Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Κόκκινο” από ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα στο άνοιγμα των φακέλων των ΠΑΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αλλά και οι ομάδες της Λίγκας ήταν αρνητικές στην πρόταση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων από βουλευτές και να ανοιχθούν όλοι οι φάκελοι αδειοδότησης των ομάδων.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής του Δ.Σ. της ΕΠΟ τέθηκε επί τάπητος το αίτημα των βουλευτών να ανοιχθούν οι φάκελοι αδειοδότησης ώστε να διαπιστωθεί αν ο Ηρακλής ήταν η μοναδική ομάδα που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, με την θέση των συμβούλων της ομοσπονδίας να είναι κάθετα αρνητική.
 
Όταν ερωτήθηκε σχετικά η Σούπερ Λίγκα, ο γενικός διευθυντής της, Πατρίκ Κομνηνός, απάντησε πως “… πρέπει απαραιτήτως να σεβαστούμε τις υπογραφές των ομάδων, οι οποίες έχουν υπογράψει τη ρήτρα εμπιστευτικότητας. Το περιεχόμενο των φακέλων πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό”.
 
Στο σημείο εκείνο, το λόγο πήρε ο τέως αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος πρότεινε “… να μην ανοίξουμε τους φακέλους στους βουλευτές, αλλά θα μπορούσαμε να τους ανοίξουμε ενώπιον του Δ.Σ. της ομοσπονδίας». Ο Σοφοκλής Πιλάβιος του απάντησε πως «κάτι τέτοιο απαγορεύεται», ωστόσο ο κ. Χατζηαποστόλου επέμενε: «Είναι δυνατόν, εμείς σαν κυρίαρχο όργανο που είμαστε, να μην μπορούμε να λάβουμε γνώση;”. Τότε ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε πως θα ερωτηθεί σχετικά η UEFA.
 
Πάντως, γίνεται σαφές πως οι φάκελοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανοίξουν,ενώ αναμένονται πλέον οι αντιδράσεις, τόσο από τον Ηρακλή, όσο κυρίως από τους βουλευτές που εντός της Βούλης, πίεσαν πολύ έντονα τον Σοφοκλή Πιλάβιο να συναινέσει στον έλεγχο των φακέλων.
 
Να τονίσουμε ακόμα πως πριν από την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση από την επιτροπή που ανέλαβε να ελέγξει τη γνησιότητα των ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων των ΠΑΕ.
 
Κατόπιν πρότασης του Σπύρου Καλογιάννη, αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι την Πέμπτη (26/5) έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις που εκκρεμούν από καταστήματα ΙΚΑ και ΔΟΥ και μάλιστα να ενημερωθούν σχετικά οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ (Οι ομάδες που μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί πως είχαν πλαστές ενημερότητες, είναι οι Ηρακλής, Ιωνικός, Εθνικός, ΠΑΣ Κόρινθος και Ολυμπιακός Χερσονήσου).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε