Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καλαμπόκης: “Οχι εις βάρος της Εθνικής!”

Καλαμπόκης: “Οχι εις βάρος της Εθνικής!”

O πρόεδρος των αμειβομένων, Γιάννης Καλαμπόκης πήρε εκ νέου θέση για τη διαμάχη που μαίνεται ανάμεσα στη FIBA και την Euroleague στηρίζοντας ξεκάθαρα το συμφέρον της Εθνικής ομάδας.

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες. Ολοι θέλουν καλά συμβόλαια, αλλά δεν μπορεί να είναι εις βάρος της Εθνικής ομάδας», είπε ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΣΑΚ οι αθλητές υποστήριξαν ότι δεν μετέχουν στη διαμάχη, παρόλα αυτά στηρίζουν την Εθνική ομάδα και δεν επιθυμούν να αντιμετωπίζονται σαν ρομπότ.

Ο Καλαμπόκης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή του Γιάννη Ντεντόπουλου για το θέμα: «Θα μπορούσα να πω ότι πάλι καλά που ήρθαν τα πράγματα έτσι, ώστε να καταλάβουν όλοι την αναγκαιότητα των παικτών. Αν δεν υπήρχαν οι παίκτες δεν θα υπήρχαν όλα αυτά. Έτσι, όλοι έχουν στραφεί και σκέφτονται την υγεία των παικτών και υπάρχει ενδιαφέρον. Όσον αφορά τον ΠΣΑΚ έχουν υπάρξει ανακοινώσεις. Εδώ και καιρό ψάχναμε τρόπο να εκφράσουμε τη γνώμη μας. Δεν είχαμε κάνει κάτι σε πρώτη φάση γιατί επεξεργαζόμαστε όλο αυτό. Μόλις έβγαλε ο σύνδεσμος της Ισπανίας ανακοίνωση τον στηρίξαμε και βγάλαμε ανακοίνωση και μάλιστα πριν λίγες μέρες βγάλαμε ακόμα μία και τονίζουμε πως είμαστε ακόμα πιο ενεργοί για να επικοινωνήσουμε αυτή την αντίθεση. Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό όργανο (GIBA), που είναι ανενεργό, όμως με πρωτοβουλίες δικές μας προσπαθούμε ήδη να επικοινωνήσουμε με τα όργανα αυτά και τις ενώσεις των παικτών των άλλων χωρών. Είναι διαφορετικό να υπάρξουν 4-5 χώρες μεμονωμένα, από το να βγαίνει ο ΠΣΑΚ, ο ΠΣΑΚ της Ισπανίας και να εκφράζει θέση. Οι λόγοι που το κάνουμε αυτό είναι προφανείς.

Όλο αυτό που στήνεται γύρω από το ευρωπαϊκό μπάσκετ προσφέρει ανταγωνισμό και καλά συμβόλαια. Δεν ξέρω αν γι αυτό παίζει ρόλο η τάση φυγής προς την Κίνα και άλλες χώρες. Το μεγαλύτερο ιδεώδες για κάθε παίκτη είναι να εκπροσωπεί τη χώρα του. Δεν πρέπει να έχεις μεγαλύτερο κίνητρο το πώς θα έχεις ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο. Πρέπει να το σκέφτεσαι, αλλά να μην είναι εις βάρος της εθνικής ομάδας της χώρας σου».

Για την ανταπόκριση που υπήρξε: «Έχουμε στείλει κάποια μέιλ. Αυτό έγινε αυτές τις μέρες και τώρα υπολειτουργούν όλοι. Δεν θα έχουμε πρόβλημα σε αυτό όμως. Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε διάθεση. Το ερώτημα είναι πόσες χώρες θα μπορέσουν να μπουν σε όλο αυτό. Οι παίκτες της Τουρκίας για παράδειγμα. Θα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση πιστεύω, δίχως να αλλάξει κάτι άμεσα, αλλά νομίζω είναι σημαντικό να ακουστεί η γνώμη του παίκτη. Είναι το πιο σημαντικό. Θεωρώ δύσκολο να αλλάξουν τα προγράμματα. Ενδεχομένως να γίνει σε έναν χρόνο. Θα είναι ένα κέρδος κι αυτό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε