Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κατασχέθηκαν 2,5 τόνοι εκρηκτικών στη Νότια Αφρική!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψαν οι αρχές του Γιοχάνεσμπουργκ που συνέλαβαν δύο άτομα τα οποία έκρυβαν στο σπίτι τους 2,5 τόνους εκρηκτικών, 42 μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

Η διοργανώτρια χώρα και η ΦΙΦΑ μπορεί να αναφέρουν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια όσων θα ταξιδέψουν στην Νότιο Αφρική, ωστόσο όσοι έχουν βγάλει ήδη εισιτήρια σίγουρα θα το ξανασκεφτούν μετά την είδηση πως κατασχέθηκαν 2,5 τόνοι εκρηκτικών σε σπίτι στα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ.

 
Η Αλ Κάιντα έχει στοχοποιήσει την διοργάνωση και συγκεκριμένα την αναμέτρηση ΗΠΑ-Αγγλία στις 12 Ιουνίου στο Ράστενμπουργκ και το συμβάν δεν αποκλείεται να συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση. Οι αρχές έχουν προχωρήσει ήδη στις συλλήψεις δύο ατόμων, ενώ αναζητείται και τρίτο.
 
Στη Νότιο Αφρική η εγκληματικότητα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αξίζει να αναφερθεί πως φέτος στην διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ σημειώνονται 50 δολοφονίες τον μήνα. Αριθμός ικανοποιητικός για τις αρχές αφού το 2009 18.487 άτομα δολοφονήθηκαν, δηλώθηκαν 36.190 βιασμοί και 14.201 αυτοκίνητα εκλάπησαν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε