Μαρτσέλο Λίπι θα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη σκληρότερη κριτική μετά την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στην αδύναμη Νέα Ζηλανδία. Η Ιταλία ήταν κακή, χωρίς κίνηση και εμπνεύσεις ενώ και ο “Πολ Νιούμαν” τα έκανε πάλι θάλασσα αφήνοντας εκτός τους Πατσίνι, Ντι Νατάλε βάζοντας τους Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο στην επίθεση.

Οι Νεοζηλανδοί παίζοντας παθιασμένα και εκμεταλλευόμενοι τα πολύ αργό αμυντικό δίδυμο της Ιταλίας κατάφεραν να προηγηθούν με τον Σμελτζ μόλις στο 7′. Η φάση πάντως έπρεπε να είχε σταματήσει αφού ο σκόρερ ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ.

Ο ρέφερι της αναμέτρησης, Μπάτρες, διόρθωσαε το λάθος του με ένα ακόμη. Στο 28′ έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους Ιταλούς, που νωρίτερα είχαν δοκάρι με τον Μοντολίβο και ο Ιακουίντα ισοφάρισε.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Νέα Ζηλανδία κλείστηκε στα καρέ της και οι Ιταλία δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Γι’ αυτό επιχείρησαν πολλά μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο.

Πλέον τα πάντα είναι ανοιχτά στο έκτο όμιλο και όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Ζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Μαρκίσιο (61′ Πατσίνι), Πέπε (46′ Καμορανέζι), Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (46′ Ντι Νατάλε).

Νέα Ζηλανδία (Ρίκι Χερμπερτ): Πάστον, Ριντ, Νέλσεν, Βίσελιτς (81′ Κρίστι), Σμιθ, Λόκχεντ, Μπέρτος, Έλιοτ, Σμελτζ, Κίλεν (90′ Μπάρον), Φέλον (63′ Γουντ).

Η βαθμολογία του έκτου ομίλου (Μετά από 2 αγώνες)

Παραγουάη 4
Ιταλία 2
Νέα Ζηλανδία 2
Σλοβακία 1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε