weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ξέσπασμα Κικίλια για Σχορτσιανίτη: Η ηλιθιότητα έχει όρια

Ξέσπασμα Κικίλια για Σχορτσιανίτη: Η ηλιθιότητα έχει όρια | Newsit.gr
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε στον Sentra FM…

Για τα κρούσματα ρατσισμού από τη Χρυσή Αυγή: «Τις τελευταίες δύο δεκαετίες τα φαινόμενα κοινωνικού και αθλητικού ρατσισμού τα είδαμε σε άλλες χώρες. Στην Ιταλία, στο Βέλγιο ίσως, στη Γερμανία ίσως και κυρίως στο ποδόσφαιρο. Ηταν ξένα προς την κουλτούρα, τις αξίες και την ηθική μας. Στο γήπεδο τα τελευταία χρόνια μπορεί κάποια πράγματα να έχουν ξεφύγει από πλευράς βίας, αλλά τέτοια ρατσιστική συμπεριφορά δεν είχαμε. Πρόκειται για ένα φαινόμενο απόρροιας του καιρού που περνάμε και εκφράζεται από νεαρούς κυρίους της Χρυσής Αυγής.
Δεν είναι η αιτία, είναι το αποτέλεσμα. Λείπει το κράτος για να βάλει τα πράγματα σε σειρά και παρεισφρέουν άτομα, βρίσκουν βήμα και λόγο για να τα κάνουν. Όμως, η φαυλότητα, η ηλιθιότητα, η απροσεξία και ο μη σεβασμός έχουν τα όριά τους. Άκουσα πράγματα χοντρά τις τελευταίες μέρες. Ολοι ξέρουν ότι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι Ελληνας, μεγάλωσε στην Ελλάδα, είναι Ελληνας ορθόδοξος Χριστιανός, πήγε σε ελληνικά σχολεία, έκανε 9ετή εκπαίδευση».
 
Για το τι άμυνα μπορεί να έχει η πολιτεία απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές: «Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο ότι ο αθλητισμός έχει αποδείξει δια των εθνικών ομάδων ότι ενώνει, τα παιδιά αγωνίστηκαν, έφεραν μετάλλια, μας ένωσαν. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους θέλουν να χωρίζουν, να σπέρνουν διχόνοια. Αύριο οι πολιτικές και οικονομικές τραγωδίες που βιώνουμε θα φέρουν και κοινωνικές. Απέναντι σε αυτούς που διχάζουν, εμείς ενώνουμε. Προκαλούν, το κάνουν επί τούτου, προελαύνει ο κιτρινισμός. Είναι ένα νέο περίεργο φρούτο, όλοι βρίσκουν αποκούμπι και πάτημα για το σιχτίρι τους, το γαμώτο τους, για τον τρόπο που θέλουν να εκδικηθούν την πολιτεία. Δικαίως είναι αγανακτισμένοι, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος για να εκδηλωθεί».

Για το πώς πρέπει να φερθούν οι δημοσιογράφοι σε αυτούς που κάνουν τέτοιες δηλώσεις:
 «Δεν πρέπει να υπάρξει αποκλεισμός από τα κανάλια, γιατί αυτό έγινε πριν τις εκλογές και είδαμε τα αποτελέσματα. Πρέπει να τους δίνετε βήμα να φαίνεται τι κρύβεται από πίσω, ποιοι είναι, σε τι πιστεύουν, ποιο είναι το όραμά τους. Ο αποκλεισμός από τα κανάλια δεν έκανε καλό. Το παραμύθι ότι παίρνω τη γιαγιά και την πάω στην τράπεζα για να μην κινδυνέψει στο δρόμο από τους ξένους, αλλά δέρνω το γιο της που μπορεί να έχει ιδιαιτερότητες. Αυτή η υποκρισία… Ποτέ οι Ελληνες δεν ήμασταν έτσι. Οι Ελληνες δεν αντέχουμε τη λάθρα μετανάστευση, δεν μπορούμε ούτε εμείς να ζήσουμε αλλά ούτε κι αυτοί, αλλά ποτέ δεν ήμασταν εχθρικοί, ποτέ δε βγάζαμε τέτοιο πρόσωπο. Αλλωστε και εμείς γίναμε κοινωνικά ή αθλητικά μετανάστες, μετά το ’60. Υπήρξαν Ελληνες που πήγαν στην Αμερική, το κάναμε αξιοπρεπώς και αυτό πρέπει να γίνει και στην ελληνική κοινωνία. Για το θέμα του Σοφοκλή, μου είπε κάποιος φίλος μου, αυτοί τον έχουν δει από κοντά; Είναι σίγουροι ότι θέλουν να του το πούνε αυτό; Δεν πάει έτσι, αλλά στο κάτω κάτω της γραφής, αυτά τα παιδιά μας έκαναν υπερήφανους, μας ένωσαν. Δε θυμάμαι τα 38 χρόνια της μεταπολίτευσης να υπήρξε άλλο κοινωνικό γεγονός να μας έχει βγάλει στους δρόμους από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ ή ένα χρυσό μετάλλιο του Πύρρου στην Ολυμπιάδα».

Ο Συντονιστικός Αγώνας Σχολείων εναντίον Χρυσής Αυγής για Σχορτσιανίτη(VIDEO)

Η απάντηση της μητέρας του Σχορτσιανίτη στη «Χρυσή Αυγή» :»Ας το πουν μπροστά του»!

Ο Παναγιώταρος επιμένει για Σχορτσιανίτη: Και ο Μπατίστα έπαιξε στην Εθνική (VIDEO)

H απάντηση του Σχορτσιανίτη στον Παναγιώταρο

Παναγιώταρος: Ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας! (VIDEO)

#TAGS MM