Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κάθονται στο εδώλιο οι αστυνομικοί του “Χίλσμπορο”!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Στο… σκαμνί είναι πολύ πιθανόν να καθίσουν οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία του “Χίλσμπορο”, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αρμόδια επιτροπή της Αστυνομίας.

Όλα αυτά, ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία του Χίλσμπορο στις 15 Απριλίου 1989.

Η αρμόδια επιτροπή καταγγελιών της αστυνομίας ανακοίνωσε πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι αστυνομικοί για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ένας “μεγάλος αριθμός” νυν και πρώην αστυνομικών αναμένεται να ελεγχθούν σχετικά με τα γεγονότα της 15ης Απριλίου 1989 αλλά και σχετικά με την προσπάθεια συγκάλυψης το επόμενο διάστημα.

Οι ανακριτικές αρχές θα ελέγξουν επίσης επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις τόσο εναντίον προσώπων όσο και οργανισμών. Εκτός από την αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ που ήταν αρμόδια να χειριστεί την κατάσταση στο “Χίλσμπορο”, θα ελεγχθεί και η αστυνομία των δυτικών Μίντλαντς που είχε αναλάβει να ερευνήσει τις ευθύνες που είχε η αστυνομία του Γιόρκσαιρ για την τραγωδία.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα ερευνηθούν είναι και ο σερ Νόρμαν Μπέτισον, ο οποίος υπήρξε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Νοτίου Γιόρκσαιρ.

“Η πραγματική αλήθεια για το Χίλσμπορο” (ΦΩΤΟ)

Η “συγγνώμη” του Κάμερον για την τραγωδία του Χίλσμπορο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε