Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καραπαπάς: Δεν ήταν η καλύτερη λύση ο Ντομίνγκος

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε για το “ναυάγιο” στο θέμα του Πορτογάλου τεχνικού ενώ επιβεβαίωσε πως υπάρχει προφορική συμφωνία για να παραμείνουν οι Μοντέστο και Πάντελιτς.

Ξαφνικό… ναυάγιο με Ντομίνγκος

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

-Για τον Πασιένσια:
«Καταρχάς πρέπει να τονίσω ότι κανένας στη διοίκηση δεν συμμερίζεται τη βιασύνη που υπάρχει στα ΜΜΕ για το θέμα του νέου προπονητή. Ήταν σαφές αυτό που είχε πει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ότι στις αρχές Ιουνίου οριοθετημένο να βρεθεί ο νέος προπονητής. Άρα δεν ψάχνουμε τον προπονητή υπο καθεστώς βιασύνης ή βίας.

Πράγματι με τον κ.Πασιένσια είχε έρθει κοντά ο Ολυμπιακός. Υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις σε σχέση με άλλους προπονητές με τους οποίους επίσης μιλάμε. Υπήρξαν κάποιες επιμέρους διαφωνίες με τον κ. Πασιένσια.  Καταλαβαίνετε ότι για τον Ολυμπιακό ο προπονητής είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κάτι που έχει αποδειχθεί και τα τελευταία δύο χρόνια. Όταν ο κ. Μαρινάκης λέει ότι παραδίδει τα κλειδιά στον προπονητή το εννοεί. Έτσι μετά από τη διετία του Βαλβέρδε ο οποίος ήταν το απόλυτο αφεντικό, τώρα θέλει πολύ ψάξιμο για αυτόν που θα έρθει στη θέση του Βαλβέρδε και θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, που θα έχει την απόλυτη ευθύνη, της ομάδας.

Πρέπει να περάσει από πολλά φίλτρα μέχρι να αποφασίσουμε ότι αυτός είναι ο ιδανικός που θα κάτσει στον πάγκο.
Με τον Ντομίνγκος οι συζητήσεις προχωρούσαν καλά, σε κάποια επιμέρους ζητήματα που δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε υπήρξαν διαφωνίες και πλέον εξετάζουμε τις υπόλοιπες λύσεις.  Υπάρχουν πολλές λύσεις. Και να ξέρετε ότι παρά το γεγονός η Ελλάδα δεν είναι και η καλύτερη αγορά ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη και έτσι αρκετοί προπονητές σκέφτονται θετικά το ενδεχόμενο να δουλέψουν στην ομάδα παρά τα όσα συμβαίνουν στη χώρα».

-Είχε επαφή ο πρόεδρος με τον Πασιένσια;
«Ο πρόεδρος ασχολείται καθημερινά πολλές ώρες με τον Ολυμπιακό. Δεν γινόταν να μην έχει εμπλοκή σε ένα ζήτημα τόσο σημαντικό. Για να φτάσουμε στο σημείο ο προπονητής να μιλήσει με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού θα πρέπει να φτάσει σε ένα τελικό στάδιο το ζήτημα. Υπάρχουν άτομα που τις επαφές με τους προπονητές. Από εκεί και πέρα ένας προπονητής που θα έρθει στον Ολυμπιακό θα πρέπει να κάνει την τελική συμφωνία με τον πρόεδρο.
Νομίζω ότι όλοι προσπαθούν για την καλύτερη λύση. Και από ότι φάνηκε και αντιλήφθηκε η διοίκηση ο Πασιένσια δεν ήταν και η καλύτερη λύση. Και έτσι πάμε παρακάτω».

-Πού αναζητά ο Ολυμπιακός τον νέο τεχνικό:
«Ποτέ δεν φύγαμε από την αγορά της Ισπανίας. Ήταν παράλληλοι δρόμοι με την Πορτογάλία. Ιβηρική… ας μείνουμε εκεί»…

-Αν υπάρχει κάποιος με προβάδισμα:
«Δεν υπάρχει κάποιος που αυτή την στιγμή να έχει ιδιαίτερο προβάδισμα. Υπάρχουν –σας ξαναλέω- αρκετοί προπονητές τους οποίους κοιτάζουμε και ψάχνουμε πάρα πολύ καλά. Όλοι όσοι είναι επιφορτισμένοι με αυτό κάνουν έρευνα επιπέδου».

-Τα στοιχεία του νέου τεχνικού;
«Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή που άφησε ο Βαλβέρδε και εάν την ακολουθήσουμε θα είναι επιτυχημένη. Ούτε πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι εάν κάποιος αλλάξει τη συνταγή του Βαλβέρδε δεν θα πετύχει.
Το γεγονός ότι εμείς δουλέψαμε καλά με το συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπορεί παρά να μας αφήνει μια καλή γεύση και να θέλουμε να πατήσουμε πάνω στο ίδιο μοντέλο».

-Για τις ανανεώσεις:
«Υπάρχει μια προφορική συμφωνία με τους δύο ποδοσφαιριστές (Μοντέστο και Πάντελιτς). Για τους άλλους δύο (Ιμπαγάσα και Μέλμπεργκ) θα υπάρχουν εξελίξεις. Είναι προς το θετικό, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε γιατί πάντα υπάρχουν κι συζητήσεις της τελευταίας στιγμής. Φαντάζομαι ότι και οι δύο θέλουν να μείνουν στον Ολυμπιακό. Θα το δούμε. Αυτό που έχω μάθει μετράω είναι η διάθεση των παικτών και πιστεύω ότι η διάθεσή τους είναι να μείνουν στον Ολυμπιακό».

-Για τα εισιτήρια διαρκείας:
«Το κεντρικό σύνθημα είναι «στήριξε το 4ο αστέρι». Καλούμε τους φίλους μας να στηρίξουν τον Ολυμπιακό αλλά ταυτόχρονα και το ποδόσφαιρο καθώς ο Ολυμπιακός είναι το πιο υγιές κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την ελπίδα ότι θα φτιάξουν τα πράγματα και στις άλλες ομάδες ελπίζουμε ότι οι φίλοι μας θα είναι εκεί.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, να έχουμε τη βεβαιότητα ότι ένα κομμάτι του μπάτζετ είναι εκεί υπάρχει από τα εισιτήρια διαρκείας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ομάδες θεωρούν ότι –ίσως-η βασικότερη πηγή εσόδων είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Για μια ομάδα που έχει τόσο κόσμο και μάλιστα, τόσο πιστό κόσμο, είναι λογικό να θέλουμε κι εμείς να δούμε τα εισιτήρια διαρκείας να εξαντλούνται. Είναι δύσκολη εποχή και για αυτό ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις.

Αυτοί που μπήκαν στο νέο Καραϊσκάκη και μέχρι σήμερα έχουν διαρκείας, ανανεώνοντας τώρα φτάνουν στον 9ο χρόνο. Με την επόμενη ανανέωση μπαίνουν στη 10η χρονιά τους και παίρνουν νέα προνόμια. Μια τεράστια έκπτωση και θα δουν –εάν το θέλουν- το όνομά τους στο κάθισμα στο γήπεδο».

-Για το οικονομικό fair-play:
«Ο Ολυμπιακός είναι ένα νοικοκυρεμένο κλαμπ. Και θέλουμε να βγάζουμε έστω και λίγο περισσότερο από αυτά που βγάζουμε. Αν και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μπορεί να καλύψει το πόσο. Στο οικονομικό fair-play έχουμε προχωρήσει είμαστε ταυτισμένοι με όλες τις οδηγίες».

-Για το ταξίδι στην Αυστραλία:
«Ο Καρεμπέ που είχε έρθει έλεγε σε ανθρώπους της διοίκησης πως όταν είχαν πάει στην Μελβούρνη με την εθνική Γαλλίας έπεφταν όλοι επάνω μου και με αποθέωναν και ο Ζιντάν είχε εκνευριστεί και ρωτούσε γιατί πηγαίνουν σε εμένα και οχι σε αυτόν! Του απαντούσα ότι παίζω στον Ολυμπιακό.

Περιμένουμε κι εμείς να δούμε τους φίλους μας εκεί. Οι άνθρωποι στην ομογένεια δεν αντιλαμβάνονται τα χρώματα αλλά βλέπουν ότι μια ελληνική ομάδα πως πάει εκεί κοντά τους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε