Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καφές: “Πρέπει να προσπαθήσουμε για την ομοιογένεια”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, υποσχέθηκε ότι φέτος οι παίκτες θα “ματώσουν” τη φανέλα, μίλησε για τα λεγόμενα “στρατόπεδα” μέσα στην “ένωση” και τους λόγους της φετινής πορείας.

Ο Παντελής Καφές, απάντησε στα ερωτήματα των φίλων της ομάδας σε μια διαδικτυακή συνέντευξη, στην ιστοσελίδα της. Η άσχημη φετινή πορεία ήταν συνδυασμός πραγμάτων, σύμφωνα με τον Καφέ. Όταν ρωτήθηκε για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και αν ο Σερβοέλληνας τεχνικός κρατάει την ίδια στάση απέναντι σε όλους τους παίκτες, η απάντηση που έδωσε ήταν “αινιγματική”, τονίζοντας ότι σε κάθε ομάδα υπάρχουν διαφωνίες. 

Τέλος, ενόψει της νέας σεζόν, εμφανίστηκε αισιόδοξος, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν οι σωστές κινήσεις που απαιτούνται.  

Αναλυτικά:

-Για ποιο λόγο η AEK είναι χωρισμένη στα δύο. Εννοώ σε Έλληνες και Ξένους. Πιστεύω ότι σημαντικός παράγοντας μη εκπλήρωσης στόχων είναι η ανομοιογένεια στην ομάδα. Μήπως πρέπει να γίνει προσπάθεια ομογενοποίησης της ομάδας;

Δεν θεωρώ ότι η ομάδα είναι χωρισμένη στα δύο και ειδικότερα σε Έλληνες και ξένους. Εκ των πραγμάτων, λόγω και της γλώσσας, είναι δύσκολο να είμαστε όλοι φίλοι, αλλά προσπαθούμε γι αυτό. Όντως η ανομοιογένεια δεν είναι ότι καλύτερο για μια ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο αλλάζουν πολλοί παίκτες και η ομοιογένεια είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Όντως πρέπει να γίνει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, ώστε να προχωρήσει η ομάδα και να έχει επιτυχίες.

Που αποδίδεις την φετινή αποτυχία της ΑΕΚ να πετύχει στους στόχους της;
«Σημαντικό ρόλο για τη φετινή κακή χρονιά έπαιξαν τα άσχημα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν. Ειδικά στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι. Αυτό μας άφησε από νωρίς αρκετά πίσω, σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, και είχαμε αυτή την εικόνα»

-Είναι τόσο δύσκολο να είσαι αρχηγός στα αποδυτήρια; Και αν όχι τότε γιατί η ομάδα δεν έχει;
«Είναι αρκετά δύσκολο να είσαι αρχηγός σε μια ομάδα. Φέτος είχαμε στο ρόστερ 32 ποδοσφαιριστές και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις. Σε συνδυασμό με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, ήταν αρκετά δύσκολος ο ρόλος αυτός. Εγώ προσπάθησα να βοηθήσω όσο ήταν δυνατόν τους συμπαίκτες μου, αλλά όπως είπα δεν ήταν τόσο εύκολο».

-Ποιος ευθύνεται για την εικόνα της ομάδας σε πολλά παιχνίδια και την σχεδόν ανύπαρκτη συνεργασία δύο εκ των πιο ποιοτικών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, Σκόκο και Τζιμπούρ, που φαινόταν και σε μας στο γήπεδο;
«Όλοι ευθυνόμαστε για την εικόνα της ομάδας και ο καθένας έχει το δικό του ποσοστό ευθύνης. Όσον αφορά τους Σκόκο και Τζιμπούρ, που κάποια στιγμή είχαν ένα επεισόδιο μεταξύ τους, αυτό ανήκει στο παρελθόν και δεν πρέπει να μιλάμε ατομικά, αλλά συνολικά για την εικόνα της ομάδας».

-Ποιά ήταν η διακύμανση της ψυχολογίας σας κατά την διάρκεια όλης της περιόδου;
«Η αρχή της σεζόν ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, τα πράγματα έγιναν καλύτερα. Αυτή η νίκη έδωσε ώθηση σε μας αλλά και τον κόσμο και η αλήθεια είναι ότι ο δεύτερος γύρος είναι αρκετά καλός για την ομάδα».

-Πιστεύεις πως ο Ίσμαελ Μπλάνκο παρά το γεγονός πως είναι ξένος και δεν μιλάει ελληνικά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας(με την απαραίτητη προϋπόθεση να παραμείνει για χρόνια στην ομάδα όπως είναι και επιθυμία όλων μας;
«Σε ηγέτη μιας ομάδας μπορεί να εξελιχθεί οποιοσδήποτε έχει τα στοιχεία αυτά που θα τον κάνουν να ξεχωρίσει και να κερδίσει το σεβασμό των συμπαικτών του. Ο Μπλάνκο είναι ήδη κάποια χρόνια στην ομάδα και πιστεύω ότι κατά κάποιο τρόπο ίσως του ταιριάζει αυτός ο ρόλος».

-Με κάθε σεβασμό, έχοντας απογοητευτεί πλήρως από την εικόνα της ομάδας φέτος, που ήταν η πρώτη χρονιά που αγόρασα διαρκείας(και μάλιστα ήρθα στο 100% των αγώνων, πάντα με υποστηρικτική διάθεση), πιστεύεις ότι θα ανταμειφθώ τουλάχιστον την χρονιά που έρχεται αν θυσιάσω τις οικονομίες μου για να βρίσκομαι κοντά σας σε όλους τους αγώνες αγοράζοντας και πάλι εισιτήριο διαρκείας;
«Όπως είπα και πριν, το να αγοράσεις εισιτήριο διαρκείας, το κάνεις γιατί αγαπάς την ομάδα σου και θέλεις να τη στηρίξεις. Από εκεί και πέρα, αν γίνουν κάποιες σωστές κινήσεις πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να ανταμειφθείς».

-Παντελή, πιστεύεις ότι η στάση του Μπάγεβιτς είναι ίδια με όλους τους παίχτες;
Έχει εμμονή με κάποιους; Πιστεύεις ότι πρέπει να εξελιχθεί και ο Μπάγεβιτς στη σχέση του με τους παίχτες ή είναι καθαρά θέμα πειθαρχίας και πρέπει οι παίχτες να προσαρμοστούν και να τιμήσουν τα λεφτά που παίρνουν;
«Θεωρώ ότι ο προπονητής προσπαθεί να έχει την ίδια σχέση με όλους τους παίκτες. Αλλά είναι λογικό και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες να υπάρχουν αντιπαραθέσεις και διαφωνίες. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να μένουμε εκεί, αλλά όλοι να βάζουμε την ομάδα πάνω απ’ όλα και να προσπαθούμε για το καλό της».

-Θα ήθελες να κλείσεις τη καριέρα σου στην ΑΕΚ και ποια πιστεύεις ότι ήταν η καλύτερη σου εμφάνιση με τη φανέλα της Ένωσης;
«Όπως είπα, είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να κλείσει την καριέρα του σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Όσο για την καλύτερη εμφάνιση, δεν θέλω να επιλέξω κάποια. Αυτό που προσπαθώ και θέλω να κάνω, είναι να δίνω σε κάθε παιχνίδι το 100% και να είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου εγώ, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι».

-Παντελή πιστεύεις πως η ΑΕΚ θα είναι ανταγωνιστική φέτος; Θέλω την αλήθεια, γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ δεν θέλει ψέματα; Υπάρχει περίπτωση να δούμε μια παρόμοια ΑΕΚ όπως και φέτος; Δηλαδή να προσπαθεί χωρίς αποτελέσματα;
«Η γνώμη μου είναι ότι φέτος η ΑΕΚ θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις, κυρίως ενίσχυσης της ομάδας. Δεν θέλω ούτε καν να σκέφτομαι ότι θα έχουμε μια χρονιά όπως φέτος. Και είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, γιατί τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα είχε πολύ κακή εικόνα και αυτό πρέπει να γίνει μάθημα για όλους μας τη νέα σεζόν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε