Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Και το όνομα αυτού: Μανόλο Χιμένεθ

Ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης είναι ο προπονητής που θα αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ. Η διοίκηση των “κιτρινόμαυρων” αποφάσισε να ενεργοποιήσει την συμφωνία με τον Χιμένεθ που έρχεται στην Αθήνα άμεσα με τους τρεις συνεργάτες του για να υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Ο Χιμένεθ θα εισπράξει 725.000 ευρώ για το υπόλοιπο της φετινής περιόδου και 800.000 ευρώ για το δεύτερο χρόνο συνεργασίας με την ΑΕΚ, ενώ προβλέπεται μπόνους 500.000 ευρώ σε περίπτωση που οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ή στην είσοδο στους ομίλους του Champions League, 100.000 ευρώ για την κατάκτηση του Κυπέλλου και 75.000 ευρώ για την πρόκριση στους «32» του Europa League. Οι συνεργάτες του (ένας βοηθός, ένας γυμναστής και ένας στατιστικολόγος/ψυχολόγος) θα εισπράξουν συνολικά για κάθε χρόνο 200.000 ευρώ.

Σημειωτέον ότι ο Χιμένεθ θα είναι ο δεύτερος Ισπανός προπονητής που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μετά τον Λορένσο Σέρα Φερέρ.

Ο Σταύρος Αδαμίδης εμφανώς ικανοποιήμενος  από  τις εξελίξεις τόνισε κατά την έξοδο του  από τα γραφεία της ομάδας, στην οδό Γράμμου, τόνισε:

“Είναι μία νέα εποχή  για την ΑΕΚ. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι τον Μανόλο Χιμένεθ. Βρεθήκαμε στο ευχάριστο δίλημμα να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο πολύ καλούς προπονητές, αλλά θεωρήσαμε ότι τη δεδομένη στιγμή ο κατάλληλος ήταν Μανόλο Χιμένεθ. Πιστεύουμε πως έχει όλα τα προσόντα για να οδηγήσει την ΑΕΚ σε επιτυχίες. Περιμένουμε να δείξει στον αγωνιστικό χώρο αυτά που πιστεύει πως μπορεί να πετύχει με την ομάδα, όπως την έχει παρακολουθήσει ήδη”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε