Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κλαίει…ξανά όλη η Κίνα για τον άτυχο αθλητή της(ΦΩΤΟ&VIDEO)

Κλαίει…ξανά όλη η Κίνα για τον άτυχο αθλητή της(ΦΩΤΟ&VIDEO)

Όσοι παρακολουθούσαν σήμερα τους προκριματικούς στα 110 μέτρα με εμπόδια περίμεναν πως και πως την συμμετοχή του Λιου Ξιάνγκ, ενός μεγάλου κινέζου αθλητή ο οποίος κρύβει πίσω του μια μεγάλη αλλά πικρή ιστορία.

Ο Λιού Ξιάνγκ είναι ένας από τους εθνικούς ήρωες της Κίνας. Γεννήθηκε το 1983 στην Σανγκάη και στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα.

Το 2008 όλη η Κίνα περίμενε τον αθλητή της να τον αποθεώσει μέσα στο σπίτι του. Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί μήνες πριν και όλοι περίμεναν την συμμετοχή του για να τον αποθεώσουν.

Όμως….

Ένας τραυματισμός του στέρησε το όνειρο. Ο προπονητής του δήλωσε ότι ο αθλητής προσπαθούσε και το πάλευε μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά δεν θα τα κατάφερνε να τρέξει.

Κάτι σαν εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην Κίνα με τους φανατικούς θαυμαστές του να είναι απαρηγόρητοι. Οι θεατές έκλαιγαν στις εξέδρες του Σταδίου, το ίδιο και οι κινέζοι δημοσιογράφοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Λιού έκανε πολλά χειρουργεία και επέστρεψε στους αγώνες ένα χρόνο αργότερα. Το 2010 θεωρήθηκε η χρονιά που αποθεραπεύθηκε πλήρως.

Όμως η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια και σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ένα ακόμα μαύρο κεφάλαιο γραφόταν για τον Λιού.

Με το που δόθηκε η εκκίνηση για την 6η προκριματική σειρά των 110 μέτρων με εμπόδια ο Λιού σκόνταψε στο πρώτο κιόλας εμπόδιο και τραυματίσθηκε.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να το πιστέψει!

Κάθισε κάτω απογοητευμένος και κοίταζε το άπειρο.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σηκώθηκε να κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια. Όμως στην πορεία το μετάνοιωσε. Γύρισε πίσω κουτσαίνοντας και έφτασε σχεδόν μέχρι τον τερματισμό.

Πριν φτάσει στην γραμμή του τερματισμού σταμάτησε σε ένα εμπόδιο και το φίλησε!

Στον τερματισμό τον περίμενε ένας συναθλητής του ο οποίος του σήκωσε το χέρι ψηλά σα να ήταν εκείνος ο νικητής.

Ο Ξιάνγκ τελικά αποχώρησε καθισμένος σε καροτσάκι και αφού δέχθηκε το χειροκρότημα από συναθλητές και κόσμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί πλάνταξε στο κλάμα ο Ολυμπιονίκης στα 400μ. με εμπόδια

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε