Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καρνέζης: Να νικήσουμε τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ορέστης Καρνέζης μίλησε για τη δύσκολη φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού, την επιθυμία όλων των παικτών να νικήσουν τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι “αιωνίων” αλλά και για την επιστροφή στη Λεωφόρο.

Ο διεθνής τερματοφύλακας παραχώρησε συνέντευξη στον ΟΠΑΠ TV και μίλησε…

Για τη φετινή αγωνιστική σεζόν στον Παναθηναϊκό: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μία πολύ δύσκολη σεζόν. Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι έτσι τα πράγματα. Η ομάδα έχει ταλαιπωρηθεί το τελευταίο διάστημα από οικονομικής άποψης. Αυτό, όσο να’ ναι, επηρεάζει και το αγωνιστικό κομμάτι και τη λειτουργία της ομάδας. Είχαμε αλλαγές προπονητή, είχαμε αλλαγές παικτών. Όλα αυτά συνέβαλαν στο να μην μπορέσει η ομάδα να λειτουργήσει και να μην έχει μία σταθερά καλή απόδοσή και να παίρνει τα αποτελέσματα που θα έπρεπε». 

Για το αν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ: «Πράγματι, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι το μόνο που μας έχει απομείνει. Να μπούμε στα πλέι οφ και να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Νομίζω ότι με τις τελευταίες εμφανίσεις έχουμε δείξει ότι υπάρχει μία ανάκαμψη και πιστεύουμε ότι θα γίνει αυτό στο τέλος». 

Για τις προσδοκίες και τους στόχους που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν: «Ξεκινήσαμε τη χρονιά έχοντας για μεγαλύτερο στόχο να πετύχουμε στην Ευρώπη. Ήταν κάποια παιχνίδια πολύ μεγάλα και πολύ σημαντικά για τον σύλλογο. Αγώνες καταλυτικής σημασίας. Είχαμε ρίξει όλο το βάρος στην προετοιμασία ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Όμως, δύο μήνες πριν, όταν αρχίζαμε την προετοιμασία, τα προβλήματα ήταν πολύ μεγάλα με τις αδειοδοτήσεις και με όλα αυτά που γίνονταν… Καταφέραμε να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και από εκεί και πέρα έπρεπε να σταθούμε στο πρωτάθλημα. 

Δεν ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, είχαμε και αλλαγές προπονητών και αποχωρήσεις κάποιων παικτών. Όλα αυτά μας οδήγησαν σε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και να μείνουμε πίσω στη βαθμολογία». 

Για το αν επηρέασε τους παίκτες στο πρωτάθλημα η επίτευξη του στόχου της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Δε νομίζω ότι είχαμε αυτή την νοοτροπία. Η αλήθεια είναι ότι δώσαμε πάρα πολύ βάρος στην συμμετοχή στην Ευρώπη. Δε νομίζω, όμως, πως αποτελεί δικαιολογία για τις κακές μας εμφανίσεις ότι επαναπαυτήκαμε ή ότι είπαμε πως πετύχαμε το βασικό μας στόχο και μπορούμε τώρα να είμαστε πιο χαλαροί. Απλά νομίζω ότι όλα αυτά που είπα και πριν όπως οι αλλαγές προπονητών και η αλλαγή στη φιλοσοφία κάθε προπονητή οδήγησαν σε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση». 

Για τις διαφορές στην φιλοσοφία των τριών προπονητών που έχουν βρεθεί φέτος στον πάγκο της ομάδας: «Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, το δικό του τρόπο προπόνησης, το δικό του χαρακτήρα κι αυτό προσπαθεί να περάσει μέσα στην ομάδα. Ο κ. Φερέιρα είναι ένας άνθρωπος πιο ήρεμος, έμπειρος προπονητής, καταξιωμένος, είχε έναν τρόπο παιχνιδιού στο μυαλό του. 

Δυστυχώς, φέτος δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάποια σοβαρά πράγματα κι αναγκάστηκε να φύγει. Με τον κ. Ρότσα αποσυμπιέστηκε κάπως η κατάσταση. Ήταν λίγο πιεσμένα τα πράγματα τότε, είχε πέσει μεγάλο βάρος στους παίκτες. Μας βοήθησε στο ψυχολογικό κομμάτι κυρίως. Έπειτα ήρθε ο κ. Γκονζάλεθ. Ένας προπονητής που έχει δουλέψει στην Ισπανία και έχει μία άλλη φιλοσοφία. Προσπάθησε να μας περάσει μία άλλη ανάπτυξη παιχνιδιού από την άμυνα προς την επίθεση. 

Όλες οι αλλαγές απαιτούν χρόνο και είναι δύσκολο σε μία σεζόν αλλάζοντας τρεις προπονητές να καταφέρεις να ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα και τα λεγόμενα τους. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχεις κι αυτά τα σκαμπανεβάσματα». 

Για το αν τα προβλήματα μεγεθύνονται λόγω του μεγέθους του Παναθηναϊκού:«Οπωσδήποτε. Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει υπομονή, δεν υπάρχει η ευχέρεια του χρόνου. Χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα. Θέλουμε τα άμεσα αποτελέσματα. Κι αυτό είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για τον προπονητή για να δουλέψει με τους παίκτες και να περάσει κάποια πράγματα που θα ήθελε». 

Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Από εκεί και πέρα, κι εμείς στα τελευταία παιχνίδια, με εξαίρεση ένα διάστημα στο ματς με την Κέρκυρα, έχουμε ανεβάσει την απόδοσή μας. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια. Βαθμολογικά δεν αρμόζει στην ομάδα η θέση που βρίσκεται. Πόσω μάλλον, όταν με τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από εμάς είτε τις έχουμε νικήσει είτε έχουμε δείξει ότι δεν είναι καλύτερες από εμάς. Εμείς πρέπει να πάμε με στόχο τη νίκη». 

Για τα δύσκολα παιχνίδια της σεζόν: «Χάσαμε παιχνίδια που δεν έπρεπε να χάσουμε. Σε αυτά μας κόστισε το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε γρήγορα ή να σκοράρουμε γενικώς και τελικά ηττηθήκαμε. Ήταν ένας συνδυασμός κούρασης, έλλειψης συγκέντρωσης ίσως και κακής νοοτροπίας. Πιθανώς στο τέλος να βάρυνε και το άγχος για το αποτέλεσμα». 

Για την έξοδο στην Ευρώπη: «Επιτυχημένη θα είναι η χρονιά θεωρητικά με την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά ως Παναθηναϊκός δεν κρίνεται επιτυχημένη μία χρονιά όπου τελειώνεις τρίτος ή τέταρτος. Βάσει όμως των προβλημάτων θα πρέπει να σταθμίσουμε τα γεγονότα και να δούμε τα θετικά οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο στα πλέι οφ και ο σύλλογος θα παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Αναφορικά με τα πλέι οφ δεν θα είναι τεράστια η διαφορά βαθμολογικά, οπότε θεωρώ ότι μπορούμε να κατακτήσουμε την δεύτερη θέση. Έχουμε την ποιότητα για να τα καταφέρουμε. 

Για τους φετινούς ευρωπαϊκούς αγώνες: «Στην Ευρώπη είχαμε μία έλλειψη αυτοπεποίθησης και μας κόστισε. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Μας κόστισε η απειρία και η διστακτικότητα. Είχαμε απέναντί μας ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου όπου προσπαθήσαμε πολύ. Τα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν αυτά που τελικά μας πλήγωσαν». 

Για το μέλλον του, αλλά και το παρελθόν του: «Το 2015 τελειώνει το συμβόλαιο με την ομάδα. Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και χαίρομαι πραγματικά που είμαι στη ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Δεν γνωρίζω τι επιφυλάσσει το μέλλον, ούτε κάνω σχέδια και όνειρα. Κοιτάω το τώρα, θέλω να βοηθήσω την ομάδα και όταν υπάρξει κάτι για να επωφεληθούν όλες οι πλευρές, θα το συζητήσουμε. 

Παλαιότερα, όταν ήμουν πιο μικρός έκανα όνειρα και τα πράγματα αλλάζουν πολλές φορές. Γίνονται καταστάσεις που σε ισορροπούν, διότι έρχονται απότομα εκεί που δεν τις περιμένεις. Το έχω βιώσει έντονα με τέτοιες δύσκολες στιγμές. 
Ίσως να τις σκέφτομαι περισσότερο από όσο πρέπει, το κάνω διότι είμαι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου. Μαθαίνω όμως από όσα συμβαίνουν και δεν λυγίζω. Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σε εμπιστεύονται και να μην ακούς όσους δεν σε ξέρουν. Είναι σημαντικό να μπορείς να μοιράζεσαι το πρόβλημα με τους δικούς σου ανθρώπους».

Για τον επερχόμενο αγώνα της εθνικής με την Βοσνία: «Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με την Βοσνία. Δεν είναι τελικός όπως παρουσιάζεται, όντως όμως είναι τρομερά σημαντικό για την συνέχεια. Θέλουμε να το κερδίσουμε, δείξαμε άλλωστε ότι είμαστε καλύτεροι από τους Βόσνιους. Έχουμε εξαιρετική ομάδα, είμαστε πλήρεις, μπορούμε να παρατάξουμε δύο και τρεις ενδεκάδες, βρισκόμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θα είναι κρίμα να μην πάμε στο Μουντιάλ. Νικώντας στην Βοσνία θα έχουμε κάνει το μεγάλο βήμα». 

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Ήταν ένα περίεργο πρωτάθλημα όπου κάποιες ομάδες δεν περιμέναμε να πάνε τόσο άσχημα. Το βασικό πρόβλημα ήταν το θέαμα που δεν υπήρχε και τα παιχνίδια στους κακούς αγωνιστικούς χώρους. Το μόνο θετικό είναι ότι δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχθούν νέα παιδιά, να πάρουν ευκαιρίες και να παίξουν. Υπό άλλες συνθήκες είναι ερωτηματικό αν θα βλέπαμε νέους παίκτες να βγαίνουν και να καθιερώνονται. 

Στον Παναθηναϊκό τα πιο μικρά παιδιά έχουν τις ευκαιρίες για να πετύχουν. Ο σύλλογος τους παρέχει τις δυνατότητες στην Παιανία για να πάρουν λεπτά συμμετοχής οπότε είναι στο χέρι τους να αναδειχθούν. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η θέση του τερματοφύλακα. Πιστεύω ότι δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό στο μέλλον. Γίνεται σωστή δουλειά. 

Για την θέση του τερματοφύλακα: «Εκτός από τα φυσικά προσόντα, θέλει πολύ καλή τεχνική, από τα πιασίματα της μπάλας, τις εξόδους, να λειτουργεί σαν λίμπερο, να διαβάζει τις φάσεις. Στοιχεία που χρειάζονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά σε μένα, οι προπονητές μου μπορούν να το κρίνουν πού χρειάζομαι βελτίωση. Τις αδυναμίες δεν τις λέμε δημόσια άλλωστε. 

Για το καλύτερο και το χειρότερο παιχνίδι στην σεζόν: «Ο αγώνας με τον Αστέρα ήταν εξαιρετικός. Παίξαμε πολύ καλά απέναντι σε μία καλή ομάδα, δείξαμε τις δυνατότητές μας και ήταν κρίμα που δεν νικήσαμε. Ο χειρότερος αγώνας ήταν αυτός με την Ξάνθη. Ειλικρινά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες τι πήγε στραβά, στο μυαλό μου όπως το σκέφτομαι όλα ήταν άσχημα. 

Έφταιγα κι εγώ στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά όπως έχουν γίνει οι μπάλες, πολύ πλαστικοποιημένες, πιο ελαφριές. κάποια κτυπήματα, βραζιλιάνικα τα λεγόμενα σουτ μπανάνα, σου αλλάζουν την πορεία. Ενώ την περιμένεις σε ένα σημείο, πάει αλλού. Η αλλαγή αυτή έχει γίνει για το θέαμα, αλλά δεν σκέφτονται εμάς τους τερματοφύλακες». 

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην προτελευταία αγωνιστική: «Είναι ένα ντέρμπι, γοήτρου με τον Ολυμπιακό και γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να νικήσουμε. Θέλουμε να τους νικήσουμε στην έδρα τους. Λογικά θα έχουμε τελειώσει με το θέμα των πλέι οφ, αν όμως δεν έχει συμβεί αυτό, τότε η πίεση για νίκη θα είναι ακόμα μεγαλύτερη». 

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Όλοι θα επιδιώξουν προκειμένου η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Νομίζω ότι με μία απλή οργάνωση και με κάποιες κινήσεις μπορούμε να γίνουμε πάλι η ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους. 
Προσωπικά θα ήθελα να είμαι υγιής, δυνατός για να βοηθώ την ομάδα μου και του χρόνου να είμαστε δυνατοί». 

Για την επιστροφή στο γήπεδο της Λεωφόρου: «Είναι ξεχωριστό, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να αγωνίζεσαι σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτή είναι η διαφορά της Λεωφόρου από το ΟΑΚΑ, που είναι στάδιο, άρα πολύ πιο ψυχρό. Το περιμένουμε πως και πώς. Μία γεμάτη Λεωφόρος, θα ήταν ό,τι καλύτερο. Δεν έχω παίξει ποτέ εκεί και το θέλουμε όλοι πολύ».

Επέστρεψε ο Μπουμσόνγκ – Ξανά ατομικό ο Τοτσέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε