Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Και το όνομα αυτού… Φουλέκο!

Και το όνομα αυτού… Φουλέκο!

Το αρμαντίλο, που θα είναι η μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2014 “βαφτίστηκε” έπειτα από ψηφοφορία των φιλάθλων

Τα αποκαλυπτήρια της μασκότ είχε κάνει το Σεπτέμβριο σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ρονάλντο και την Κυριακή διεξήχθη η ψηφοφορία των φιλάθλων για το όνομά του.

Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια φίλαθλοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή διαδικασία και το 48% προτίμησε το όνομα Φουλέκο έναντι των Ζουζέκο (31%) και Αμιζούμπι (21%).

Τα αρμαντίλο, που είναι σύμβολο για την πανίδα της Βραζιλίας, είναι μικρά θηλαστικά, τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της αλόγιστης καταστροφής των δασών.

Είναι γνωστά επειδή το σώμα τους καλύπτεται από οστεώδες κέλυφος, και η ονομασία τους σημαίνει στα ισπανικά «μικρό θωρακισμένο» (little armored one). Υπάρχουν πολλά είδη αρμαντίλο, και κάποια από αυτά διακρίνονται από τον αριθμό των ζωνών στην «πανοπλία» τους.

Όλα τα είδη αρμαντίλο είναι ιθαγενή στην Αμερική, όπου κατοικούν σε διάφορα είδη περιβάλλοντος και ειδικά στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας. Η επιλογή του αρμαντίλλο ως μασκότ προφανώς έχει οικολογικό και περιβαλλοντικό μήνυμα.

Η μασκότ έχει τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας, δηλαδή κίτρινο σώμα με πράσινο σορτσάκι και πράσινα μάτια, μπλε κέλυφος στο κεφάλι, ενώ φορά μία άσπρη μπλούζα στην οποία αναγράφεται «Βραζιλία 2014».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ΦΙΦΑ επέλεξε τη μασκότ και την μπάλα της διοργάνωσης με τη βοήθεια των φιλάθλων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε