Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ίβκοβιτς: Απείλησαν τη ζωή του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Απειλές για τη ζωή τους δέχθηκαν ο Σπανούλης και μέλη του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τελικού της Α1, σύμφωνα με τον Σέρβο τεχνικό των “ερυθρόλευκων”.
Ο “Ντούντα” μίλησε για τα ελλιπέστατα μέτρα ασφαλείας στο τέταρτο ματς της σειράς των τελικών στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στάθηκε στις απειλές που δέχτηκε ο Βασίλης Σπανούλης και μέλη του τεχνικού τιμ για τη ζωή τους, ενώ τόνισε ότι το παιχνίδι μύριζε… μπαρούτι από την αρχή.
 
Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα στις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί από τον πάγκο των κυπελλούχων Ελλάδας, εξηγώντας ότι έχει διετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, αλλά και για την φημολογούμενη αποχώρηση των αδελφών Αγγελόπουλων.
 
Επίσης, αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη διάρκεια της χρονιάς, ενώ μίλησε με καλά λόγια για τους παίκτες και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που προσπάθησαν να βοηθήσουν τη δική του ομάδα να μην πέσει θύμα των…
 
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ιβκοβιτς:
 
Για το μέλλον του στον πάγκο των “ερυθρολεύκων : “Εχω υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων με τον Ολυμπιακό. Θα έχουμε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας, κύριους Αγγελόπουλους τις επόμενες ημέρες για να δούμε πως θα προχωρήσουμε”.
 
Για τα όσα συνέβησαν στον τέταρτο και τελευταίο τελικό στο ΟΑΚΑ: “Εάν στον τέταρτο τελικό στο Ολυμπιακό Στάδιο είχαμε καταφέρει να είμαστε εύστοχοι σε τρεις από τις χαμένες ελεύθερες βολές, τότε πιθανότατα θα είχαμε φύγει νικητές από εκεί. Το ματς ήταν εντελώς περίεργο και ακαθόριστο βάσει της εξέλιξής του. Και ήταν από την αρχή περίεργο, από τη στιγμή που η ασφάλεια του γηπέδου επέτρεψε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού να γεμίσουν τις πρώτες έξι σειρές της εξέδρας -πράγμα το οποίο είχε απαγορευτεί και έπρεπε εξ αρχής να είναι άδειες- πίσω από τη μπασκέτα, η οποία βρισκόταν κοντά στον πάγκο μας.
 
Πίστεψέ με, ήμασταν βρεγμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς από το νερό που μας εκτόξευαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού! Ήμουν μούσκεμα από πάνω μέχρι κάτω! Αυτό, ωστόσο, ήταν το λιγότερο…Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου, μέλη του προπονητικού μας τιμ, ο Σπανούλης αλλά και το παιδί του δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους!
 
Είδα με τα μάτια μου έναν οπαδό του Παναθηναϊκού με μαχαίρι να σκίζει τη φισούνα! Ο Παπαλουκάς κλωτσούσε κροτίδες οι οποίες ουκ ολίγες φορές εξερράγησαν στα πόδια μας. Δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις η εχθρική ατμόσφαιρα που ζήσαμε. Θέλω να επισημάνω ότι οι παίκτες και οι προπονητές του Παναθηναϊκού προσπαθούσαν να μας προστατεύσουν, όπως κάνουν πάντα άλλωστε και όπως κάνουμε και μεις στην έδρα μας. Ωστόσο, η ασφάλεια στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ελλειπέστατη. Είναι ανεξήγητη όλη αυτή η έχθρα”.

Για την στάση της Αστυνομίας: “Στην Ελλάδα η αστυνομία έχει την οδηγία να μην χρησιμοποιεί βία, αλλά να αναμένει περαιτέρω οδηγίες για το πως θα δράσει σε ενδεχόμενο επεισόδιο με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει τίποτα στο τέλος. Το μόνο που κάνουν είναι να επιτηρούν…από απόσταση!”
 
Για τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στην αρχή της σεζόν περί αποχώρησης των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων: “Ελπίζαμε ότι η παρουσία του Ζέλικο και η δικιά μου θα μείωνε την έχθρα αλλά αυτό προφανώς αυτό δεν συνέβη. Στην αρχή της σεζόν όταν όλοι οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων ήμασταν παρόντες, ο Ζέλικο μου είπε να αποσύρω την ομάδα στο πρώτο μπουκάλι που θα έπεφτε στο έδαφος. Eνιωσα ότι ήμαστε υπεύθυνοι για την συμπεριφορά των παικτών και ότι όλα ήταν ευθύνη των διοργανωτών. Του απάντησα”φίλε μου μην παίρνεις την ευθύνη για όσα εκείνοι είναι ανίκανοι να πάρουν”.
 
Για την διεξαγωγή αγώνων σε άδειες κερκίδες: “Πως να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα σε τέτοιες συνθήκες; Το μπάσκετ είναι για τους φιλάθλους”.
 
Για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς: “Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, όταν το σκορ ήταν 65-60, οι παίκτες μου άρχισαν να ασχολούνται με τις αποφάσεις των διαιτητών και σταμάτησαν να παίζουν. Σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου ανέφερα το παράδειγμα του Ντάλας με το Μαϊάμι, όπου παρότι βρέθηκαν στο -15 κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι”.

Για το γεύμα της ομάδας σε γνωστό εστιατόριο της Γλυφάδας, την επομένη των τελικών: Δεν ήταν κάποιου είδους επαγγελματική συνάντηση. Hθελα όσοι δουλέψαμε την χρονιά αυτή να βρεθούμε μιας και τελείωσε η σεζόν. Μου αρέσει να περνάω χρόνο μαζί με τους παίκτες μου. Η συναναστροφή μου με τους παίκτες δεν σταματάει στα αποδυτήρια”.

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης των αδελφών Αγγελόπουλων από την ΚΑΕ και την σχεδόν σίγουρη μείωση του μπάτζετ της επόμενης περιόδου: “Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είναι νέοι, υψηλής εμβέλειας προσωπικότητες. Με όσα έχουν επενδύσει έχουν προσφέρει πολλά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με την κρίση που πλήττει την Ελλάδα, αν αποχωρήσουν αυτοί και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι που διοικούν τον Παναθηναϊκό, το μπάσκετ θα γίνει ερασιτεχνικό. Τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ περιστρέφονται γύρω από αυτές τις δύο ομάδες”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε