Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καπόνο: Ήρθα στους Λέικερς της Ευρώπης

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Τζέισον Καπόνο παρομοίασε τον Παναθηναϊκό με τους Λέικερς, ενώ τόνισε πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης κάνει περισσότερα πράγματα στο παρκέ από τον Κόμπε Μπράιαντ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “ΠΡΑΣΙΝΗ” ο Καπόνο μίλησε για:

-τον κόσμο της ομάδας και το όνειρο για το έβδομο: «Θέλω να ζητήσω κάτι από τον κόσμο της ομάδας. Να συνεχίσει να είναι δίπλα μας. Να μας συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να είστε περήφανοι. Στόχος μας είναι να πάρουμε ένα ακόμα ευρωπαϊκό. Εμείς κι εσείς μαζί. Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε».

-το όνειρό του στην Ευρώπη: «Να πάρουμε το ευρωπαϊκό. Να βάλουμε ένα ακόμη μπάνερ στην οροφή, δίπλα στα άλλα έξι. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός και τι σημαίνει για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλοι λένε πως είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Οι Λέικερς της Ευρωλίγκας».

-τις εντυπώσεις του από τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα: «Όλα είναι υπέροχα. Πολύ ωραία η μέχρι τώρα εμπειρία μου στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Τις πρώτες μέρες ίσως να ήμουν λίγο φοβισμένος λόγω των νέων δεδομένων της ζωής μου ή καλύτερα λόγω του ότι δεν ήξερα τι να περιμένω. Ήξερα τον Μπανκς, είχαμε μιλήσει πριν έρθω, όπως και με παίκτες που έχουν περάσει από την ομάδα ή από την Ελλάδα και μπόρεσα να πάρω τις πληροφορίες που ήθελα. Αυτό έκανε εύκολη την επιλογή μου. Όλοι μου είπαν τα καλύτερα και για την ομάδα και για την πόλη αλλά και για τους Έλληνες. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να πω ναι».

-το κλίμα στα αποδυτήρια: «Τα παιδιά στα αποδυτήρια είναι τα καλύτερα. Οι συμπαίκτες μου αλλά και οι προπονητές μου είναι πάρα πολύ καλοί. Όταν είπα πριν ότι προσαρμόστηκα γρήγορα, αυτό έχει να κάνει με το πώς με έκαναν οι συμπαίκτες μου να αισθανθώ από την αρχή. Είναι όλοι πολύ καλοί κι έχουν μεγάλη όρεξη στο να με βοηθήσουν να τα μάθω όλα. Και στην άμυνα και στην επίθεση. Για αυτό έχουμε τόσο καλή ομάδα. Μας πήρε χρόνο να τη χτίσουμε, αλλά αφού έχουμε τόσο ποιοτικούς παίκτες και τόσο καλούς χαρακτήρες ήταν αναμενόμενο να ανεβούμε επίπεδο».

-το αν είναι… περαστικός από την Ευρώπη: «Η απόφασή μου να αφήσω το ΝΒΑ για τον Παναθηναϊκό δεν έγινε στην τύχη. Δεν έκανα διάλειμμα από το ΝΒΑ για να έρθω εδώ. Ακριβώς το αντίθετο. Αν όλα πάνε καλά με μένα και την οικογένειά μου, με ενθουσιάζει πάρα πολύ η σκέψη να χτίσω στον Παναθηναϊκό μια νέα καριέρα. Φυσικά αν με θέλει και η ομάδα».

-τις ομοιότητες Κόμπι-Διαμαντίδη: «Ο Κόμπε εδώ θα μπορούσε να είναι ο Μήτσος (σ.σ. Διαμαντίδης). Αλλά είναι παίκτης που του αρέσει περισσότερο να δίνει πάσες και να μας κάνει χαρούμενους. Ο Κόμπι θέλει να σουτάρει συνέχεια».

-το ίνδαλμά του: «Όταν ήμουν μικρός έβλεπα πολύ τον Λάρι Μπερντ, μ’ άρεσε πολύ το πώς έπαιζε μπάσκετ, πως έβλεπε το παιχνίδι και φυσικά ήμουν μεγάλος φαν του Μάτζικ Τζόνσον. Όπως όλος ο κόσμος. Τότε μεσουρανούσαν οι Λέικερς και οι Σέλτικς. Ύστερα όμως ήρθε στο προσκήνιο ο Τζόρνταν κι όλοι γίναμε θαυμαστές του».

-τις προσδοκίες του για το 2013: «Υγεία και ευτυχία μόνο. Ειμαι απλός άνθρωπος, δεν ζητάω πολλά. Η αλήθεια είναι πως αυτό που περιμένω είναι η οικογένειά μου. Έρχονται στην Ελλάδα στο τέλος Ιανουαρίου κι είμαι σίγουρος ότι θα τους αρέσει πολύ εδώ. Τους έχω στείλει πολλές φωτογραφίες, έχω ξετρελαθεί με τους ανθρώπους, είναι πολύ καλοί, πολύ ευγενικοί και μου έχουν κάνει τη ζωή μου εύκολη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε