Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Καταιγίδα” ευκαιριών η Μπάρτσα, το πολύτιμο γκολ η Τσέλσι

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Μπαρτσελόνα έκανε το παιχνίδι της στο Στάμφορντ Μπριτζ, όμως η Τσέλσι χάρη στο γκολ του Ντρογκμπά πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δοκάρια με Σάντσες και Πέδρο είχαν οι Καταλανοί, σε παθητικό ρόλο οι “μπλε”.

Η ουσία είναι αυτή που μετράει στο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν έχουμε φτάσει στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν. Η Τσέλσι μπορεί να “ταμπουρώθηκε”, δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τους συνδυασμούς της Μπαρτσελόνα αλλά αυτή ήταν που πήρε προβάδισμα πρόκρισης.
 
Από την αρχή οι Καταλανοί έδειξαν τις διαθέσεις τους στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο Σάντσες μετά από “μαγικό” συνδυασμό βρέθηκε απέναντι στον Τσεχ αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.
 
Ένα λεπτό αργότερα η Τσέλσι απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Κέιχιλ έκανε την προβολή από κοντά αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ.
 
Ο Φάμπρεγκας στο 17′, ο Μέσι στο 28΄ και ο Άλβες στο 33′ έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τσεχ.
 
3 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Φάμπρεγκας νίκησε τον πορτιέρο των “μπλε” όμως είδε τον Κόουλ πάνω στη γραμμή να διώχνει σωτήρια τη μπάλα.
 
Η Μπαρτσελόνα όχι μόνο δεν προηγήθηκε, αλλά είδε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους την Τσέλσι να ανοίγει το σκορ. Ο Ραμίρες γύρισε τη μπάλα και ο Ντρογκμπά έδειξε ότι μέσα στην περιοχή είναι κίνδυνος-θάνατος.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα ήταν ακόμη πιο επιθετική. Η άμυνα της Τσέλσι πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές αλλά η μπάλα δεν έμπαινε. Ο Αντριάνο στο 51′ ανάγκασε τον Τσεχ σε εκπληκτική επέμβαση, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Σάντσες αστόχησε στο τετ α τετ.
 
Το σουτ του Μέσι στο 64′ βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον πορτιέρο των Άγγλων, ενώ λίγο πριν το τέλος του ματς ο Καλού λίγο έλειψε να κάνει δύο τέρματα της ομάδας του αλλά το πλασέ έφυγε άουτ.
 
Ο Τσεχ έκανε άλλη μία μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Πουγιόλ, ενώ η φάση του αγώνα έγινε στις καθυστερήσεις.
 
Ο Μέσι κόπηκε, η μπάλα έφτασε στον Πέδρο όμως το πλασέ του Ισπανού σταμάτησε στο δοκάρι της Τσέλσι, ενώ ο Μπούσκετς στην επαναφορά αστόχησε απελπιστικά.
 
Οι τελικές προσπάθειες ήταν 5-24, αλλά το τελικό σκορ ήταν 1-0. Με αυτό θα πάει η Τσέλσι σε έξι βράδια στο Καμπ Νου έχοντας προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Μονάχου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε