Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ίβκοβιτς: Πίστη, δουλειά και ομαδικό πνεύμα

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Ο Ολυμπιακός θα ανοίξει την αυλάια της φετινής Ευρωλίγκας και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς οριοθέτησε τους στόχους, μίλησε για το ρόστερ αλλά και για τους παίκτες που περιμένει να κάνουν τη διαφορά.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην έχουν Κλέιζα και Τσίλντρες φέτος, αλλά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περιμένει ότι η ομάδα του θα μπορέσει να εκπληρώσει τους στόχους της και να βρεθεί στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Μιλώντας στο επίσημο site της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε στην πρεμιέρα κόντρα στη Ρεάλ:

“Η Ευρωλίγκα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης και κάθε χρόνο παρουσιάζεται όλο και καλύτερη. Ο Ολυμπιακός ήταν παρών στα τελευταία δύο φάιναλ φορ και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, με πολύ ψηλούς στόχους. Είχαμε κάποια καθυστέρηση στην προετοιμασία, καθώς είμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και βρίσκομαι μαζί με την ομάδα εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Χρειαζόμαστε χρόνο και σκληρή δουλειά, αλλά περιμένω να πετύχουμε τους στόχους μας.

Έχω πίστη στην ομάδα, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Αυτή η ομάδα δεν έχει όπως η περσινή σούπερ σταρ όπως ο Κλέιζα και ο Τσίλντρες, όμως μπορούμε να περιμένουμε ένα επιθετικό μπάσκετ. Έχουμε δύο πολύ έμπειρους ψηλούς, όπως ο Νεστέροβιτς και ο Νίλσεν, αλλά και κάποιους νεαρούς παίκτες με ταλέντο, όπως ο Παπανικολάου, ο Κέσελι που ήταν η ευχάριστη έκπληξη στο Μουντομπάσκετ, και ο Κατσίβελης, που περιμένουμε να βελτιωθούν μέσα από τη δουλειά. Το θετικό είναι ότι η ομάδα διαθέτει μία μεγάλη βάση Ελλήνων παικτών, με παίκτες όπως ο Παπαλουκάς και ο Σπανούλης στην περιφέρεια, όπου υπάρχει και ο Τεόντοσιτς.

Δεν νομίζω πως θα δούμε κάποιες μη αναμενόμενες ομάδες στο φάιναλ φορ. Οι ισπανικές ομάδες είναι πολύ δυνατές, με πρώτη την Μπαρτσελόνα που για την ώρα είναι η καλύτερη ομάδα, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντα ισχυρή, υπάρχουν οι δυνατές ελληνικές ομάδες, η πολύ έμπειρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Βουγιόσεβιτς στον πάγκο, πιθανώς και η Μακάμπι. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν, όχι μόνο στο φάιναλ φορ ή στα πλέι οφ, αλλά από την αρχή.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε