Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κούπερ: Θέλουμε να εξαρτηθεί ο αγώνας από εμάς

Ο ΄Εκτορ Ραούλ Κούπερ κατά την αναχώρηση της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη
Ο ΄Εκτορ Ραούλ Κούπερ κατά την αναχώρηση της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο προπονητής του ΄Άρη τόνισε τη σημασία του αγώνα για την ομάδα του και τον κόσμο και εξέφρασε την επιθυμία του να εξαρτηθεί η εξέλιξη του τελικού από την απόδοση των κίτρινων.

Πάντως ο Κούπερ αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα και το μέγεθος του αντιπάλου που μπορεί να μην προκαλεί φόβο αλλά σίγουρα το ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής δημιουργεί ένα επιπλέον στρες στον Άρη.

“Το πρώτο που προκαλεί ένας τελικός είναι μια μεγάλη κινητοποίηση και φιλοδοξίες. Όλοι μας έχουμε μπει σ’ ένα κοινό δρόμο για να φτάσουμε εδώ και όταν φτάνεις σ’ ένα τελικό καταλαβαίνεις ότι κανείς δεν θέλει να χάσει. Αν προσθέσουμε και το κίνητρο για τον σύλλογο και για τον κόσμο που ήρθε στην Αθήνα μπορεί να φανταστείτε το πάθος την ένταση και πόσο πολύ το θέλουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να το αφιερώσουμε στον κόσμο μας.

Έχουμε όμως το πρόβλημα πως παίζουμε με τον πρωταθλητή Ελλάδας και πρέπει να μπούμε άμεσα στις υποχρεώσεις. Αυτό έχει να κάνει με την στρατηγική τακτική όμως το σημαντικότερο είναι το κίνητρο. Έχουμε εμπιστοσύνη.

Ελπίζουμε να γίνει μια γιορτή για το ποδόσφαιρο, να δούμε ένα υπερθέαμα και να κερδίσουμε εμείς. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα, να είμαστε πεπεισμένοι για την κάθε λεπτομέρεια γιατί οι μεγάλοι τελικοί κρίνονται σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτό που θέλουμε είναι να εξαρτηθεί το παιχνίδι από τα δικά μας πόδια. », 

Αν υπολογίσουμε το ματς στο Χαριλάου θα χρειαστεί περισσότερη ακρίβεια όταν έχουμε την κυκλοφορία της μπάλας και όταν είμαστε στην επίθεση. Δεν μπορώ να σας πω παραπάνω είναι πιο εξειδικευμένα. Εκεί το ματς ήταν ισορροπημένο με λίγες φάσεις και το πιο κρίσιμο σημείο είναι να βελτιώσουμε την ακρίβεια στα τελευταία μέτρα.

Θα ήθελα ένα πλεονέκτημα, αλλά θα πρέπει να το έχει η δική μου ομάδα. Θεωρώ πως είναι αναγκαίο να έχει την δική της προσωπικότητα η ομάδα και αν εμείς το έχουμε πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Το πιο σημαντικό είναι πως όλοι είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να το κάνουμε. Γι’ αυτό θέλω να γίνει ξεκάθαρο πως έχουμε την απόλυτη ανάγκη να κερδίσουμε.

Και όταν υπάρχει η λέξη ανάγκη ενδιάμεσα μπορείς να βρεις δυνάμεις και αναπνοές παραπάνω και προπάντων δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από τα να βλέπεις την χαρά στα πρόσωπα των ανθρώπων που θα έρθουν στο γήπεδο να μας δουν. Αν όλα αυτά δεν σας φτάνουν θα σας προσθέσω και την επιθυμία μου να κερδίσω έναν τελικό. Το μόνο που υπάρχει είναι το αυριανό παιχνίδι.

Ο Σέρχιο Κόκε υποσχέθηκε ότι οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάρουν το πρώτο κύπελλο μετά από 40 χρόνια:

Ο προπονητής είπε τα περισσότερα πράγματα. Είναι ξεκάθαρο πως περιμένουμε δύο εβδομάδες την αυριανή μέρα. Εχουμε πολύ μεγάλη όρεξη για το παιχνίδι, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αναφιερωσουμε οπαδους εαυτούς. Είναι δύσκολο γιατί έχουμε μεγάλο αντίπαλο απέναντί μας, όμως είναι 90 λεπτά, όπου θα παίξουν 11-11 και όλα μπορούν και όπως είπε ο προπονητής θα προσπαθήσουμε να εξαρτηθεί από τα δικά μας πόδια.

Είναι διαφορετική η δική μας ομάδα κι αυτή που θα αντιμετωπίσουμε. Εμείς είμαστε πιο ώριμοι και πολλοί παίκτες έχουμε αποκτήσει πολλές εμπειρίες και ξέρουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε για να μην χάσουμε τον τελικό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε