Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοιτάει… μπροστά στο Γιουρόπα Λιγκ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στον Παναθηναϊκό καλούνται να αφήσουν πίσω τους τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να κοιτάξουν να διακριθούν στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου και εκεί υπάρχουν οικονομικά οφέλη

Μπορεί το “τριφύλλι” να έμεινε εκτός ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, η ευρωπαϊκή του… περιπέτεια δεν σταματάει εδώ, καθώς την Παρασκευή θα μάθει τους αντιπάλους του σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Έτσι, οι “πράσινοι” διατηρούν τις ελπίδες τους για διάκριση στην Ευρώπη, σε μία διοργάνωση που αναμένεται να τους δώσει 6 εκατ. ευρώ. Αυτομάτως η ΠΑΕ θα εισπράξει 140.000 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στους ομίλους πριμοδοτείται ανεξάρτητα από αποτελέσματα με 1,3 εκατ. ευρώ (η νίκη να πριμοδοτείται 200.000 ευρώ και την ισοπαλία 100.000 ευρώ στη φάση των ομίλων).

Στα έσοδα δεν υπολογίζεται το market pool, ένα ποσό που δίνει η UEFA για εμπορικούς λόγους σε κάθε χώρα και μοιράζεται στους εκπροσώπους της ανά διοργάνωση.

Το “τριφύλλι” θα βρεθεί πιθανότατα στο β’ γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της Παρασκευής, ενώ θεωρητικά έχει ελπίδες ακόμη και για το πρώτο. Πάντως, ο Παναθηναϊκός θα αποφύγει σίγουρα ομάδες όπως η Αθλέτικ Μπιλπάο, η Νάπολι, η Στουτγκάρδη, η Μέταλιστ και η Ρούμπιν Καζάν.

Αποχαιρέτησε…αμαχητί – Συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε