Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατσουράνης:”Να βάλουν νερό στο κρασί τους…”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Κάλεσμα για ενότητα στον Παναθηναϊκό απήυθυνε o Κώστας Κατσουράνης, αναφορικά στην κατάσταση “αναβρασμού” που επικρατεί στα διοικητικα της ομάδας.

“Πρέπει να υπάρξει ενότητα, για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο ισχύει αυτό. Είναι απλά τα πράγματα. Όποιος θέλει το καλό της ομάδας κάνει ένα βηματάκι πίσω. Τα βρίσκουν, ξεπερνούν τα πάντα, ώστε να συνεχίσει η ομάδα από εκεί που τελείωσε. Υπάρχουν συμφέροντα και όπου υπάρχουν συμφέροντα υπάρχουν και διαμάχες”, δήλωσε ο διεθνής των “πρασίνων”, στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Στη συνέχεια τόνισε ότι αυτό δεν είναι ένα θέμα, για το οποίο μπορούν να κάνουν κάτι οι ποδοσφαιριστές: “Πρέπει να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους. Θέλουμε η ομάδα να είναι ενωμένη για να πετύχουμε τους στόχους μας και τη νέα σεζόν. Πιστεύω πως η ομάδα θα βρει το δρόμο της και θα συνεχίσει”.

Σε ο,τι αφορά την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Κώστας Κατσουράνης υποστήριξε ότι η ομάδα του δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο, παρόλαυτά όταν αναφέρθηκε στον Χενκ Τεν Κάτε είπε: “Δεν ξέρω αν θα παίρναμε πρωτάθλημα με τον Τεν Κάτε. Σίγουρα έχει μερίδιο και αυτός, κάτι που δήλωσα μετά τη νίκη επί του Ηρακλή. Υπήρχαν παιχνίδια που η ομάδα έπαιζε άθλια και κέρδιζε βάσει του ταλέντου των παικτών. Αυτό κάποια στιγμή θα σταματούσε. Εμείς θέλαμε να σταματήσει αυτό και να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο και να κυριαρχεί στα παιχνίδια”.

Εκεί ήταν που ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος σύμφωνα με τον παίκτη: “Μας έδωσε ψυχολογία, τόσο στους αγώνες όσο και εκτός. Βοήθησε πολύ όλη την ομάδα και ιδιαίτερα στους Έλληνες. Σε όλα τα ματς η ομάδα ήταν κυρίαρχη και μόνο κάποιων ατυχιών δεν πήρε τη νίκη σε κάποια ματς”.

Τέλος, για το αν θα αγωνιζόταν ξανά στο εξωτερικό απάντησε: “Εξαρτάται από διάφορα πράγματα. Από την ομάδα, το μέρος που θα πήγαινα… Θα το εξέταζα σοβαρά, αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις.

Κατσουράνης: “Μπορούμε να τα καταφέρουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο”

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην εθνική ομάδα και την πρόκληση της Νοτίου Αφρικής, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην πρεμιέρα: “Αν ξεκινάς στην πρεμιέρα με νίκη είναι ιδανικό. Μετά παίζεις με… τέσσερα πόδια και όχι με δύο. Αν κερδίσουμε τη Νότιο Κορέα θα πάρουμε ώθηση. Αν ξεκινήσεις με ήττα, είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά ακόμη κι έτσι δεν πρέπει να τα βάλεις κάτω. Έχουμε άλλα δύο ματς να διορθώσουμε την κατάσταση. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε παίκτες εργαλεία, όπως εγώ, ο Τοροσίδης και άλλοι, αλλά και παίκτες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, όπως ο Σαμαράς”. 

Τέλος, δεν “μάσησε” τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για τους λόγους της αποτυχίας της εθνικής στο EURO 2008: 
“Το 2004 βάλαμε όλοι τους εαυτούς μας μέσα στην ομάδα. Το 2008 δεν το κάναμε τόσο πολύ. Και τότε όμως θεωρώ πως στις λεπτομέρειες χάσαμε την πρόκριση”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε