Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ίβκοβιτς: Η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακός – Λίγοι σαν τον Σπανούλη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη και του κόσμο του Ολυμπιακού έπλεξε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με αφορμή τον αγώνα της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας με την Ρεάλ.

“Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο παίκτη που σπρώχνει την ομάδα και πιέζει πολύ στην άμυνα. Τον είδατε στον αγώνα με τον Πανελλήνιο. Κυνηγούσε μέχρι το τελευταίο λεπτό να κλέψει τη μπάλα και να φύγε στον αιφνιδιασμό. Έχει μεγάλη διάθεση, είναι επαγγελματίας και όλοι τον αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή. Δεν θα πω ότι δεν έχω κοουτσάρει ξανά τέτοιον παίκτη, αλλά οπωσδήποτε είχα λίγους σαν κι αυτόν στην καριέρα μου”, τόνισε αρχικά ο “Ντούντα”

Αναφερόμενος στον αγώνα με τη Ρεάλ είπε: “Είναι μια πρεμιέρα δύσκολη. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα έτοιμος. Παίζουμε με μια σπουδαία ομάδα. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι τα παιχνίδια τα παίρνει ο κόσμος. Τα παιχνίδια τα παίρνουν οι ομάδες. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Ξέρω ότι η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακός, γιατί είμαι χρόνια στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η Ρεάλ έχει φέτος διαφορετική φιλοσοφία. Θέλησε να αλλάξει λίγο τις επιλογές της. Προσπάθησε να έχει πιο επιθετικούς παίκτες, όπως ο Τάκερ, που είναι καλός σιουτέρ ο Σουάρεθ, που ήταν MVP στο ισπανικό πρωτάθλημα πέρυσι, ο Ροντρίγκεθ, που ήρθε από το ΝΒΑ, και ο Γιουλ, που είναι πολύ σύγχρονος γκαρντ. Υπάρχουν επίσης και καλοί ψηλοί. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, γιατί η Ρεάλ θέλει φέτος να ανεβάσει το σκορ. Εμείς φέτος θέλουμε να τρέξουμε. Δεν υπάρχουν ομάδες που είναι γρήγορες ή αργές. Υπάρχουν ομάδες που τρέχουν ή δεν τρέχουν. Εμείς θέλουμε να τρέχουμε. Δεν θέλω να υπάρχει το βάρος της πρεμιέρας”.

 
Όσο για τις δηλώσεις του Μεσίνα που χρίζουν τον Ολυμπιακό φαβορί ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε: “Αυτά μπορεί να τα λέει ο Μεσίνα για την ομάδα του.Είναι ένα παραμύθι και μπορεί να τα κάνει και ως κόλπο. Εμείς έχουμε ψηλούς στόχους, αλλά ακόμα χτιζόμαστε. Είμαστε στην 5η εβδομάδα που έχουμε όλους τους παίκτες μαζί. Δε θέλουμε το βάρος του φαβορί, αλλά έχουμε ψηλούς στόχους. Δεν υπάρχει πίεση για τον τίτλο, γιατί έχω πει στους παίκτες ότι θέλω να παίζουμε μπάσκετ. Τους έχω πει πού έχουμε έρθει και ποια ομάδα εκπροσωπούμε. Και τους συμβούλεψα να μην πηγαίνουν… πρώτο τραπέζι πίστα σε Μητροπάνο, Τερζή και Ρέμο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε