Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Και πάλι κακός ο Ολυμπιακός – Ανέτοιμος ο Ριέρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
“Καμπανάκι” εν όψει του επαναληπτικού με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ χτύπησε στους “ερυθρόλευκους” μετά την κακή εμφάνιση στο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Λίγες μέρες πριν το ματς στο Ισραήλ που θα κρίνει την πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός προβληματίσε μένοντας στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης.
 
Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν με τον Άριελ Ιμπαγάσα και τον Αλμπερτ Ριέρα στην βασική τους ενδεκάδα και αν ο Αργεντινός με την εμφάνιση του δήλωσε έτοιμος για να βοηθήσει άμεσα την ομάδα δεν συνέβη το ίδιο και με τον Ισπανό. Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ έδειξε πως βρίσκεται πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης αφήνοντας πολλές φορές ακάλυπτο τον Ραούλ Μπράβο στην αριστερή πλευρά, ωστόσο δεν έλειψαν και οι στιγμές που φανέρωσε το πλούσιο ταλέντο του.
 
Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος και με ασταμάτητο πρέσινγκ έκλεισε όλους τους χώρους προς την περιοχή του. Μάλιστα θα μπορούσε να προηγηθεί στο 6ο λεπτό όταν το σουτ του Ουντότζι σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Πάρντο.
 
Από κει και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και χρειάστηκαν 20 λεπτά για να δούμε την πρώτη καλή φάση με πρωταγωνιστή τον Ριέρα. Ο Ισπανός σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Αργυρόπουλο.

Στην συνέχεια, οι “ερυθρόλευκοι” πάτησαν γκάζι και δημιούργησαν αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Αναστασόπουλου. Η αρχή έγινε στο 23′ με σέντρα του Ιμπαγάσα και κεφαλιά του Όσκαρ που κατέληξε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (27′) οι ίδιοι παίκτες είχαν καλή συνεργασία, όμως ο Ισπανός αστόχησε ξανά.

Ο Ιμπαγάσα ήταν σε πολύ καλή μέρα και ήταν φανερό πως όσο περνούν οι μέρες, όλο και πιο έτοιμος θα είναι να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό. Στο 32′ μάλιστα, προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Αναστασόπουλο, όμως δεν τα κατάφερε.

Δέκα λεπτά αργότερα (42′) ο Ριέρα πήγε να κλέψει την παράσταση, αφού έφτασε κοντά στο να σκοράρει, με σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Αναστασόπουλος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μήτρογλου έπειτα από κάθετη του Όσκαρ στο 43′ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε προς το χειρότερο, αφού ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.Οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές σταδιακά προκειμένου να δοκιμάσουν ποδοσφαιριστές και συστήματα, με αποτέλεσμα το θέαμα στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη να είναι κάτω του μετρίου.

Στα τελευταία λεπτά, ο Αστέρας ανέβασε ρυθμό και απείλησε στο 79′ με τρομερή ατομική ενέργεια του Ροτζέιρο, που εξουδετερώθηκε τελικά από τον Μέγκιερι.Και ενώ το παιχνίδι έμοιαζε πως θα τελειώσει στο μηδέν, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι στο 85′ έπειτα από ανατροπή του Βάντερσον. Παρόλα αυτά η εκτέλεση του Μήτρογλου δεν ήταν καλή και το 0-0 έμεινε.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Πάρντο (70′ Μέγκιερι), Τοροσίδης (59′ Βασιλόγιαννης), Ραούλ Μπράβο (Γ. Παπαδόπουλος), Ποτουρίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος (59′ Επστάιν), Κατσικογιάννης, Ιμπαγάσα (59′ Νικλητσιώτης), Όσκαρ (59′ Βάντερσον), Ριέρα (59′ Σοϊλέδης), Μήτρογλου, Ζαϊρι (46′ Φετφατζίδης).

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος (Ντεγκρά), Μπαρτολίνι (46′ Ορόθκο), Φυτανίδης (62′ Λαμπρόπουλος), Πιπίνης (55′ Ουριμπαρί), Μπαστία (60′ Φορτούνης), Κερ (64′ Μπακασέτας), Ουντόζι (46′ Αράς), Αργυρόπουλος (56′ Ρούμπιν), Ρομπέρτο (57′ Ροτζέριο), Καρέρα (60′ Tσαμπούρης), Ρίος (52′ Λαδάκης)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε