Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κρέμασε τα… παπούτσια ο Βιεϊρά!

Ο Γάλλος μέσος πήρε την μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να αναλάβει ρόλο στο τεχνικό τιμ της Μάντσεστερ Σίτι.
Πιο συγκεκριμένα, ο 35 Βιεϊρά θα αναλάβει καθήκοντα διευθυντή ανάπτυξης στους “πολίτες” με αποστολή την προώθηση του κοινωνικού και εμπορικού χαρακτήρα του συλλόγου στην Αγγλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα θα έχει εποπτικό ρόλο στις ακαδημίες του συλλόγου.
 
“Ο ρόλος που ανέλαβα είναι μία φανταστική πρόκληση για μένα. Είμαι ευγνώμων στη Μάντσεστερ Σίτι που μου πρόσφερε αυτή την ευκαιρία”, δήλωσε ο Βιεϊρά και πρόσθεσε: “Έχω πολλά να μάθω εκτός παιχνιδιού, αλλά υπάρχουν πολλοί έμπειροι άνθρωποι εδώ για να με βοηθήσουν και είμαι σίγουρος πως μπορώ να βοηθήσω στην επιτυχία του συλλόγου. Όλοι στις τάξεις της Σίτι με βοήθησαν να αισθανθώ σαν μέλος μιας οικογένειας την τελευταία διετία και είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να μείνω και να αναπτύξω μία νέα καριέρα μακριά από τα γήπεδα”.
 
Στη 18χρονη καριέρα του, ο Βιεϊρά κέρδισε πολλούς τίτλους, ενώ καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους σύγχρονους μέσους.
 
Άρχισε την καριέρα του στις Κάνες (1993-1995), αλλά μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από τη Μίλαν (1995/96) ήταν η Άρσεναλ αυτή που εκτόξευσε την καριέρα του. Μαζί της κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα. Το 2005 μετακόμισε στην Ιταλία και τη Γιουβέντους, αλλά το πρωτάθλημα που κατέκτησε μαζί της ακυρώθηκε λόγω του γνωστού σκανδάλου “Calsiopolis” και μετακόμισε στην Ίντερ με την οποία πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα.
 
Τελευταίος τίτλος του ήταν το Κύπελλο με τη Μάντσεστερ Σίτι. Από το 1997 μέχρι το 2009 ήταν στέλεχος της Εθνικής Γαλλίας μετρώντας 107 συμμετοχές και 6 γκολ, ενώ ήταν βασικός στους «τρικολόρ» όταν κατέκτησαν το Μουντιάλ του 1998 και το Euro 2000.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε