Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κοτσόλης Ύψιστη τιμή η Εθνική, ευλογία η επιστροφή στον ΠΑΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για την κλήση του στην “Γαλανόλευκη”, την οποία χαρακτήρισε… αναπάντεχη, ακόμα και για τους “Αγανακτισμένους” στο Σύνταγμα μίλησε ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού και της Εθνικής.
Ο Στέφανος Κοτσόλης μίλησε για όλους και για όλα στο “Novasports News” και υπογράμμισε πως η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό ήταν “ευλογία”, αφού η καριέρα του ειδικά τον προηγούμενο χρόνο είχε φτάσει σε δύσκολο σημείο.
 
Αναλυτικά, η συνέντευξη του Στέφανου Κοτσόλη:
 
Για την αναπάντεχη όπως την χαρακτήρισε κλήση του στην εθνική μετά από τρία χρόνια:
«Θεωρώ ότι είναι ύψιστη τιμή να υπηρετείς τη χώρα σου και να αγωνίζεσαι για την εθνική ομάδα οπότε είναι φυσικό να είμαι πολύ χαρούμενος για την κλήση αυτή. Δεν το περίμενα, αν σκεφτούμε ότι στην ουσία αγωνίστηκα στο τελευταίο παιχνίδι των play-off κι εκεί αναπάντεχα πάλι λόγω του τραυματισμού του Αλέξη του Τζόρβα και η κλήση ήρθε αμέσως μετά θα ήμουν ψεύτης να έλεγα ότι περίμενα μία κλήση στην εθνική.
 
Επίσημα ενημερώθηκα την Παρασκευή το απόγευμα από άνθρωπο της ομοσπονδίας. Υπήρχε μία φήμη ότι μπορεί να κληθώ, οπότε περίμενα κι εγώ με τη σειρά μου την κλήση για να χαρώ επίσημα.
 
Νομίζω ότι οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής καλείται στην εθνική είναι σημαντικό για την καριέρα του και για τον ίδιο. Είτε αγωνίζεσαι στη θέση του τερματοφύλακα είτε σε άλλη θέση είναι εξίσου σημαντικό. Έχω δει τόσα πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο που δε μπορεί να είσαι προκατειλημμένος και να προδικάσεις καταστάσεις, όπως για παράδειγμα αυτή τη χρονική στιγμή που στην ουσία αναπάντεχα κλήθηκα ξανά στην εθνική ομάδα.
 
Όντως είναι καλή ηλικία αυτή γιατί πλέον δεν αγωνίζεσαι μόνο με τα προσόντα που έχεις, αλλά και από τις παραστάσεις που έχεις όλα αυτά τα χρόνια. Πρώτα χρησιμοποιείς την εμπειρία σου και μετά όλα τα άλλα. Οπότε συμφωνώ ότι είναι η καλύτερη ηλικία για τους τερματοφύλακες αλλά όπως είπα και πριν όλα είναι υποκειμενικά».
 
Για τον Παναθηναϊκό που του άνοιξε το δρόμο να βρει ξανά τον εαυτό του και για το γεγονός ότι πλέον απολαμβάνει την κάθε στιγμή:
 
«Αυτό που μου συνέβη ήταν ευλογία γιατί την περσινή χρονιά αντιμετώπισα διάφορες δυσκολίες που είχαν φέρει σε πολύ δύσκολο σημείο την καριέρα μου. Παρόλα αυτά νομίζω ότι μετά την επιστροφή μου στον Παναθηναϊκό όντως άνοιξε ξανά ο δρόμος για να βρω τον εαυτό μου και να μπορέσω να διεκδικήσω αυτά που θέλω.
 
Φιλοδοξίες μπορεί να έχω πολύ μεγάλες και να ονειρεύομαι πολλά πράγματα αλλά το ποδόσφαιρο μου έχει αποδείξει ότι μακροχρόνια σχέδια δεν μπορείς να κάνεις κι έτσι από τη στιγμή που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό θέλω να απολαμβάνω την καθημερινότητα, την κάθε προπόνηση, να διεκδικώ καθημερινά ότι καλύτερο μπορώ κι από εκεί και πέρα ότι προκύψει είναι καλοδεχούμενο. Νιώθω πιο έμπειρος και είπα ότι θεωρώ ότι το σημαντικό είναι καθημερινά να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος και να διεκδικείς το καλύτερο δυνατό».
 
Για τη δική του ιστορία που πολλοί την παρομοιάζουν με αυτή του Αντώνη Νικοπολίδη, με διαφορετική όμως εξέλιξη:
 
«Τα χρόνια που ο Αντώνης Νικοπολίδης έκανε υπομονή στον Παναθηναϊκό ήταν διαφορετικά. Πλέον όταν άνοιξαν τα σύνορα και είχες την επιλογή να διεκδικήσεις μια μεταγραφή στο εξωτερικό οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είχαν στο μυαλό τους να φύγουν και να αγωνιστούν σε ένα άλλο πρωτάθλημα. Υπήρχε αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου και γι’ αυτό αποφάσισα να φύγω από τον Παναθηναϊκό για να αγωνιστώ να πάρω συμμετοχές κι από εκεί και πέρα αν πρόεκυπτε μια καλή πρόταση από το εξωτερικό να δοκιμάσω κι εγώ αυτό το όνειρο. Οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω την υπομονή που έκανε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Δεν μπορώ όμως να γνωρίζω τί θα είχε συμβεί αν δεν είχα αποφασίσει να φύγω από τον Παναθηναϊκό για να πάω στη Λάρισα, είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να ξέρω».
 
Για τη νέα εποχή που έχει φέρει ο Σάντος στην εθνική Ελλάδος σε σχέση με την εποχή Ρεχάγκελ:
 
«Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τη φιλοσοφία του ομοσπονδιακού τεχνικού, αλλά νομίζω πως και μόνο και μόνο η παρουσία του σε πολλά ματς ακόμα και σε φιλικά παιχνίδια δίνει κίνητρο σε όλους τους ποδοσφαιριστές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να διεκδικήσουν μια κλήση στην εθνική. σίγουρα θα υπάρχει κάποιος κορμός αλλά από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται να διεκδικήσουν την κλήση τους. Πλέον μιλάμε για νέα εποχή στην εθνική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε τον ομοσπονδιακό προπονητή να παρακολουθεί πάρα πολλά παιχνίδια κάτι που πριν δεν το βλέπαμε. Ο κύριος Ρεχάγκελ είχε επιλέξει να παρακολουθεί συγκεκριμένα παιχνίδια και συγκεκριμένους αγώνες. Ενώ ο Φερνάντο Σάντος έχει επιλέξει να μένει μόνιμα στη χώρα μας κάτι που δείχνει πολλά για εκείνον».
 
Για την αναμέτρηση με τη Μάλτα και την κατάσταση στον όμιλο:
 
«Τα τελευταία χρόνια η ψαλίδα ανάμεσα στις θεωρητικά καλές ομάδες με τις θεωρητικά μικρές έχει κλείσει. Έχουν συμβεί πολλά αποτελέσματα που κανείς δεν περίμενε, οπότε δεν νομίζω να πρέπει να γίνεται διάκριση στα παιχνίδια, θα πρέπει σε όλα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς γιατί στο τέλος μόνο αυτό μετράει οι τρεις βαθμοί της νίκης. Νομίζω ότι από αυτά τα παιχνίδια που όλοι θεωρούν εύκολα κρίνονται προκρίσεις.
 
Έχω την άποψη ότι στον όμιλο που βρισκόμαστε, αυτό που έχει σημασία είναι το πως παρουσιαζόμαστε εμείς. Από τη στιγμή που η εθνική θα παρουσιαστεί όπως πρέπει στα επόμενα παιχνίδια και θα βγάλει τον καλό της εαυτό τότε ναι νομίζω ότι έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.
 
Θεωρώ όλα τα παιχνίδια το ίδιο σημαντικά, οπότε ας δούμε πως θα έχουμε φτάσει μέχρι το παιχνίδι με την Κροατία και ίσως αν τα αποτελέσματα έχουν πάει όπως θέλουμε, τότε μπορεί εκείνο το παιχνίδι να καθορίσει την πρώτη θέση».
 
Για το ότι θα πήγαινε κι εκείνος να συμπαρασταθεί στους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα:
 
«Θεωρώ ότι η κοινωνία μας μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από πάρα πολλά προβλήματα τα οποία τείνουν να μεγιστοποιηθούν και νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου ο κόσμος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να προβάλλει αντίσταση και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.
 
Ότι μπορεί να κάνει ο καθένας για να βελτιώσει τις συνθήκες της κοινωνίας μας πρέπει να το κάνει, οπότε αν η βελτίωση της κοινωνίας μας προϋποθέτει την παρουσία μου σε μια τέτοια συγκέντρωση τότε ναι θα το έκανα».
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε