Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Καραγκούνης: Εδώ σέβονται τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος

Καραγκούνης: Εδώ σέβονται τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος

Για τον σεβασμό που απολαμβάνει στην Αγγλία μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης που εξέφρασε την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Ο αρχηγός της Εθνικής είπε στο OTE Sport:

“Δεν ήθελα να παίξω σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα πλην του Παναθηναϊκού, οπότε ένας ήταν ο δρόμος, να φύγω στο εξωτερικό.

Οπότε όταν ήρθε η πρόταση από τη Φούλαμ ήταν το ιδανικό. Εμένα άλλωστε μου αρέσουν οι προκλήσεις το μόνο που έμενε ήταν να αποδείξω και στο γήπεδο ότι όντως μπορώ στην ηλικία που είμαι να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Στην Ελλάδα τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν πέρασα καλές στιγμές στην πρώην ομάδα μου με το να μην παίζω.

Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που ζω με το ρυθμό και το να μην παίζω ήταν για μένα πολύ κακό. Πλέον στην Αγγλία παίζω και έχω βρει τον ρυθμό μου και όταν νιώθεις καλά σου βγαίνει μέσα στο γήπεδο”.

Από την ημέρα που ήρθα υπάρχει ο σεβασμός. Ο σεβασμός στον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος. Ήθελαν να δουν και την απόδοση μου όμως μέσα στο γήπεδο. Η αγάπη και αυτό που εισπράττω συνέχεια είναι πολύ μεγάλη. Δεν το περίμενα ούτε εγώ”.

Πέτυχες ένας γκολ κόντρα στην Γουίγκαν και ένα ακόμη για το Κύπελλο, ποιο ήταν το καλύτερο;

“Και οι δυο είναι στιγμές πάρα πολύ ωραίες. Το γκολ με την Γούιγκαν επειδή ήταν το 1-0 το χάρηκα πιο πολύ, στο άλλο θέλαμε και άλλο τέρμα για να μην πάμε σε επαναληπτικό. Αυτό με την Γουίγκαν το πανηγύρισα με τους οπαδούς και είχα την ευκαιρία να τους δείξω λίγη από την αγάπη που μου έχουν δείξει”.

Εδώ όμως παίζετε συνέχεια, κάθε τρεις μέρες;

“Εμένα μου αρέσει να παίζω. Μου αρέσει να κερδίζω. Πρέπει να τα βγάλεις αυτά μέσα στο γήπεδο. Το απολαμβάνω πραγματικά ανά τρεις μέρες να έχουμε ματς γιατί μου αρέσει αυτό που κάνω”.

Τα πράγματα στην Αγγλία πώς είναι, γιατί μιλάμε για τον καιρό, ότι οδηγούν ανάποδα και τα σχετικά;

“Και εγώ τα ίδια έλεγα για την Αγγλία. Είχα πάντα μια αρνητική άποψη. Έχουν δικά τους χρήματα, οδηγούν ανάποδα, κάνει κρύο. Ενώ είχα και την ευκαιρία και πιο νωρίς να έρθω αλλά πάντα ήμουν αρνητικός. Όμως για να παίξεις ποδόσφαιρο είναι ό,τι καλύτερο”.

Πώς φαντάζεσαι το ποδοσφαιρικό σου μέλλον;

“Ζω το παρών, ζω το τώρα. Μου αρέσει δεν ξέρω πότε θα έρθει το τέλος. Μια μεγάλη στιγμή θα ήταν να έρθει του στο Μουντιάλ. Θα ήθελα πραγματικά μετά από τα τρία Ευρωπαϊκά, το Κονφεντερέισον αλλά και το Μουντιάλ να παίξω σε ένα ακόμη Μουντιάλ και πόσω μάλλον στην χώρα που γίνεται. Θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα όπως έχω πει”.

Θα ήθελες να επιστρέψεις και να κλείσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

“Δεν μπορώ να ξέρω τίποτα τώρα. Όταν είχα κάνει την ανανέωση είχα πει ότι θα ήταν ιδανικό τέλος για μένα, αλλά τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά. Αυτή τη στιγμή χαίρομαι που είμαι εγώ εδώ. Θα ήθελα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα στον Παναθηναϊκό. Ποτέ μην λες ποτέ όμως.

Γενικά δεν είναι ωραία αυτά που γίνονται στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση. Τόσο για τους φιλάθλους όσο και για εμάς που έχουμε παίξει εκεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τον Παναθηναϊκό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε