Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ίβκοβιτς: Έτοιμοι όταν πρέπει

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.
ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλησε να προσγειώσει τους φιλάθλους και τους παίκτες του, μετά τα φιλικά προετοιμασίας στην Τουρκία, λέγοντας ότι η ομάδα έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να είναι έτοιμη.

Ο Σέρβος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε στα φιλικά, αλλά έχει την εμπειρία να διαπιστώσει ότι αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν δείγμα γραφής και για τα επίσημα.

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, στα νέα παιδιά που δείχνει να εμπιστεύεται απόλυτα αλλά και στους έμπειρους παίκτες που ακόμη δεν έχουν βρει το ρυθμό τους:

“Σε μια εβδομάδα δώσαμε πέντε αγώνες και πιέσαμε πολύ τα παιδιά. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να υπάρξει υπομονή απ’ όλους και πίστωση χρόνου. Είδα μεγάλη διαφορά από το πρώτο παιχνίδι που δώσαμε στην Τουρκία μέχρι αυτό με την Εφές Πίλσεν. Αυτή την περίοδο βλέπουμε τι μπορούμε να κερδίσουμε και τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Γι’ αυτό δουλεύουμε.

Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία είχα πει στους συνεργάτες μου να προσέξουν τα νέα παιδιά. Τον Παπανικολάου, τον Μαυροκεφαλίδη και τον Σλούκα. Πιστεύω ότι πετύχαμε. Ο Παπανικολάου ήταν πολύ τρομαγμένος πριν απ’ αυτά τα παιχνίδια κα είναι θετικό το ότι μπήκε καλά στην ομάδα.

Οι έμπειροι παίκτες που συμμετείχαν και στο Παγκόσμιο θα βρουν αργότερα ρυθμό. Δεν είναι τώρα η ώρα να χάσουν ενέργεια. Ο Ράσο έκανε προετοιμασία μετά από δέκα χρόνια και τα ‘δωσε όλα. Ο Λούκας και ο Κέσελ θα μπορούσαν περισσότερο, αλλά είχαν το πρόβλημα που τους έφερε πίσω. Προσπάθησαν όμως κι αυτό μετράει.

Οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές για να προετοιμαστούμε όσο τον δυνατόν καλύτερα εν μέσω των υποχρεώσεών μας, όπως είναι η παρουσίαση της ομάδας και η φωτογράφιση. Δεν πρέπει να χαθούμε.”

Ο Ίβκοβιτς ρωτήθηκε για το αν οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού στην Τουρκία είναι ένα δείγμα γραφής για το πώς θα παρουσιάζεται η ομάδα:

“Είναι νωρίς να πούμε για τον τρόπο που θα παίξουμε. Σίγουρα θα είμαστε πιο δημιουργικοί κι αυτό φαίνεται από τις ασίστ που δίνουμε σε κάθε παιχνίδι. Έχοντας όμως τέτοιους παίκτες πρέπει να χαμηλώσουμε τον αριθμό των λαθών που κάνουμε. Έχοντας νέα παιδιά όπως είναι ο Παπανικολάου και ο Κέσελ που τρέχουν και είναι αθλητικοί, θέλουμε σίγουρα να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό και να πηγαίνουμε στα επιθετικά ριμπάουντ. Θέλουμε να παίξουμε σύγχρονο μπάσκετ κι αυτό συμβαίνει όταν το 25% των πόντων έρχεται από αιφνιδιασμούς και το 60% από δευτερεύοντες.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε