Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακλαμάνης: Δεν μπορεί να γίνει Διπλή Ανάπλαση χωρίς τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με όσα έχουν υπογραφεί δεν μπορεί να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση χωρίς τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στο “Derby”:

Για το εάν συμφωνεί με τις κινήσεις του κ. Καμίνη: “Η Διπλή Ανάπλαση για εμένα ήταν και παραμένει ένα όραμα για την πόλη και της ομάδας της τον Παναθηναϊκό. Για το όραμα αυτό ξεκινήσαμε το 2007 με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο και δουλέψαμε πλάι πλάι μηδενίζοντας τον χρόνο.

Σήμερα, ο κος Καμίνης δουλεύει ροκανίζοντας τον χρόνο, βγάζοντας έξω όχι μόνο τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αλλά φοβούμαι και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν κατανοώ γιατί πρέπει κάποιος από τους συμμετέχοντες στη Διπλή Ανάπλαση να μείνει έξω, όταν εγώ ως Δήμαρχος κατέθεσα το 2010 στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Θ. Πάγκαλο και την τότε Υπουργό ΠΕΚΑ κα Τ. Μπιρμπίλη, τις έγγραφες συναινέσεις όλων των εμπλεκομένων, με βάση το νέο νόμο για την Διπλή Ανάπλαση, που επρόκειτο να εκδοθεί. Δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο χωρίς την συμμετοχή όλων με βάση τις συμφωνίες”.

Για το γεγονός ότι ο κ. Καμίνης αμφισβητεί την ιδιοκτησία του Ερασιτέχνη στη Λεωφόρο: “Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Αντί ο κος Καμίνης να ασχολείται με το ιδιοκτησιακό, θα έπρεπε να ολοκληρώσει ότι απαιτείται για να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει το άρθρο 23 του Ν. 3982/2011 που εκδόθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο”

Για την στάση του κ. Παπακωνσταντίνου: “Ως Δήμαρχος είχα όντως καλή συνεργασία, γιατί από την πρώτη στιγμή και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συγκροτήσαμε κοινή ομάδα εργασίας, όπου μετείχαν στελέχη του Δήμου και της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού για την Διπλή Ανάπλαση καθώς και εκπρόσωποι του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Η καλή συνεργασία είχε σαν αποτέλεσμα, τόσο την υπογραφή των μνημονίων μεταξύ Δήμου Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, όσο και την γρήγορη έγκριση από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ όλων των απαιτούμενων μελετών”.

Για το εάν πιστεύει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η Διπλή Ανάπλαση: “”Το έργο της Διπλής Ανάπλασης, είναι το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της Πρωτεύουσας. Μαζί με την δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αναγεννώνται 2.300 στρ (2100 στο Βοτανικό και 220 γύρω από την Λ. Αλεξάνδρας) που αποτελούν το 7% της Αθήνας της πόλης της ζωής μας” .

Δημιουργούνται επίσης δύο μεγάλα πάρκα 170 περίπου στρ. ένα στο Βοτανικό και ένα στη θέση του σημερινού γηπέδου στην Λ. Αλεξάνδρας. Και όλα αυτά τα έργα δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Μόνο από την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και την διαμόρφωση των ελεύθερων χώρων δημιουργούνται 2.500 θέσεις εργασίας, ενώ με την περάτωσή της Διπλής Ανάπλασης εκτιμάται ότι από τις νέες λειτουργίες θα δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας. Επιπλέον θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και από τα έργα οδοποιίας που συνοδεύουν την Διπλή Ανάπλαση και τα οποία έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει το Υπουργείο Μεταφορών και μιλώ για τέσσεις σημαντικούς δρόμους στον Βοτανικό (Αγίας Άννης, Αγίου Πολυκάρπου, Ορφέως και Προφήτου Δανιήλ).

Με την ανεργία που μαστίζει την πόλης μας, ειδικότερα στον τομέα των κατασκευών, η Διπλή Ανάπλαση είναι μι μεγάλη ανάσα για τους ανθρώπους, την Αθήνα και την Παναθηναϊκή οικογένεια”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε