Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Και τώρα ζητείται ένα “θαύμα”, ΠΑΟ – Ρούμπιν Καζάν 0-0

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον πρώτο του βαθμό στους ομίλους του Τσαμπιόνς Λιγκ αλλά αυτός δεν είναι αρκετός για να το βάλει σε καλύτερη μοίρα αναφορικά με την συνέχεια του στη διοργάνωση. Έγραψε ιστορία ο Μαυριάς.

Το LIVE του αγώνα

Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο.΄Οι περίπου 40.000 θεατές είδαν δύο ομάδες να έχουν πρωταρχικό στόχο το μηδέν στην άμυνα, την Ρούμπιν να κάνει τις σημαντικότερες ευκαιρίες και τον Παναθηναϊκό να “ξυπνάει” στο τελευταίο τέταρτο κλείνοντας στα καρέ της την ρώσικη ομάδα.

Σε αυτό το διάστημα οι “πράσινοι” κατάφεραν να σκοράρουν, όμως το γκολ του Σισέ στο 77΄ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ο Νιόπλιας που φοβήθηκε αρχικά το ματς, πέρασε στο 60΄ τον Πλεσί και τον Χρστιδουλόπουλο στη θέση των κουρασμένων Κατσουράνη και Καραγκούνη και έκανε την ομάδα του πιο επιθετική.

Το τελικό 0-0 κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό σχετικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας στη Ρωσία σε 14 βράδια αποκτά χαρακτήρα τελικού καθώς σε περίπτωση ήττας οι “πράσινοι” πολύ δύσκολα θα κατακτήσουν ακόμα και την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Καραγκούνης (61′ Πλεσί), Κατσουράνης (61′ Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος (79′ Μαυρίας), Λουίς Γκαρσία, Σισέ

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κουρμπάν Μπερντιέβ): Ριζικόφ, Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ, Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ (66′ Μάρτινς), Νάτσο, Κορνιλένκο

Η βαθμολογία του Δ’ ομίλου

Μπαρτσελόνα 7 (8-2)

Κοπεγχάγη 6 (3-2)
Ρούμπιν Καζάν 2 (1-2)
Παναθηναϊκός 1 (1-7)

Η επόμενη αγωνιστική (2/11)

Ρούμπιν Καζάν-Παναθηναϊκός
Κοπεγχάγη-Μπαρτσελόνα

Έγραψε ιστορία ο Μαυριάς

Ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε Κύπελλο Ευρώπης όχι απλώς με τον Παναθηναϊκό, αλλά και οποιαδήποτε ελληνική ομάδα έγινε ο Χάρης Μαυρίας. Περνώντας σαν αλλαγή στο παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν για το Champions League, ο 16 ετών και 8 μηνών μέσος (γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1994) πήρε το ρεκόρ από τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος στις 15 Φεβρουαρίου 2007, σε ηλικία 16 ετών 10 μηνών και 12 ημερών είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στην αναμέτρηση Λανς-Παναθηναϊκός για το Κύπελλο UEFA.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε