Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κατηγορούν τον Ξιάνγκ για “σκηνοθετημένο” τραυματισμό

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο αγαπημένος αθλητής των Κινέζων μόλις τους είχε κάνει να δακρύσουν για μία ακόμη φορά, αφού τραυματίστηκε στα προκριματικά των 110 μ. με εμπόδια στους Αγώνες του Λονδίνου. Τώρα όμως -λίγες εβδομάδες αργότερα- τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει…

… αφού οι οι Κινέζοι είναι έξαλλοι με τον πρώην κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, κατηγορώντας τον για “θέατρο”!

“Ο Ξιάνγκ ήξερε, το CCTV (το δίκτυο που μετέδιδε τους Αγώνες) ήξερε, μόνο οι θεατές ηλιθιωδώς περίμεναν να δουν το θαύμα”, είναι ο τίτλος κινέζικης εφημερίδας.

Στο δημοσίευμα της “Oriental Guardian” αναφέρεται πως ο αθλητής δεν τραυματίστηκε στο πρώτο εμπόδιο του προκριματικού των 110 μ. εμπόδια, αλλά ότι είχε ήδη πρόβλημα και το έκρυβε. Μαζί του και το κρατικό κανάλι της Κίνας.

Στο Λονδίνο το χειρουργείο του Λιού Ξιάνγκ

Το συγκεκριμένο θέμα αποκαλύφθηκε στην απολογιστική συνάντηση που έκανε το CCTV για τους Ολυμπιακούς αγώνες αυτή την εβδομάδα.

Εκεί, ο δημοσιογράφος που έκανε την περιγραφή της κούρσας εξομολογήθηκε στους συναδέλφους του πως ήδη γνώριζε το πρόβλημα και μαζί με την διεύθυνση του καναλιού είχαν έτοιμα τέσσερα σενάρια για το τι θα πουν, ανάλογα με την έκβαση της κούρσας.

Κλαίει…ξανά όλη η Κίνα για τον άτυχο αθλητή της(ΦΩΤΟ&VIDEO)

Το ζήτημα πήρε μεγάλη έκταση στην Κίνα, κάτι που ανάγκασε τον Ξιάνγκ να πάρει θέση. “Ένιωθα υγιής στην εκκίνηση”, είπε ο αθλητής που την επομένη του περιστατικού υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αχίλλειο τένοντά του.

“Για την ακρίβεια, είχα προβλήματα με το πόδι μου, αλλά ένιωθα ότι μπορώ να τρέξω γρήγορα”, διευκρίνισε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε