weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Κάλεσμα στον κόσμο και επίθεση στον Ντέμη – “Διατάξτε μας τι ΑΕΚ θέλετε”

Κάλεσμα στον κόσμο και επίθεση στον Ντέμη – “Διατάξτε μας τι ΑΕΚ θέλετε”
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Κουνάει μαντήλι ο Μπλάνκο

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ξεκίνησε τον πρόλογό του, αναφέροντας: «Σήμερα θα μιλήσουμε ανοιχτά χωρίς μισόλογα. Σκοπός είναι να δούμε πως φτάσαμε ως εδώ και να παρουσιάσουμε την πρόταση για το μέλλον της ΑΕΚ.

 
Μια μικρή αναφορά στην διοίκηση μας. Είχαμε ως σκοπό να δούμε τι συμβαίνει με τα οικονομικά του συλλόγου και τελικά καταφέραμε να σταματήσουμε την οικονομική της αιμορραγία. Φτιάξαμε το προπονητικό μας κέντρο, ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για γήπεδο στη Νεα Φιλαδέλφεια. Ακούστηκε η ΑΕΚ στα κέντρα εξουσίας και την επαναφέραμε στις επιτυχίες με την κατάκτηση του Κυπέλλου».
 
Στη συνέχεια ο κ. Αδαμίδης παρουσίασε τη μετοχική σύνθεση σε slides, ενώ υπογράμμισε: «Φέτος ελπίζουμε να έχουμε λειτουργικό αποτέλεσμα -10,8 εκατ. ευρώ».
 
Αφού παρουσίασε και τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ τόνισε: «Τα χρέη της ΑΕΚ σε βάθος 4ετιας ανέρχονται περίπου σε 27 εκατ. ευρώ. Ας τελειώνει το παραμύθι που λένε για 100. Αυτή τη στιγμή είναι στα 33 εκατ. και μόλις κλείσει η χρήση και πληρώσουμε τους παίκτες θα πέσουν στα 27. Είμαστε απόλυτα εντάξει προς το Δημόσιο».
 
Για τα έξοδα της ομάδας την τελευταία διετία: «Έχουμε μείωση στα έξοδα αυτή τη χρονιά σε σχέση με πέρσι. Κάθε ευρώ που βγαίνει από το ταμείο μας το κλαίμε και το ελέγχουμε και μας ενδιαφέρει. Δεν έχει γίνει ξανά αυτό από άλλη διοίκηση. Την τελευταία χρονιά είχαμε μείωση των εξόδων κατά 4,5 εκατ. ευρώ».
 
Οι λόγοι των μειωμένων εσόδων: «Ντροπή η εικόνα του γηπέδου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν κόψαμε ούτε 5,000 εισιτήρια, μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Νέες μεγάλες χορηγικές συμφωνίες, αν και δεν ξέρω πόσο ακόμα θα μείνει ο ΟΠΑΠ. Χορηγικά έσοδα φέτος δεύτερη μεγαλύτερη είσπραξη μετά την περίοδο 2007-2008. Να θυμίσω την προείσπραξη χορηγιών που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
 
Φέτος τα εισιτήρια διαρκείας τα λιγότερα, 12,421 και εισπράξεις 4,3 εκατ. ευρώ. Από πέρυσι 2,2 εκατ. ευρώ μείωση. Πέρυσι πουλήσαμε 100 χιλ. απλά εισιτήρια, φέτος 86 χιλ».
 
Για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια:
 
«Το σημαντικότερο κεφάλαιο, το σημαντικό στοίχημα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Για πρώτη φορά όλοι μαζί, ΠΑΕ, Ερασιτεχνική και Δήμος, πορεύονται χέρι χέρι για την ολοκλήρωση του ονείρου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί το μνημόνιο. Έχει γίνει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όλοι είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Αναμένεται συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ για την κατάθεση του πλήρους φακέλου για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν μπορέσουμε να χτίσουμε γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια η οικονομική πολιτική θα αλλάξει άρδην. Είναι μεγάλη η δυναμική που θα προσφέρει το γήπεδο για όλη την ΑΕΚ».
 
Για τις ακαδημίες:
 
«Μείωσε 20% στο μπάτζετ της νέας χρονιάς. Ακόμα πιο ελληνική ΑΕΚ με προσθήκη ταλαντούχων παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αναπροσαρμογή συμβάσεων σε όλα τα στελέχη της ΠΑΕ που θα αποφέρει μείωση κόστους 300.000 ευρώ και τέλος καταπολέμηση της βίας. Σημαντικό κεφάλαιο για την ΑΕΚ.Απώτερος σκοπός να γίνει εντός 24 με 30 μηνών να γίνει ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων και βέβαια θα χρειαστούμε τη βοήθεια του κόσμου για να γίνει αυτό, με το να έρχεται στο γήπεδο, αλλά και στην προσπάθεια που θα γίνει την επόμενη μέρα».
 
Για τον έλεγχο της BDO:
 
«Για τον έλεγχο της BDO που δημοσιεύτηκε τον Γενάρη, επειδή πολλά έχουν ειπωθεί και δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια, ο διαχειριστικός έλεγχος έγινε χωρίς καμία παρέμβαση από διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ δημοσιεύτηκε αυτούσιος, όπως ήταν η δέσμευσή μας. Αναλύει αρκετές ομιχλώδεις καταστάσεις και πράξεις. Δεν είμαστε εισαγγελείς, ούτε θα κατηγορήσουμε κόσμο. Θα κινηθούμε νομικά όταν το κρίνουμε…Ο διαχειριστικός έλεγχος δεν έχει ξεχαστεί. Θα κοιτάξουμε που υπάρχουν συνέπειες και αν υπάρχουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν είμαστε εδώ για να επιρρίψουμε ευθύνες στον Νικολαΐδη. Ο κ. Νικολαΐδης έχει κάνει πολλά καλά στην ΑΕΚ. Έχει συσπειρώσει τον κόσμο, έφερε παίκτες, πούλησε παίκτες, αλλά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και σε κάποια πράγματα περίεργα που έχουμε δει.
Η ΠΑΕ δεν είχε καταγεγραμμένο σύστημα προμηθειών. Επίσης διαδικασίες εγκρίσεων δεν υπήρχαν για τις μεταγραφές και όλα πέρναγαν μόνο από τον πρόεδρο. Μεταγραφή Ενσαλίβα που μέσα σε μία μέρα το αρχικό συμφωνητικό εμφανίστηκε κατά 300.000 ευρώ αυξημένο.
 
Μεταγραφή Ασκάρατε. Η ΠΑΕ πλήρωσε δύο φορές από 41,650 ευρώ τον ίδιο μάνατζερ! 30/6 και 1/7. Δανεισμός του Πελετιέρι: 1,2 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο. Δύο πληρωμές σε δύο εταιρείες. 185,000 και 85,000 αντίστοιχα και διαγραφή ποσών, χωρίς παραστατικά και αποδείξεις. Μεταγραφή Ντελίμπασιτς: Καταβολή Παρτιζάν 340,000, ενώ στο συμφωνητικό έγραφε για 210,000 ευρώ.
 
Πρώην εμπορικός διευθυντής 275,125 το 2007, 471,559 το 2008. 895,000 πήρε ως μισθό σύνολο, ενώ θα έπρεπε να είναι κάτω από 250,000 ευρώ. Δεν κατηγορούμε τον κύριο, αλλά θα πρέπει να μάθουμε με ποια λογική δόθηκαν αυτά τα χρήματα. Και δεν συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητο, κινητά κλπ. Πρώην γενικός διευθυντής Το συμφωνητικό για κάθε μήνα 3,000 ευρώ και την επόμενη μέρα νέο με μπόνους 42,000 ευρώ ετησίως. Ο μάνατζερ κ. Διμιτζόγλου: Καλοκαιρινή προετοιμασία κλπ. 539,705 ευρώ. Πρώην εμπορικός διευθυντής 275,125 το 2007, 471,559 το 2008. 895,000 πήρε ως μισθό σύνολο, ενώ θα έπρεπε να είναι κάτω από 250,000 ευρώ Δεν κατηγορούμε τον κύριο, αλλά να μάθουμε με ποια λογική δόθηκαν αυτά τα χρήματα. Και δεν συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητο, κινητά κλπ. Πρώην γενικός διευθυντής Το συμφωνητικό για κάθε μήνα 3,000 ευρώ και την επόμενη μέρα νέο με μπόνους 42,000 ευρώ ετησίως! Ο μάνατζερ κ. Διμιτζόγλου: Καλοκαιρινή προετοιμασία κλπ. 539,705 ευρώ. Πρώην λογιστής: Ετήσια αμοιβή 62 χιλ. καθαρά. Έλαβε επίσης 52,000 για 2005, αν και ξεκίνησε το 2006! Πήρε 117 χιλ. για το 2007. Παράλληλα υπήρξε έμμισθος υπάλληλος της ΠΑΕ και ταυτόχρονα λογιστής της EMPIRE με 50,000 μισθό. εκκαθάριση εισιτηρίων ΑΕΚ – Μίλαν, έλλειμμα 60,000 ευρώ που στη συνέχεια διαγράφηκε. Για 35 ημέρες απασχόλησης ένας άλλος οικονομικός διευθυντής πήρε 70,000 καθαρά.
 
Έχουμε δει τα ελαττώματα, τα έχουμε διορθώσει δεν θα τα δείτε από εμάς. Θα αναζητηθούν νομικές ευθύνες και αν υπάρχουν θα κινηθούμε εναντίον τους. Αλλά τώρα τραβάμε μια γραμμή στο παρελθόν. Πάμε μπροστά και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε το πλάνο που έχει για ηγέτη τον κόσμο της. Η ΑΕΚ δεν έχει ηγέτη τον Νικολαιδη, εμένα τον Θανόπουλο. Η ΑΕΚ έχει ηγέτες μόνο τον κόσμο της».
 
Στη συνέχεια ήρθε η στιγμή των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.
 
Μιλάτε για μία βελτίωση. Αυτή η βελτίωση πως μπορεί να στηριχθεί όταν το καλοκαίρι χρειαστούν 6 εκ. ευρώ και πως μπορεί να βρεθούν τα χρήματα αυτά ;
 
«Τα χρήματα αυτά είναι τα πραγματικά νούμερα της ΠΑΕ. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά όχι μη αναστρέψιμη. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Η ΑΕΚ χρειάζεται σύνεση και πλάνο. Ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς είναι εδώ όποτε τους χρειαστήκαμε. Δεν θέλουν να είναι μεγαλομέτοχοι, αλλά αν δουν στήριξη από τον κόσμο. Πέρσι λέγατε με μειωμένο μπάτζετ δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει και φέτος η ΑΕΚ είναι Κυπελλούχος και πρώτη στα πλέι οφ».
 
Οι κκ Παππάς και Νοτιάς θα κληθούν εθελοντικά να πληρώσουν. Δική τους δεν είναι η ευθύνη για τη φετινή χρονιά;
 
«Ο κ. Παππάς έχει δηλώσει πως δεν θέλει να λειτουργεί ως μεγαλομέτοχος, αλλά μέσω Supporters, το ίδιο και ο κ. Νοτιάς, δεν έχουν όμως να πληρώσουν αυτά τα 5,8 εκ. ευρώ. Είμαι σίγουρος όμως πως αν ανταποκριθεί ο κόσμος θα βοηθήσουν και αυτοί. Ο κόσμος αν είχε ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν θα είχε καμία ανάγκη για αυτά τα χρήματα. Δεν υπάρχει δέσμευση, αλλά πιστεύω θα συνδράμουν. Γίνονται και άλλες κινήσεις».
 
Για του χρόνου τι θα γίνει αν καλύψει την τρύπα για φέτος;
 
«Από τον κόσμο ζητάμε χρήματα που ένα μέρος θα πάει για αυτή την τρύπα. Τα άλλα θα πάνε για τη νέα σεζόν».
 
Από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία σας;
 
«Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι υλοποιήσιμο αλλά είμαι αισιόδοξος. Είμαι σίγουρος πως ήρθε η ώρα να πάει η εξουσία στον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν είναι τόσο εταιρία λαϊκής βάσης, δεν πιστεύω τόσο πολύ σε αυτό το πλάνο. Είναι ένα καινοτόμο σχέδιο, είναι μονόδρομος. Ομ κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως η ΑΕΚ είναι στα χέρια του. Μπορεί να φέρει μία άλλη δυναμική στην ΑΕΚ. Επιχειρηματίες δεν υπάρχουν. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ και ο κόσμος θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Για μένα και τους συνεργάτες μου θα ήταν εύκολο να παραιτηθούμε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τα νούμερα δείχνουν ότι υπάρχει βελτίωση και έχοντας το Κύπελλο θα μπορούσαμε να φύγουμε. Εμείς δεν φεύγουμε στα δύσκολα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Εμείς σαν διοίκηση μπορούμε να προσφέρουμε αλήθειες και ρεαλιστικά σχέδια για το μέλλον».
 
Πριν 10 μέρες πανηγυρίστηκε η κατάκτηση του Κυπέλλου. Πως θα προσελκυστεί αυτός ο κόσμος για να στηρίξει το εγχείρημα; Σκοπεύεται να μετακομίσετε στη Ριζούπολη;
 
«Σε 10 με 15 μέρες θα ξέρουμε αν θα πάμε στη Ριζούπολη. Το εξετάζουμε σοβαρά, ώστε στις εγχώριες διοργανώσεις να παίζουμε στη Ριζούπολη και στην Ευρώπη στο ΟΑΚΑ. Έχουμε κάνει πάρα πολλή δουλειά. Μπορεί πολλοί να μας κατηγορήσουν για λάθη μας, όχι όμως και για την προσπάθεια. Η αλήθεια είναι πως χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου της δεν μπορεί να πάει πουθενά. Δεν μπορεί μετά την κατάκτηση του τροπαίου να έχουμε 5000 κόσμο. Δεν μπορεί ο κόσμος να ζητάει τίτλους, παίκτες, ανανεώσεις και ο ίδιος να μην πηγαίνει στο γήπεδο. Αν είχαμε προχθές 40000 κόσμο θα σας έλεγα εγώ αν η ΕΠΟ θα μας έριχνε 3 αγωνιστικές».
 
Υπάρχει εναλλακτική λύση αν δεν προχωρήσει αυτό το πλάνο;
 
 
«Όχι, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Δεν υπάρχει κανείς επενδυτής, κανείς επιχειρηματίας που να ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ. Αν δεν υπήρχε Παππάς και Νοτιάς δεν θα υπήρχε ΑΕΚ. Θέλουν συμπαράσταση οι δυο τους, έχουν κουραστεί. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι μόνος εγγυητής για την επόμενη μέρα».
 
Ο κόσμος έχει στηρίξει στα προηγούμενα χρόνια και κάποιοι ευνοήθηκαν; Έχει βρεθεί χρηματοδότης για το γήπεδο; Γιατί δεν εξετάζεται και την άλλη παρόμοια κίνηση που ετοιμάζει μία «ομάδα» όπως οι Supporters;
 
«Δεν ξέρω τι οφέλη έχουν οι μέτοχοι όλα αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον από τους 2 που ξέρω. Μόνο χαμένοι είναι. Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο δεν γίνεται για το κέρδος, εκτός αν είναι επαγγελματίες παράγοντες. Κανείς δεν επενδύει λεφτά στην ΑΕΚ. Δίνει λεφτά στην ΑΕΚ. Ελάχιστο μερίδιο ευθύνης έχουν οι μέτοχοι τα προηγούμενα χρόνια. Η προσπάθεια όμως αυτή έχει τελειώσει εδώ και έναν χρόνο από τότε που αναλάβαμε εμείς. Αν είχαμε τα περσινά έσοδα από τον κόσμο, που ήταν και αποτυχημένη χρονιά, θα είχαν αλλάξει πολλά. Αν είχε συμμετάσχει, θα είχαμε θεαματική βελτίωση κερδών. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι σύνεση των χρημάτων. Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα πρωταγωνιστήσουμε του χρόνου. Το καταφέραμε εν μέρει, θα μπορούσαμε να «χτυπήσουμε» και το πρωτάθλημα, το πίστευα, αλλά δεν τα καταφέραμε.
 
Χρηματοδότηση για το γήπεδο, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, πιστεύω όμως ότι θα βρεθεί. Είμαι σίγουρος πως μόλις πάρουμε το «ΟΚ» θα βρεθούν πόροι για το γήπεδο. Κάτι υπάρχει ήδη και να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν τα χρήματα.
 
Υπάρχει μία ακόμα κίνηση που ζητάει απευθείας αγορά μετοχών από την ΠΑΕ. Η κίνηση των Supporters είναι εξωδιοικητική, δίνουμε στοιχεία για να τους βοηθήσουμε. Εγγυάται συγκεκριμένη συμμετοχή στα διοικητικά δρώμενα. Το να έρθει ο κόσμος και να πάρει μετοχές, δεν θα συγκεντρώσει πάνω από 4-5% των μετοχών».
 
Ποιο έντιμο δεν θα ήταν οι προηγούμενοι μέτοχοι που έκαναν την κακοδιαχείριση να κληθεί να πληρώσει;
 
«Δεν τα βάζουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μέτοχοι, τουλάχιστον οι δύο που έχουν απομείνει, έχουν προσφέρει και με το παραπάνω. Έχουν συνδράμει τα μέγιστα και όποτε τους έχει ζητηθεί έχουν βοηθήσει. Το να λέμε να έρθουν οι άλλοι μέτοχοι να βάλουν, μακάρι να το έκαναν, αλλά δεν το κάνουν. Το να επιθυμούμε κάποια πράγματα είναι ηθικό, το θέμα όμως είναι ότι δεν γίνεται. Όσο για την αποχή του κόσμου, δεν μπορώ να βλέπω άλλες ομάδες, μικρότερης δυναμικής της ΑΕΚ, να έχουν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Δεν μπορώ να δεχτώ πως σε άλλο γήπεδο, την ίδια ημέρα είχε περισσότερο κόσμο».
 

Για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η ΠΑΕ για τη βία
 
«Πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των οργανωμένων είναι υγιές. Με την Original έχω συγκρουστεί πολλάκις τον τελευταίο καιρό. Αυτά που έγιναν στον τελικό είναι απαράδεκτα, αλλά πιστεύω ότι οι φορείς των οργανωμένων θέλουν να πάρουν μέτρα. Εμείς με σειρά προτάσεων στην Πολιτεία, που θα ξεκινάει με αυστηριοποίηση του ποινικού κώδικα. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε είναι να πιέσουμε την πολιτεία. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα. Όλοι τους εξαντλούν την αυστηρότητα της ΑΕΚ».
 
Για τον Χιμένεθ και το μέλλον του
 
«Η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερα προβλήματα τώρα και δεν θέλω να αναφερθώ σε θέματα αγωνιστικά. Το μόνο που θα πω είναι πως ο προπονητής έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και χαίρει της εμπιστοσύνης όλης της διοίκησης».
 
Για τα επεισόδια και το ενοίκιο του Νοτιά
 
«Η ΑΕΚ έχει πληρώσει 0 ευρώ για το προπονητικό της κέντρο. Για να πληρωθεί το ενοίκιο, θα έπρεπε να ζητήσουμε από τον κ. Νοτιά να μας στείλει λεφτά για να τον πληρώσουμε.
 
Η ΑΕΚ έπρεπε να τιμωρηθεί, νομίζω ότι μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ΕΠΟ και η αστυνομία και όχι η ΑΕΚ. Πολλά από τα άτομα που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια δεν είναι ΑΕΚ και μία δυναμική παρουσία του κόσμου θα μπορέσει να αποδυναμώσει το παρασκήνιο. Και φέτος η ΑΕΚ δέχτηκε πόλεμο από παντού. Όσο πιο δυνατή είναι η συμμετοχή του κόσμου της, τόσο πιο δυνατή θα είναι και στο παρασκήνιο».
 
Η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο. Οι Supporters θα δώσουν κάποια χρήματα. Θα το κάνουν κάθε χρόνο;
 
«Οι Supporters θα σας αναλύσουν το πλάνο δεν θα μπω εκεί. Αυτό που θα πω εγώ είναι πως σε 2-3 χρόνια με τα μέτρα της ΟΥΕΦΑ, θα σταματήσει η κάθε ομάδα να έχει κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία και να βάζει να βάζει. Φέτος με 5 εκ. λιγότερα έσοδα και έχουμε χρέη που είναι αντιμετωπίσιμα. Αν πάμε στη Ριζούπολη, ο κόσμος θα μπορεί να συμμετάσχει με κάθε τρόπο. Όχι μόνο με τα εισιτήρια. Μόνο ο κόσμος μπορεί. Δεν υπάρχει μέλλον της ΑΕΚ χωρίς τον κόσμο της ΑΕΚ. Ζητάω και τη βοήθειά σας για να επικοινωνήσετε σωστά με τον κόσμο. Εμείς προσφέρουμε γήπεδο, διαφάνεια και τίτλους. Τέρμα η διχόνοια, η μιζέρια. Τέρμα όλα. Μόνο ενωμένοι, μόνο κοιτώντας το μέλλον μπορούμε να κάνουμε κάτι».
 
Τι συμβαίνει με το ομολογιακό δάνειο και τι έχει υποθηκευτεί;
 
«Από πέρσι και πριν αναλάβουμε εμείς, είχε γίνει μία πρόταση για την αγορά του συγκεκριμένου δανείου. Η πρόταση δεν προχώρησε, δεν έγινε αποδεκτή από τη Morgan Stanley. Η τράπεζα γνωρίζει πως δεν μπορεί να αποπληρωθεί αυτό το δάνειο ποτέ και η ΑΕΚ δεν μπορεί».
 
Ως ενέχυρο είναι οι μετοχές της ΠΑΕ. Δεν θα εκτελέσει ποτέ η τράπεζα το συγκεκριμένο δικαίωμα
 
«Σε σχέση με πέρσι έπεσε κατά 15 % και τα αποτελέσματα έδειξαν πως είμαστε ανταγωνιστικοί. Όλες οι ομάδες θα μειώσουν τα μπάτζετ τους, εμείς όμως είμαστε η μόνη διοίκηση που το λέει ευθέως. Έτσι οι συσχετισμοί δεν θα αλλάξουν. Με μία σειρά προσθαφαιρέσεων θα το καταφέρουμε».
 
Οι 23 βαθμοί πίσω από την πρώτη θέση δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για τον κόσμο;
 
«Στο τέλος της ημέρας και στον απολογισμό της χρονιάς, μένει πως η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο και ότι κυνηγάει την πρώτη θέση των πλέι οφ και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω πως σε θέμα χρόνου και με βάσει συμβολαίων, να προσθέσουμε ποιότητα σε σχέση με πέρσι. Αν ο κόσμος ανταποκριθεί τότε μπορεί να γίνει μεγαλύτερη επένδυση. Μπορώ να εγγυηθώ πως θα γίνει σωστή και στοχευμένη προσπάθεια ενδυνάμωσης και σε σωστές βάσεις.
 
Ελπίζω να έδωσα τις απαντήσεις που τόσο καιρό περίμενε ο κόσμος. Δόθηκε μία πλήρης εικόνα των πεπραγμένων μας σαν διοίκηση. Η πορείας μας φέτος απέδειξε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά αν ο κόσμος είναι στο πλευρό μας. Κατακτήσαμε το Κύπελλο, συμμαζέψαμε τα ασυμμάζευτα που ήταν πέρσι τέτοια περίοδο, δεχόμαστε πόλεμο από παντού. Ο κόσμος με τη συμμετοχή του θα πρέπει να μας διατάξει σαν διοίκηση για το τι ομάδα θέλει να έχει. Θα πρέπει ο κόσμος να αφήσει πίσω τις μικροπρέπειες και τις κατηγορίες. Το εγχείρημα του 2004 έλαβε τέλος. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Εδώ όμως οι κατηγορίες σταματάνε. Ή θα ενωθούμε και θα κάνουμε μία ομάδα να πρωταγωνιστεί ή θα μείνουμε πίσω».

#TAGS MM