Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κόκκαλης: Λειτούργησα με τη λογική εμείς να νικάμε και οι άλλοι… να μην νικάνε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Στο περιθώριο ημερίδας με τίτλο: “Το ποδόσφαιρο σε κρίση. Αναζητείται λύση”, ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού, Πέτρος Κόκκαλης παραδέχτηκε τα λάθη που έκανε στο παρελθόν.

Στο θέατρο της σχολής Μωραϊτη συγκεντρώθηκαν νυν και πρώην παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου που συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και προσπάθησαν να εξηγήσουν στους μαθητές το λόγο για τον οποίο έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο.

Την πιο πειστική και συνάμα ειλικρινή εξομολόγηση έκανε ο Πέτρος Κόκκαλης, πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αλλά και επί χρόνια παράγοντας του Ολυμπιακού.

“Εκανα κι εγώ λάθη. Οταν ήμουν ενεργός στο ποδόσφαιρο ακολουθούσα τη λογική της νίκης ανεξαρτήτου τιμήματος. Εθετα πάνω από όλα το ατομικό και όχι το συνολικό συμφέρον. Δηλαδή, “εμείς να νικάμε και οι άλλοι… να μην νικάνε.” Αυτή ήταν η λογική!»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε: “Η δική μου ευθύνη ως πρόεδρος της ΕΠΟ είναι να αλλάξουν τα πλαίσια, δηλαδή οι κανόνες και ο πειθαρχικός κώδικας, που αποτελούνται από αρκετές σελίδες και έχουν αρκετά παράθυρα. Στον ένα χρόνο που απομένει στη θητεία μου στόχος μου είναι αυτοί οι κανόνες και ο κώδικας να γραφτεί από την αρχή. Μία ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση επεισοδίων ίσως να είναι και επικίνδυνη, ως προς τις αντιδράσεις.”

Ο Γενικός Διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός είπε: “Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης ήταν ο πρώτος, που ασχολήθηκε με τα θέματα βίας. Τώρα είναι συνεργάτης του Πλατινί. Είμαστε μέρος ενός συστήματος, που είναι προβληματικό. Η Ελλάδα ζει μια μάχη της παλιάς και της νέας γενιάς. Υπάρχει ατιμωρησία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας.”

Ο Γιάννης Μώραλης, τέταρτος αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ανέφερε: “Είμαστε μέρος το ποδοσφαίρου, άρα μέρος του προβλήματος. Εχω κάνει κι εγώ λάθη με την σειρά μου. Δεν βοηθάει, όμως το να κατηγορούμε το ποδόσφαιρο.
Στο δικαστήριο υπερασπίστηκα το παράλογο, όταν ο Ολυμπιακός ήταν κατηγορούμενος. Είμαι υπέρ της αφαίρεσης βαθμών, εφόσον υπάρχει δόλος, από την ομάδα των οποίων οι οπαδοί δημιουργούν τα επεισόδια. Στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα την τελευταία 15ετια και δεν γίνονται επεισόδια στο γήπεδό. Οσες φορές έχει συμβεί αυτό, τα δημιουργούν 200 ανεγκέφαλοι.”

Τέλος ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης ζήτησε την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα: “Μετά από 14 μήνες που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με παράγοντα του Ολυμπιακού. Για τα επεισόδια, είχαμε προτείνει αποκλεισμό από Ευρώπη όσων ομάδων τα προκαλούν, να υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος. Ζητώ την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα. Οι ΠΑΕ έχουν λίγα πράγματα στα χέρια μας. Δεν μπορούμε ούτε να συλλάβουμε ταραξίες, ούτε να τους παραπέμψουμε στον εισαγγελέα, ούτε να τους δείρουμε.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε