Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Καβάλησε” την πρόκριση – Ερυθρόλευκο… βήμα για τους “8”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Μπορεί να μην ικανοποίησε με την απόδοση του, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας εντός έδρας της Καβάλας με 2-0. Ο Παπάζογλου άνοιξε τον… δρόμο – Θετικά μηνύματα από Φέισα, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ – Δοκάρι ο Τζεμπούρ. Αποδοκιμασίες στο ημίχρονο!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο κόσμος τον γιούχαρε στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έβαλε… μυαλό και επειδή απλά σοβαρεύτηκε πήρε μία εύκολη νίκη κόντρα στην καβάλα και ταυτόχρονα το προβάδισμα για την πρόκτιση του στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Προβάδισμα στο…90′ – Έσωσε την “παρτίδα” ο Κοντογουλίδης

Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση στην αρχή του ματς, έχει στην κατοχή του την μπάλα και προσπάθησε να… ξεκλειδώσει την άμυνα της Καβάλας, πιέζοντας τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες. Οι “ερυθρόλευκοι” έβγαλαν κάποιες φάσεις στην περιοχή του Σουλογάνη, αλλά όχι κάποια κλασική, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν καθαρά αμυντική συμπεριφορά, ενώ δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην περιοχή του Μέγιερι.

Το… σκηνικό στο “Καραϊσκάκη” συνεχίστηκε στην ίδια μονότονη εικόνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (αλλά σε πολύ πιο χαμηλούς ρυθμούς), με τους Πειραιώτες να επιχειρούν κάποια σουτ προς την αντίπαλη εστία, και τους “Αργοναύτες” να είναι οργανωμένοι στα μετόπισθεν και να μην περνούν την σέντρα. Γι’ αυτό άλλωστε δεν είδαμε μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος, πέρα από την εκτέλεση φάουλ του Πίνο στο 38′, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τους φιλάθλους, που αποδοκίμασαν για το φτωχό θέαμα

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ζαρντίμ θέλησε να φρεσκάρει την εντεκάδα του, περνώντας τον Αμπντούν στη θέση του Πίνο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να “παραβιάσει” την εστία Καβάλας, από “στημένη” φάση, με την κεφαλιά του Παπάζογλου (59′). Τα ευχάριστα για ττους “ερυθρόλευκους” συνεχίστηκαν τρία λεπτά αργότερα, αφού ο Πλιάγκας άφησε τους “Αργοναύτες” με δέκα παίκτες.

Η… παγωμένη η ατμόσφαιρα στις εξέδρες του “Καραϊσκάκη” συνεχίστηκε όμως και μετά το γκολ, αλλά και μετά το δοκάρι του Τζεμπούρ (74′). Η Καβάλα έφτασε κοντά στο γκολ, στη φάση του Ντος Σάντος (79′), αλλά τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ του Φέισα να “κλειδώσει” τη νίκη για τους Πειραιώτες και να ολοκληρώσει την δική του πολύ καλή βραδιά. Στις 30/1 είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Μέγιερι, Παπάζογλου, Φέισα, Τζιμπούρ (74′ Βλαχοδήμος), Μήτρογλου, Φετφατζίδης (61′ Πάντελιτς), Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο, Ζαραδούκας, Πίνο (56′ Αμπντούν).

Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Σουλογάνης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης, Πλιάγκας, Εντιαγιέ, Αναστασόπουλος, Μαραγκός, Κούτεφ (60′ Μπρατσιάνι), Κοτίτσας, Καλαγκάνης.

“Πρέπει να αποφασίσουμε σύντομα για Τζεμπούρ”

Αναβολή με Τοροσίδη… λόγω ίωσης!

Με τους “νέους” κόντρα στην Καβάλα ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε