Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Μάντσεστερ Γ. ο Γκιγκς

Κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Μάντσεστερ Γ. ο Γκιγκς
Οι οπαδοί των “κόκκινων διάβολων” κλήθηκαν να ψηφίσουν τους δέκα καλύτερους παίκτες στην ιστορία της ομάδας και ανέδειξαν κορυφαίο όλων τον Ράιαν Γκιγκς. Δείτε τους καλύτερους δέκα.
Καλύτερος παίκτης όλων των εποχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψηφίστηκε από τους οπαδούς της ομάδας ο 37χρονος Ουαλός, ο οποίος άφησε πίσω του Καντονά, Μπεστ και Τσάρλτον.
 
Την απονομή της πλακέτας με τη διάκριση του επίσημου περιοδικού και του διαδικτυακού τόπου της Γιουνάιτεντ, έκανε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. “Η διάρκεια πάντα ειπεισέρχεται σε αυτά τα πράγματα. Ο Ράιαν πρόσφατα έφτασε στους 600 αγώνες πρωταθλήματος, ένα πραγματικό απίστευτο κατόρθωμα. Κάτι που δεν θα ξαναγίνει, από έναν παίκτη σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Αλλά μπορούμε να μιλήσουμε για τις εμφανίσεις του, οι οποίες είναι κορυφαίου επιπέδου εδώ και20 χρόνια. Ακόμη και τώρα, στα 37, είναι εξαιρετικός”, ανέφερε ο Σκωτσέζος τεχνικός, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ράιαν Γκιγκς ο οποίος θυμήθηκε τις πρώτες του στιγμές στην ομάδα:
 
Ήμουν 17 και θυμάμαι να κοιτάω παίκτες όπως τον Μπρούσι (Στιβ Μπρους), τον Πάλι (Γκάρι Πάλιστερ) και τον Ίνσι (Πολ Ινς) και να σκέφτομαι, “πόσο μεγάλοι είναι”. Και δεν ήταν τόσο μεγάλοι! Η εποχή που ξεκίνησα, τώρα μου φαίνεται μίλια μακριά. Για να είμαι ειλικρινής, πάντως, δεν αισθάνομαι 37. Έχω σπουδαία σχέση με κάποια παιδιά κι αισθάνομαι πως είμαι ένας απ’ αυτούς”.

Οι κορυφαίοι δέκα, όπως τους ψήφισαν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

1. Ράιαν Γκιγκς
2. Ερίκ Καντονά
3. Τζορτζ Μπεστ
4. Μπόμπι Τσάρλτον
5. Κριστιάνο Ρονάλντο
6. Πολ Σκόουλς
7. Ντέιβιντ Μπέκαμ
8. Ρόι Κιν
9. Πέτερ Σμάιχελ
10. Γουέιν Ρούνεϊ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε