Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καθήλωσε ο “μικρός τελικός” – Στη Ρωσία το μετάλλιο

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, επικρατώντας 81-77 της Αργεντινής. O αγώνας είχε δραματικό φινάλε, άξιο ενός μεγάλου παιχνιδιού

Μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι η Ρωσία έκαμψε την αντίσταση της Αργεντινής (81-77) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Αντρέι Κιριλένκο και η παρέα του, χάρισαν στη Ρωσία το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τρίτη παρουσία (8η το 2000, 9η το 2008) στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Η χρυσή στην Αθήνα και χάλκινη στο Πεκίνο, Αργεντινή, δεν κατάφερε να τριπλασιάσει τα μετάλλιά της.

Κορυφαίος των νικητών ο Σβεντ, ο οποίος με τρίποντο 34 δεύτερα πριν το τέλος έδωσε το προβάδισμα με δύο πόντους στην ομάδα του.

Στη συνέχεια ο Νοτσιόνι αστόχησε σε προσπάθεια τριών πόντων ενώ στα 10” πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης ο Πριτζιόνι έκλεψε την μπάλα και πριν βγάλει αιφνιδιασμό, έπεσε και αυτός θύμα… κλοπής με αποτέλεσμα η Ρωσία να φτάσει στο καλάθι και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του μεταλλίου.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 38-40, 57-61, 77-81

Διαβάστε περισσότερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ειδικό αφιέρωμα του NewsIt.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε