Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ξανά στο γόνατα”! – Υπόκλιση του ισπανικού Τύπου στην Μπάρτσα

ΦΩΤΟ REUTERS
Ακόμα και οι εφημερίδες της Μαδρίτης παραδέχονται την ανωτερότητα της ομάδας του Γκουαρδιόλα μετά την νίκη της Μπαρτσελόνα με 1-3 στο κλάσικο.

Η Marca κρεμάστηκε στα ισπανικά περίπτερα με τον τίτλο: «Poco madrid, mucho Βarca» που σημαίνει «Μικρή Ρεάλ, μεγάλη Μπάρτσα», έχοντας φωτογραφία τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να ζητάει βοήθεια από το Θεό, ενώ στο φόντο είναι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζουν το δεύτερο από τα τρία γκολ!
 
Στην άλλη εφημερίδα της ισπανικής πρωτεύουσας, την ABC αναφέρεται στον τίτλο: «El Madrid fue un Gaseosa», το οποίο μεταφράζεται: «Η Μαδρίτη ήταν μια σόδα», εννοώντας πως ήταν ένα απλό χωνευτικό για την πρωταθλήτρια Ισπανίας.
 
Την ίδια ώρα η “As” κυκλοφόρησε έχοντας ως πρωτοσέλιδο μια φωτογραφία του απογοητευμένου Ικερ Κασίγιας με τον τίτλο να γράφει: «Gano el Mejor», δηλαδή: «Κέρδισε ο καλύτερος»!
 
Από την άλλη πλευρά, οι εφημερίδες της Βαρκελώνης είναι πιο… σκληρές με τους αντιπάλους με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την La Vanguardia. Το καταλανικό έντυπο τιτλοφόρησε με το: «Cop d’autoritat (σ.σ. «Απόδειξη υπεροχής)», ενώ στο… σαλόνι του αγώνα γράφει ότι η Μπαρτσελόνα επέβαλλε την ιεαρχίας και νίκησε την Ρεάλ που έκατσε ξανά στα τέσσερα (σ.σ. γόνατα)!
 
Η El Mundo Deportivo κάνει λόγο για «Χτύπημα πρωταθλητή», καθώς «GOLPE DE CAMPEON» είναι ο τίτλος της και στο ρεπορτάζ του el clasico αναφέρεται στο καταλανικό μπάνιο στη Μαδρίτη, αλλά και στους πρωταθλητές που πηγαίνουν ως οδηγοί της κούρσας του ισπανικού πρωταθλήματος στην Ιαπωνία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
 
Τέλος, η Sport της Βαρκελώνης γράφει για τους «ΗΡΩΕΣ» της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι πέτυχαν «Νίκη με ανατροπή και παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου με την λίγκα να είναι ακόμα ζωντανή»!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε