Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ίβκοβιτς: Είμαστε πραγματική ομάδα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στο ομαδικό πνεύμα, στο οικογενειακό κλίμα και στην υπερπροσπάθεια των παικτών του απέδωσε την τεράστια επιτυχία ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Θαύμα στην Πόλη! – Πρωταθλητής Ευρώπης με…απίστευτη ανατροπή ο Ολυμπιακός(VIDEO)

“Είναι μία πολύ ευτυχισμένη στιγμή για όλους μας και ειδικά για τον κόσμο μας. Ξεχειλίζω από συναισθήματα. Δεν ξέρω αν είναι η μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών. Πιστεύω καμία ομάδα με τόσες αλλαγές μέσα σε ένα χρόνο δεν έχει φτάσει σε τέτοια επιτυχία. Η νίκη ανήκει στους παίκτες μου. Συγχαίρω τους παίκτες μου γιατί το πίστεψαν μέχρι το τέλος και τους συνεργάτες μου. Ήταν όλοι τους πολύ διψασμένοι. Φυσικά τους αδερφούς Αγγελόπουλους που ήταν έτοιμοι να φύγουν το καλοκαίρι, αλλά έμειναν μαζί μας. Ο κόσμος μας πίστεψε σε μας και τους δικαιώσαμε. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά τους. Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ, γιατί όλοι ήρθαν να μας συγχαρούν στο τέλος του αγώνα.

Αφιερώνω αυτό το Κύπελλο στον κόσμο. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου. Ήρθαν 4.000-4.500 φίλαθλοι για να μας βοηθήσουν. Υπήρχαν κάποια επεισόδια κι εύχομαι εν όψει τελικών να μη γίνει τίποτα και να μιλάμε για ελληνικούς φιλάθλους.

Πετύχαμε διαδοχικές υπερβάσεις. Στην πρώτη φάση αφήσαμε πίσω μας την Κάχα Λαμποράλ, στη δεύτερη δύο τουρκικές ομάδες και μετά τη Σιένα. Γίναμε μεγαλύτερη ομάδα μέσα σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι πραγματική ομάδα και γι’ αυτό έφτασε εκεί που έφτασε».

Ήταν δύσκολο να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και στην αρχή είχαμε νευρικότητα και πίεση. Στο πρώτο δεκάλεπτο πετύχαμε επτά πόντους και είχαμε πολλά λάθη. Παίξαμε καλή άμυνα, αλλά τα λάθη μας σκότωσαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τα τρίποντα του Τεόντοσιτς η διαφορά μειώθηκε. Δεν ήταν η άμυνά μας κακή, αλλά η επίθεσή μας στο πρώτο ημίχρονο. Όταν αρχίσαμε να παίζουμε πιο γρήγορα με τους νέους παίκτες μας καταφέραμε να μειώσουμε. Στο -19 είπα στους παίκτες μου ‘πάμε παιδιά, μπορούμε’. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε αυτό που έγινε. Είχαμε πολλή ενέργεια και φτάσαμε στην ανατροπή. Δεν περίμενα να χάσει δύο βολές ο Σισκάουσκας και ήμουν έτοιμος να πάρω τάιμ άουτ, αλλά τις έχασε και παίξαμε γρήγορα φτάνοντας στο καλάθι της νίκης με τον Πρίντεζη. Ο Σπανούλης, που είναι ο ηγέτης μας, έδωσε μία πολύ καλή πάσα.

Όλοι οι παίκτες είναι πολύ επαγγελματίες και δεν νομίζω να επηρεάστηκε από κάτι. Όλη τη σεζόν ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ΤΣΣΚΑ και της διοργάνωσης».

Είναι δύσκολο να μιλήσω ξεχωριστά για κάποιους παίκτες. Αυτή τη στιγμή ήρωας για την ομάδα είναι ο Έισι Λο, ο οποίος αποφάσισε με δική του ευθύνη να παίξει στο παιχνίδι. Ήταν τραυματίας και δεν μπορούσε επί δύο μέρες καν να κατέβει για το φαγητό. Ο Παπανικολάου έκανε εξαιρετική δουλειά και απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και σήμερα. Και φυσικά ο Πρίντεζης, που όταν έκανε το παιχνίδι του πέτυχε καθοριστικά καλάθια”, δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε