Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: Στα προημιτελικά με “τεσσάρα” ο ΠΑΟΚ!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε άνετα εντός έδρας του Παναιτωλικού με 4-1, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Με δίλεπτο ξέσπασμα, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο “Δικέφαλος” σκόραρε με τους Δεληγιαννίδη (42΄), Μπίσεσβαρ (43΄), στο 53΄ ο Σάκχοφ έκανε το 3-0, ενώ στο 78 εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι ο Πρίγιοβιτς (4-0), συνδυάζοντας έτσι με τον ιδανικότερο τρόπο το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το γκολ της τιμής για τον Παναιτωλικό πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πάουλο.

Ο αγώνας:

Μέτριο, στη μεγαλύτερη διάρκειά του, το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Με τον ΠΑΟΚ να έχει δραστήριο τον Περέιρα, είτε με τον Αργεντινό να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, είτε σερβίροντας σε συμπαίκτες του. Ετσι όπως το έκανε στο 9′, όταν έστρωσε στον Κάνιας, με τον Ισπανό να πιάνει δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη να διώξει αγχωτικά την μπάλα. Στο 29′, με κοντινή προβολή, ο Σάκχοφ ήταν άστοχος απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ενώ στο 40′ ο Κουλούρης έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

 Στο 42′ ο Περέιρα “χόρεψε” αρχικά τους παίκτες του Παναιτωλικού, η μπάλα έφτασε στον Κίτσιου, ο οποίος με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Δεληγιαννίδη και ο τελευταίος με απευθείας σουτ έκανε το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σάκχοφ “έκλεψε” την μπάλα, πάσαρε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έκανε εύκολα το 2-0.

 Στο 53′ ο Περέιρα, στην πρώτη φάση για τους Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ημίχρονο, εκτέλεσε κόρνερ. Ο Κουλούρης “έπιασε” την κεφαλιά, ο Κυριακίδης απέκρουσε, σε δεύτερο χρόνο ο Σάκχοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, τριπλασιάζοντας τα τέρματα των “ασπρόμαυρων”. Σε χαλαρό τέμπο το ματς στη συνέχεια, με τον “Δικέφαλο” να φτάνει στο τέταρτο γκολ με πέναλτι. Φάση που κέρδισε στο 77′ ο Περέιρα, ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε, ελάχιστα αργότερα, στην άσπρη βούλα, εκτέλεσε σωστά και “έγραψε” το 4-0.

 Τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχε ο ανύπαρκτος σε όλο το προηγούμενο διάστημα, Παναιτωλικός. Στις καθυστερήσεις ο Πάουλο, με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μύγα, διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Δεληγιανίδης, Κίτσιου, Κάνιας, Σάκχοφ (54′ Χαρίσης), Μυστακίδης, Μπίσεσβαρ (64′ Πρίγιοβιτς), Περέιρα, Κουλούρης (73′ Πέλκας).

 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης (λ.τρ. 69? Ρότσα), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιόζ (64? Λόπεζ), Πάουλο, Ρόσα (76′ Βασιλούδης), Κλέσιο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε