Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ξέσπασε” η Εθνική – Προκρίθηκε στην επόμενη φάση

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Εθνική τον αγώνα κόντρα στην αδύναμη Ακτή ελεφαντοστού, ξεσπώντας μετά την ήττα από την Τουρκία. Το τελικό 97-60 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και τα πάντα θα κριθούν στο ματς κόντρα στη Ρωσία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Μετά το νωθρό ξεκίνημα, όταν οι Ιβοριανοί προηγήθηκαν με 7-0 η Εθνική κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, έπαιξε πιεστική άμυνα και άνοιξε εύκολα τη διαφορά.

Οι παίκτες του Καζλάουσκας θύμισαν τις εμφανίσεις που έκαναν στα πρώτα φιλικά, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και σημείωσαν εύκολα καλάθια.

Ενδεικτικό της κυριαρχίας της Εθνικής το γεγονός ότι στη δεύτερη περίοδο δέχτηκε μόλις 5 πόντους ενώ είχε σερί 28-2. Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα όμως οι παίκτες έδειξαν πάθος και διάθεση σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Η διαφορά έφτασε πάνω από τους 40 πόντους και κάπου εκεί έριξαν το ρυθμό τους. Το μόνο ενδιαφέρον που υπήρχε στον αγώνα ήταν αν η Εθνική θα έφτανε στους 100 πόντους. Αυτό δεν έγινε αφού ο Καζλάουσκας δοκίμασε αρκετά αδόκιμα σχήματα από τα οποία πάντως έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα.

5 παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Καλάθη να έχει 15 και να είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής.

Μετά τη νίκη των Ρώσων επί της Κίνας, η Εθνική θα καταλάβει την δεύτερη ή την τρίτη θέση στον όμιλο της αναλόγως με το αποτέλεσμα του μεταξύ μας αγώνα.

Αν νικήσουμε θα είμαστε στη 2η θέση και θα αντιμετωποίσουμε πιθανότατα την Ισπανία στην φάση των “16” και αν προκριθούμε στους “8” τις ΗΠΑ.

Ελλάδα: Βουγιούκας 4, Μπουρούσης 9 (2), Ζήσης 4, Σπανούλης 10 (2), Καλάθης 15, Φώτσης 6 (2), Πρίντεζης 12 (1), Περπέρογλου 2, Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 8 (1), Καϊμακόγλου 8 (2), Σχορτσιανίτης 10.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε