Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κάρολ: Ο Μαρινάκης είναι οπαδός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ρόι Κάρολ δηλώνει πως από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα απολαμβάνει ξανά το ποδόσφαιρο και χαρακτηρίζει οπαδό του Ολυμπιακού το Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Βορειοϊρλανδός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Stadio” και μίλησε για τον Ολυμπιακό, το πρωτάθλημα και το “30 στα 30”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Βρίσκεσαι στην ομάδα εδώ και αρκετό καιρό. Πώς έχει κυλήσει αυτό το διάστημα για εσένα, εδώ, στον Ολυμπιακό; «Πολύ γρήγορα. Όλα έχουν κυλήσει πολύ γρήγορα για εμένα. Ήρθα στην ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο και πλέον είμαστε ήδη στα μέσα Οκτώβρη. Μου φαίνεται πως ο χρόνος πέρασε σαν… νερό. Το απολαμβάνω, όμως. Όλα ήταν από την αρχή και παραμένουν έτσι για εμένα, εδώ, στον Ολυμπιακό. Πλέον παίζω και σε περισσότερα παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Απολαμβάνω κάθε παιχνίδι στο οποίο αγωνίζομαι. Και πραγματικά ελπίζω να συνεχίσω να αγωνίζομαι και σε ακόμη περισσότερα ματς. Είναι μία τεράστια ευκαιρία για εμένα το να παίζω στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και να αγωνίζομαι ξανά στην εθνική ομάδα της χώρας μου».

Η μεταγραφή τον Ιανουάριο, η απόκρουση στη Μόσχα, η καλοκαιρινή προετοιμασία και τώρα βασικός στο ματς του Ολυμπιακού. Πώς ήταν αυτή η μετάβαση, αυτή η αλλαγή, για εσένα; Πώς σε επηρεάζει; «Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα και έπαιξα πρώτα για τον ΟΦΗ, άρχισα να απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο. Η ζωή μου άλλαξε πλήρως. Έμαθα ότι πρέπει να απολαμβάνεις κάθε ημέρα που περνάει. Πρέπει να χαίρεσαι που παίζεις ποδόσφαιρο και να έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί κάποια στιγμή, ακόμη και αν δεν το περιμένεις, να σταματήσεις να το έχεις αυτό το πράγμα. Μπορεί να είναι και η τελευταία φορά που παίζεις. Το ξέρω το συναίσθημα, γιατί έμεινα εκτός αθλήματος αρκετούς μήνες και ήταν απαίσια για εμένα. Πολλές φορές οι άνθρωποι που απασχολούνται με αυτό το αντικείμενο δεν κατανοούν τι σημαίνει να έχουν το ποδόσφαιρο, μέχρι που το “χάνουν” και δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν. Δεν κατανοούν πόσο θα τους λείψει το να πηγαίνουν κάθε μέρα στην προπόνηση και να είναι στους αγώνες. Εγώ το έζησα αυτό και πλέον απολαμβάνω κάθε προπόνηση, κάθε ματς. Απολαμβάνω ξανά τη ζωή».

Ο κόσμος καμία φορά το πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω και σκέφτεται το «30 στα 30». Εσύ τι σκέφτεσαι για αυτό; «Καλά κάνει! Έτσι πρέπει να είναι ο κόσμος μίας μεγάλης ομάδας: απαιτητικός. Εμείς δεν μπορούμε να πάμε τόσο μπροστά, όμως. Είμαστε επαγγελματίες παίκτες και απέναντί μας έχουμε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Αν με ρωτήσεις τον Φεβρουάριο, θα μπορέσω να σου πω περισσότερα για αυτό! Αλλά, όπως και να’ χει, εμείς έτσι θέλουμε τον κόσμο. Να είναι δίπλα μας, να μας πιστεύει και να ζητάει από εμάς πάντα το καλύτερο. Εμείς έχουμε τα πόδια μας στη γη. Τη σκέψη μας προσγειωμένη. Ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε για οτιδήποτε θέλουμε να πετύχουμε. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα!».

Τι έχεις στο μυαλό σου για το σημερινό ματς με την Ξάνθη; «Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Κανένα δεν είναι έτσι. Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ποτέ δεν πρέπει να θεωρείς ότι κερδίζεις ένα παιχνίδι πριν καν αυτό διεξαχθεί, όσο χαμηλά στη βαθμολογία και αν είναι ο αντίπαλός σου. Πρέπει να τους σέβεσαι όλους. Εμείς θέλουμε απλώς να κερδίζουμε και να φτάνουμε σε τίτλους. Αυτή η νοοτροπία είναι που έχει κάνει μεγάλο τον Ολυμπιακό. Ανέκαθεν είχαμε παίκτες-νικητές στην ομάδα, οι οποίοι μάθαιναν έτσι: να κερδίζουν».

Βρίσκεσαι για ένα διάστημα στον Ολυμπιακό. Πώς νιώθεις κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο «Καραϊσκάκη»; «Κάθε φορά που μπαίνεις στο «Καραϊσκάκη» νιώθεις πάρα πολύ όμορφα. Είναι ένα σπουδαίο γήπεδο, γεμάτο από τους φιλάθλους μας, οι οποίοι πληρώνουν για να έρχονται να μας βλέπουν. Φέτος η οικονομική κατάσταση του κόσμου είναι ακόμη πιο δύσκολη από πέρυσι – είναι εμφανές αυτό. Υπάρχει, όμως, από την άλλη, και ο πρόεδρός μας, ο οποίος κάνει τα πάντα για να βοηθάει τους πάντες. Ο κ. Μαρινάκης είναι οπαδός της ομάδας, την υποστηρίζει, κάτι το οποίο είναι σπουδαίο, πραγματικά!

Λατρεύει την ομάδα, όπως και ο κόσμος, και θέλουν όλοι το καλύτερο. Αυτό αποδεικνύεται και από το προηγούμενο ματς, στο οποίο δεν ήταν χαρούμενοι. Ξέρουν ότι είμαστε καλύτεροι από αυτό που παρουσιάσαμε και συμφωνώ κι εγώ μαζί τους. Είμαστε καλύτεροι από αυτό που παρουσιάσαμε. Είναι τιμή για εμάς το να παίζουμε μπροστά σε τέτοιο κόσμο και πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε αυτό. Μακάρι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το τέταρτο αστέρι στη φανέλα για εκείνους. Το θέλουν τόσο πολύ…».

Σκάουτερ του Ολυμπιακού ο Ζιοβάνι!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε