Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κακλαμάνης: Να τελειώνουμε επιτέλους με το γήπεδο του Παναθηναϊκού

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρώην Δήμαρχος της Αθήνας, με παρέμβαση του ζητάει από τον νυν Δήμαρχο να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα της διπλής ανάπλασης.

Η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνης:

“Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας της 8ης Δεκεμβρίου 2011, όπου τέθηκε επί τάπητος το θέμα της «Διπλής Ανάπλασης» (Βοτανικός-Λεωφόρος Αλεξάνδρας), η παράταξη «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας» ψήφισε υπέρ του σχεδίου, το οποίο προτάθηκε από τη δημοτική αρχή, υποβάλλοντας, όμως, παράλληλα και σειρά προτάσεων-τροποποιήσεων, που, άμεσα, κατατέθηκαν και στην αρμόδια αντιδήμαρχο, Σουλτάνα Σπυροπούλου.

Όπως όλοι γνωρίζουν, το έργο, κατά 90%, αποτελεί δική μας πρόταση. Γι’ αυτό και σκοπός των παρεμβάσεων μας ήταν να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος από την ενδεχόμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η «Διπλή Ανάπλαση», να μπει, επιτέλους, στην τελική ευθεία υλοποίησης της και πάνω απ’ όλα να βγει κερδισμένη η Αθήνα.

Τελευταία, πληροφορούμαστε, ότι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) έχει σταλεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά δεν έχει παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατόπιν αιτήματος μου, η μελέτη μου παραδόθηκε σήμερα. Θα τη μελετήσουμε και θα απαντήσουμε σχετικά.

Υπενθυμίζω, όμως, ότι:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 8ης Δεκεμβρίου 2011 ενημέρωσα το σώμα για τρεις επιστολές, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και της τεχνικής εταιρείας του κ. Βωβού, με τις οποίες άπαντες με διαβεβαίωναν για την υλοποίηση του έργου.

Παράλληλα, ρώτησα την κ. Σπυρόπουλου, αν η δημοτική αρχή έχει στη διάθεση της, επικαιροποιημένες τις έγγραφες δεσμεύσεις από τις τρεις προαναφερόμενες πλευρές. Η απάντηση της αρμόδιας αντιδημάρχου ήταν, ότι οι επιστολές βρίσκονται στα χέρια της, κάτι όμως, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφισβητείται, πλην ίσως αυτής του κ. Βωβού.Επειδή θέλουμε να πιστέψουμε τη κ. Σπυροπούλου, ζητούμε να δώσει τις επικαιροποιημένες επιστολές στη δημοσιότητα, όπως πράττουμε και εμείς σήμερα.

Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο το σημαντικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης», που μπορεί να δώσει ανάσα ζωής στην Αθήνα και λύση στο γηπεδικό πρόβλημα του ιστορικότερου συλλόγου της πόλης, του Παναθηναϊκού.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε