Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κωστένογλου: Υποχρεωτικές οι αλλαγές για να βγει η χρονιά

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε ότι η ομάδα του θα παλέψει για τη πρώτη της νίκη στον όμιλο του Europa League αν και προτίθεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα.

ΑΕΚ:Όχι στα πανό με πολιτικό περιεχόμενο γιατί θα τιμωρηθούμε

Ο Νίκος Κωστένογλου προανήγγειλε πολλές αλλαγές στο ματς κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας αφού ακολουθεί το κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εκτός αποστολής έχει αφήσει τους Λυμπερόπουλο, Δέλλα, Καφέ, Βάργκας και Καράμπελα ενώ πρόθεση του είναι να ξεκουράσει κι άλλους βασικούς. Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα αδιαφορήσει για το ματς,

Μετά τη Μόσχα, στο γυρισμό βλέπατε το παιχνίδι. Εκτιμάτε ότι η ΑΕΚ έχει πιθανότητες να κοντράρει το ματς με τις αλλαγές που θα γίνουν;
«Είναι ένα εύλογο ερώτημα, όταν σε πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια και στο συγκεκριμένο αναγκαζόμαστε να διαφυλάξουμε το ρόστερ μας. Όλους τους παίκτες τους αντιμετωπίζω με τα ίδια κριτήρια και κάθε ένας που παίζει σε ένα σοβαρό παιχνίδι, πρέπει να αποδεικνύει ότι αξίζει να παίζει στην ΑΕΚ. Είμαι αυστηρός, αλλά συγχρόνως πρέπει να είμαστε επιεικείς. Θα υπάρχουν αλλαγές αύριο και κατά τη διάρκεια του αγώνα ίσως υπάρξουν αλλαγές. Γιατί πρέπει να παρουσιαστούμε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα την Κυριακή. Ήταν χαρά για μένα το πρώτο ημίχρονο στη Μόσχα, παρά τις αλλαγές. Τώρα ο αντίπαλός μας θέλει το παιχνίδι βαθμολογικά. Εμείς έχουμε αμυδρές ελπίδες. Και καθόλου να μην είχαμε, έπρεπε να κερδίσουμε το ματς. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς το ρόστερ. Από τη Μόσχα γυρίσαμε στις 7 το πρωί και φάνηκε στον ΟΦΗ η κούραση. Και τα τρία γκολ που δεχθήκαμε ήταν από λάθη».
 
Έτσι όπως το λέτε είναι σαν αναγκαίο κακό για την ΑΕΚ αυτά τα ματς…
«Δεν θέλω να υπερασπιστώ αυτό τον χαρακτηρισμό. Όμως είναι ελάχιστοι οι παίκτες μας που μπορούν να αντέξουν τρία 90λεπτα σε μία βδομάδα. Το κάνει ακόμα πιο δύσκολο γιατί έχουμε μηδέν βαθμούς. Και εγώ έχω ανυσηχία, γιατί θα παίξουν βασικοί κάποιοι αύριο που δεν έχουν παίξει ακόμα. Ίσως γίνουν και νωρίς αλλαγές αύριο. Να μην γίνουν αλλαγές στο 80′. Ακολουθεί ντέρμπι και σοβαρό».
 
Είναι φυσιολογικό που δεν μπορούν να αντέξουν;

«Αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες από το πως έχει προετοιμαστεί έως τώρα η ομάδα. Από την ηλικία. Είναι άθροισμα πολλών πραγμάτων».
 
Αν δηλαδή η ΑΕΚ κερδίζει 1-0 θα κάνετε αλλαγή στο 50′ τον καλύτερο παίκτη;
«Είναι ένα θέμα. Ας κερδίζουμε και θα τη βρώ τη λύση»
 
Περιμένετε από κάποιον παίκτη να ξεπεταχτεί σε αυτά τα ματς;
«Ελπίζω να συμβεί κάτι τέτοιο. Το λέω και στους παίκτες: “Θέλω να με φέρετε σε δύσκολη θέση. Παίξτε καλά, για να έχω πολλές επιλογές”. Θα το χαρώ ιδιαίτερα».

Έχετε στο μυαλό σας κάποιον τέτοιο παίκτη;
«Όχι όχι! Όποιος παίξει θα το αξίζει. Πρέπει να είμαστε επιείκείς με τους ποδοσφαιριστές. Συμβαίνει με τους προπονητές: χρησιμοποιούν κάποιους παίκτες σε δύσκολο παιχνίδι και έπειτα τους ασκούν κριτική. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι καλό. Αλλά φαίνεται μέσα στο γήπεδο πώς μπορεί να παίξει ένας παίκτης».

Ο Λεονάρντο είπε για τα οικονομικά, ότι δεν σκέφτεται την προσφυγή. Εσείς έχει πάρει κλίμα
δυσαρέσκειας από τους παίκτες;
«Σήμερα το πρωί, μου επιβεβαίωσε ο κ. Δημητριάδης ότι δύο παίκτες που φημολογούνταν ότι θα έκαναν προσφυγή το διέψευσαν. Και μάλιστα με έναν από τους δύο παικτές έκανα προπόνηση, το επιβεβαίωσα. Δεν μου έχουν κάνει παράπονα. Έχω ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει υπαρκτό πρόβλημα. Είναι λάθος να το φέρνουμε μπροστά σε κάθε αποτυχία. Δεν θέλω να το φέρνουμε μπροστά σαν δικαιολογία. Κανείς δεν έχει χάσει λεφτά στην ΑΕΚ. Μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά στο τέλος τα παίρνουν όλοι. Κάποιοι ακόμα που δεν έχουν πληρωθεί θα πάρουν τα χρήματά τους. Υπάρχουν νόμοι».

Έχετε συζητήσει με τη διοίκηση για το τι θα γίνει στο μέλλον στο διοικητικό;
«Δεν μπορεί ο προπονητής να μείνει αποστασιωποιημένος. Υπήρχαν επιλογές για μεταγραφές τις οποίες και αρνήθηκα. Το θεώρησα ανήθικο να έρθουν παίκτες, όταν υπάρχουν προβλήματα πληρωμών. Είχα κουβέντα με τον πρόεδρο και μου είπε ότι θα βελτιωθούν οι πληρωμές. Ήδη υπάρχει μία βελτίωση. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί λύση. Αν δεν βρεθεί σε 2-3 μήνες θα μεγαλώσουν τα προβλήματα και θα είναι δύσκολο να ανταποκριθεί η ομάδα».

Ξεκινάει το ματς και βγαίνει πάλι ο Μπέλεκ τετ α τετ: Το βάζει ή το δεν το βάζει; Υπάρχει πρόβλημα με το παιδί αυτό, γιατί την Κυριακή σαν δεξί εξτρέμ έπαιξε καλά…
«Πήγε καλά σαν δεξί εξτρέμ. Κρατάμε το θετικό και προχωράμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε