Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

“Κάηκε” το Μιλάνο – Θριαμβευτής φεύγει ο Μουρίνιο

Η γιορτή ξεκίνησε από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου και συνεχίστηκε στην Πιάτσα Ντουόμο
Η γιορτή ξεκίνησε από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου και συνεχίστηκε στην Πιάτσα Ντουόμο, ΦΩΤΟ REUTERS.

45 χρόνια περίμεναν οι οπαδοί της Ίντερ για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του κορυφαίου ευρωπαϊκού τροπαίου και μετά τον τελικό γιόρτασαν με την ψυχή τους στις πλατείες της ιταλικής πόλης. Δείτε βίντεο.

Ο θρίαμβος των παικτών του Μουρίνιο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, γιορτάστηκε δεόντος από τους οπαδούς της Ίντερ που δεν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Γουέμπ οι τιφόζι βγήκαν στους δρόμους του Μιλάνου και το γλέντησαν με την ψυχή τους.

Πάντως η επόμενη ημέρα μάλλον προβληματισμένους βρίσκει τους οπαδούς της Ίντερ αφού ο πρωτομάστορας του θριάμβου, ο Ζοζέ Μουρίνιο προανήγγειλε ουσιαστικά την αποχώρηση του από το σύλλογο για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μουρίνιο αποχαιρετά τους οπαδούς της Ίντερ, μετά τη λήξη του τελικού, ΦΩΤΟ REUTERS.

“Νιώθω μεγάλη λύπη στην πιθανότητα να φύγω. Αλλά στην προσωπική μου ζωή προσπαθώ να είμαι όσο ψύχραιμος χρειάζεται προκειμένου να δω τι θα κάνω μετά. Έκανα αυτό που χρειαζόταν, η δουλειά μου τελείωσε, μπήκα στο πάνθεον της ιστορίας του συλλόγου και πλέον η Ίντερ δεν θα είναι πια η ίδια. 

Δεν θέλω να μιλάω τόσο πολύ γιατί ειδάλλως θα κλάψω και θα αλλάξω γνώμη. Οι πιθανότητες να φύγω είναι περισσότερες από το να μείνω, αυτό μπορείτε να το πείτε. Ο πρόεδρος είναι φανταστικός, τον ευχαρίστησα για όλα. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις προπονητή όταν έχεις πάρει το πρωτάθλημα. Ήταν επίσης ρίσκο για μένα καθώς αν δεν κέρδιζα τουλάχιστον το πρωτάθλημα τότε όλοι θα με κριτίκαραν. 

Έχω κερδίσει οτιδήποτε διεκδίκησα. Είμαι ένας από τους μόλις τρεις προπονητές που έχουν κερδίσει Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες και θα ήθελα να γίνω ο πρώτος που θα το κάνει  με τρεις.  Θέλω να ρισκάρω και αν έρθω στην Ισπανία και αγωνιστώ εναντίον της σούπερ Μπαρτσελόνα, θα είναι μεγάλη πρόκληση. Το ιταλικό ποδόσφαιρο με έκανε καλύτερο προπονητή.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε