Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Καταθέτουν Πατέρας και Τεροβίτσας για τις κασέτες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα βρεθούν την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ο πρόεδρος της ΚΕΔ μετά από κλήση του εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

Βοργιάς: “Ο Πιλάβιος ακούγεται στην τρίτη κασέτα”

Η υπόθεση με τις κασέτες βρίσκεται σε εξέλιξη και έτσι μετά τους Πιλάβιο, Βοργιά, Θωμαϊδη, Βασσάρα και Κούγια, σειρά παίρνουν ο Νικόλας Πατέρας και ο Βασίλης Τεροβίτσας.

Το όνομα του πρώην προέδρου ενεπλάκη μετά τις καταγγελίες του Αχιλλέα Μπέου ο οποίος τον χαρακτήρισε “υποκλοπέα” και έτσι ο εισαγγελέας τον κάλεσε ως μάρτυρα.

Νωρίτερα θα καταθέσει ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βασίλης Τεροβίτσας ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν κι άλλου μάρτυρες.

Εν τω μεταξύ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος με συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ τόνισε ότι θα λάβει υπόψη του τις κασέτες αφού δεν κωλύεται από το νόμο:

“Ο νόμος απαγορεύει να καταγραφεί τηλεφωνική συνομιλία και υπάρχουν νομικές κυρώσεις, εκτός εάν συναινέσει ο συνομιλητής. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό, ούτε το ποινικό, ούτε το πολιτικό δικαστήριο, ούτε καμία δημόσια αρχή. Οταν, όμως, προκύπτουν στοιχεία για πειθαρχική δίωξη είναι πιο ελαστικά τα πράγματα. Εγώ δεν έχω κώλυμα, αφού η ΕΠΟ δεν είναι δημόσια αρχή, αλλά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Πάντως, δεν γνωρίζω έως αυτή τη στιγμή σε ποιόν αποδίδεται κάποια πράξη και τι πράξη είναι αυτή, Υπάρχει μόνο φημολογία. Εάν είναι πειθαρχικό παράπτωμα, θα ασκήσω πειθαρχική δίωξη. Εάν πούμε, ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό των κασετών θα μας … φτύσουν. Θα τα βάλουμε στη ζυγαριά τα πράγματα. Από τη μία πλευρά, είναι το γεγονός, ότι οι κασέτες αποτελούν προϊόν υποκλοπής και από την άλλη το ότι έχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στο ποδόσφαιρο. Θα αφήσουμε, αλήθεια, έτσι τα πράγματα; Οχι. βέβαια. Τι θα ισχυριστούμε; Ο,τι ο άλλος διέπραξε βαρύτατο αδίκημα και εμείς θα επικαλούμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα;”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε