Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Και στην Πόλη θα είναι…ωραία- Στο F4 ο Παναθηναϊκός

Και στην Πόλη θα είναι…ωραία- Στο F4 ο Παναθηναϊκός

Με κορυφαίο τον Διαμαντίδη και μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 86-85 της Μακάμπι και (μετά τον Ολυμπιακό) πανηγύρισε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντίνουπολης στο κατάμεστο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια που των τελευταίων ετών παρακολούθησαν οι περισσότεροι από 22.000 φίλοι του Παναθηναϊκού που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Η Μακάμπι ξεκίνησε καλύτερα το ματς και είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 9 πόντους.

Σε ένα τρελό τρίτο δεκάλεπτο, η Μακάμπι κατάφερε να καλύψει το -12 που βρέθηκε να χάνει, για να απαντήσουν οι “πράσινοι” με νέο εντυπωσιακό σερί. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς προηγήθηκε τέσσερις φορές με 12 πόντους με τελευταία 5 λεπτά πριν το φινάλε. Τότε, ο εκπληκτικός Μπλου σε συνδυασμό με τις χαμένες βολές των γηπεδούχων επέτρεψαν στους Ισραηλινούς να μπουν ξανά στο ματς. 9 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Πίνι με 3/3 βολές έφερε το ματς στην ισοπαλία, ωστόσο στην τελευταία επίθεση του ματς ο συγκλονιστικός Διαμαντίδης πήρε το φάουλ και πήγε στις βολές. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ευστόχησε στην πρώτη, έχασε την δεύτερη και η Μακάμπι δεν μπόρεσε να εκδηλώσει επίθεση στα τελευταία 5” με αποτέλεσμα να μείνει εκτός φάιναλ φορ.

Στο άκουσμα της κόρνας, αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού μπήκαν στο παρκέ για να πανηγυρίσουν μαζί με τους πρωταγωνιστές την πρόκριση των “πράσινων” στο 11 φάιναλ φορ της ιστορίας τους.

Έτσι το ελληνικό μπάσκετ θα έχει δύο εκπροσώπους στην Κωνσταντινούπουλης, οι οποίοι όμως δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι στους ημιτελικούς. Στις 11 Μαίου ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 41-32, 62-53, 86-85

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 5, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 8, Λόγκαν 4, Σάτο 1, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 25 (2 τρ), (15/18 βολές), (3 ασ), Βουγιούκας 8, Καλάθης 4, Σμιθ 2, Καϊμακόγλου 5 (1 τρ), Γιασικεβίτσιους 13

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 8, Σμιθ 9 (9 ριμπ), Μπλου 14 (1 τρ), Ελιγιάχου 4, Μάλετ, Πνίνι 9 (2τρ), Μπερστάιν 10 (2 τρ), Οχαγιόν 10, Τζέιμς 2, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 11

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε