Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξέσπασμα…πρωταθλητή – Είδε ΑΣΤΕΡΑκια στο ξεκίνημα και απάντησε με επτάρα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο καταιγιστικός Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου, “σκόρπισε” τον Αστέρα που.. έκανε το λάθος να προηγηθεί με 0-2 και τελικά έφυγε με το βαρύ 7-2 από το Γ. Καραϊσκάκης. Εκπληκτικός ο Μιραλάς σκόραρε 4 φορές και έφτασε τα 18 γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Θρυλική παράσταση στο Γ. Καραϊσκάκης από τους παίκτες του Βαλβέρδε. Ο Αστέρας Τρίπολης επιβεβαίωσε στο πρώτο τέταρτο ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, σκοράροντας δύο φορές στην αντεπίθεση αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Αφού μείωσε με το πέναλτι του Μιραλάς, σκόραρε 6 φορές στο δεύτερο ημίχρονο στην πιο παραγωγική του βραδιά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς όπως συνηθίζει να κάνει στα εντός έδρας παιχνίδια του αλλά Τζιμπούρ και Μιραλάς έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα.
 
Ο Αστέρας Τρίπολης όπως είχε κάνει και στον αγώνα του στην Τούμπα, χτύπησε στις αντεππιθέσεις. Στο 13′ ο Μπρέσκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, απέτυχε δύο φορές να νικήσει τον Μέγερι, αλλά είχε την ψυχραιμία να γυρίσει στον Ναβάρο και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.
 
Πριν προλάβει να συνέλθει ο Ολυμπιακός, ήρθε και το δεύτερο γκολ του Αστέρα. Ο Μάρτινς ξεκίνησε τη φάση, πάσαρε στον Ναβάρο, ο Ισπανός τον έβγαλε μόνο του και ο Ροζέριο έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
 
Οι ερυθρόλευκοι δεν πτοήθηκαν και αφού πρώτα ο Τζιμπούρ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, στο 19′ κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι. Ο Μιραλάς ευστόχησε και έπιασε τους Μήτρογλου, Λέτο στην πρώτη θέση των σκόρερς.
 
Ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε άλλες μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αν και είχε την κατοχή της μπάλας. Λίγο πριν τη λήξη των πρώτων 45 λεπτών ο Μαρκάνο λίγο έλλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αλλά ο Μέγερι πρόλαβε.
 
Στο δεύτερο μέρος ο Βαλβέρδε έριξε στη μάχη τον Μανιάτη και ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός. Στο 48′ ο διεθνής μέσος έστρωσε στον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός έφερε το ματς στα ίσα.
 
2 λεπτά αργότερα ο Τζιμπούρ έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ότι δεν κατάφερε ο Αλγερινός το πέτυχε ο Μιραλάς στο 51′. Ο Βέλγος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
 
Ο καταιγιστικός ρυθμός των παικτών του Βαλβέρδε συνεχίστηκε και 2 λεπτά μετά ο Ορμπάιθ από πάσα του Αμπντούν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-2.
 
Ο “εφιάλτης” του Αστέρα δεν είχε τέλος. Στο 70′ ο Μπαντής έδιωξε ασθενώς μετά τη σέντρα του Τζιμπούρ και ο Μιραλάς ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, φτάνοντας τα 17 τέρματα στη Σούπερ Λίγκα.
 
Ο Φουστέρ μπήκε στο ματς στο 79′ και ένα λεπτό μετά πήρε τη μπάλα από τον εκπληκτικό Μιραλάς και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 6-2.
 
Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ούτε εκεί. 1 λεπτό πριν το τέλος του ματς ο Μιραλάς και πάλι μετά από λάθος του Αργυρόπουλου πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του τέρμα και 18ο στο πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το τελικό 7-2.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης (79′ Φουστέρ), Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο (46′ Μανιάτης), Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Μιραλάς, Τζιμπούρ (71′ Καζίμ).

 
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Αργυρόπουλος, Πιπίνης (39′ Φορμίκα), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο (60′ Φρανκού), Μάρτινς (72′ Εγκόν), Ράγιος, Ναβάρο, Μπρέσκα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε