Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδος: Η ΑΕΚ… στο σβηστό πήρε αυτό που ήθελε

Κύπελλο Ελλάδος: Η ΑΕΚ… στο σβηστό πήρε αυτό που ήθελε

Το πρώτο βήμα της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος ήταν νικηφόρο. Νίκησε 2-0 τη Λαμία, στη Ριζούπολη.

Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και τα γκολ πέτυχαν οι Χριστοδουλόπουλος (49΄ πέναλτι) και Μάνταλος (80΄).

Η ΑΕΚ έκανε εννέα αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Κυριακής (εναντίον του ίδιου αντιπάλου), έπαιξε με 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Λιβάγια, Μπακασέτα.

Η Λαμία απείλησε στο 8΄ με οριζόντιο δοκάρι σε δυνατό σουτ του Φράγκου και στάθηκε καλύτερα στην αρχή της αναμέτρησης. Στη συνέχεια η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρίες κι άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε (από σπρώξιμο του Παπαργυρίου) και εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 49′.

Στο 80΄ ο Μάνταλος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 παίρνοντας το «ριμπάουντ» από σουτ του Λιβάγια και απόκρουση του Πίτκα. Επειτά και από αυτό το παιχνίδι η ΑΕΚ πέτυχε την τέταρτη διαδοχική νίκη της, βγάζοντας χωρίς απώλειες ένα «καυτό» δεκαήμερο πριν από το ντέρμπι με τους πρωταθλητές.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (81΄ Γιαννούτσος), Βινίσιους, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (69΄Αραούχο), Τσίστασον, Χριστοδουλόπουλος (61΄ Μάνταλος), Λιβάγια.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65΄ Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (57΄ Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (63΄ Ντ’Ακόλ).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις