Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λεμονής: Αν δεν αλλάξει νοοτροπία ο Μήτρογλου, δεν θα έχει την καριέρα που μπορεί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής του Πανιωνίου έκανε τον απολογισμό της σεζόν, εξέφρασε την πρόθεση να μείνει στον πάγκο των Νεοσμυρνιωτών ενώ μίλησε και για τον Κώστα Μήτρογλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του του Τάκη Λεμονή:

-Ο απολογισμός της σεζόν
«Ήθελα τελειώνοντας αυτή η δύσκολη χρονιά να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, να μιλήσουμε, γιατί δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή επικοινωνία. Ήταν περίεργη η κατάσταση στην οργάνωση. Θα έπρεπε να μιλάμε περισσότερο. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Ερχόμενος στην ομάδα είχα την τύχη να ξεκινήσω να παρακολουθώ την ομάδα. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω κατασταλάξει σε κάποια πράγματα. Έπρεπε να μάθω τους παίκτες. Όπως είπα, είχα πλάσει μια εικόνα για το τι ήθελα και πως θα βελτιωνόταν η κατάσταση.
Χρειαζόταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Πρώτον να αποκτήσουμε παίκτες σε θέσεις και δεύτερον να βελτιώσουμε την ομάδα μέσα από τις προπονήσεις. Όπως ήρθαν τα πράγματα ήταν σημαντική επιτυχία. Ο στόχος ήταν να βρούμε παίκτες που ήξεραν την Ελλάδα. Βρήκαμε τους Μήτρογλου και Γκαλίτσιο, αλλά και ο Ντάτο προσαρμόστηκε γρήγορα. Η ομάδα είχε πρόβλημα στην οργάνωση και την εκτέλεση. Δείξαμε πολύ καλή ισορροπία στην επίθεση και την άμυνα. Δεν προσφέραμε θέαμα, αλλά κερδίζαμε
Ήδη στο μυαλό μου άρχισα να σκέφτομαι την επόμενη μέρα. Πάρα πολύ επείγον είναι να γίνουν πολλά πράγματα και γρήγορα. Τελειώνοντας αυτόν τον απολογισμό, πρέπει να μπούμε σε ερωτήσεις».

Το μέλλον της ομάδας:
«Μια ομάδα για να πάει καλά, χρειάζονται πολλά πράγματα. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να πετύχουμε το στόχο μας. Τα δεδομένα αλλάζουν, οι στόχοι αλλάζουν. Υπάρχει η διαβεβαίωση από τη μεριά της διοίκησης και οι διαβεβαιώσεις που έχω πάρει, με κάνουν να μην ανησυχώ. Η διοίκηση έχει κάνει τεράστια προσπάθεια. Δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι δούλευαν μέρα νύχτα».

Οι ανάγκες της ομάδας:

«Ακολουθούν δύσκολες μέρες τώρα. Θα συνεχίσουμε προπονήσεις μέχρι 25 Μαϊου. Ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα. Είχα τονίσει στους παίκτες ότι θα πρέπει να πάρω αποφάσεις για τη νέα χρονιά και ότι οι ίδιοι θα πρέπει να με οδηγήσουν σε αυτές τις αποφάσεις. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν να μείνουν, άλλοι που δεν θέλουν και άλλοι που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Είναι λογικό ότι μπορεί να δημιουργηθούν μεγάλες αλλαγές. Θέλω πάρα πολύ να μείνουν όσοι τελειώνουν τα συμβόλαιά τους. Θα γίνουν συζητήσεις. Είναι επαγγελματίες. Εγώ πρέπει να είμαι έτοιμος σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και να έχω εναλλακτικές λύσεις. Οι αλλαγές θα είναι αρκετά σημαντικές».

Για το μέλλον του:
«Εχω δει δημοσιεύματα που με εμφανίζουν ότι είμαι προβληματισμένος. Εχω άλλα 2,5 χρόνια συμβόλαιο και δεν έχει τεθεί θέμα για το αν θα συνεχίσω ή όχι. Οταν ήρθα στον Πανιώνιο πήρα απόφαση που δεν ήταν λογική. Μου αρέσουν τα δύσκολα. Δεν μπορώ να μείνω ούτε μια εβδομάδα χωρίς να μπαίνω στο γήπεδο. Με ικανοποιεί αυτή η ομάδα. Παρά τα προβλήματα με ικανοποιεί αυτή η ομάδα. Θέλω να ξέρω πως μπορούμε να λειτουργήσουμε τη νέα χρονιά. Δεν είναι πρόβλημα το μπάτζετ. Δεν θέλω να παρουσιάζονται προβλήματα στην πορεία. Θέλω να λειτουργώ επαγγελματικά. Από τον κ. Τσακίρη η ομάδα πήγε στον ερασιτέχνη, το αναγνωρίζω ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά μπορούμε να λειτουργήσουμε επαγγελματικά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο κομμάτι που έχει ο καθένας. Ο Πανιώνιος είναι ομάδα που μου αρέσει πολύ και με εκφράζει πάρα πολύ».

Τα διοικητικά θέματα:
«Θέλω να έχω ξεκάθαρη εικόνα. Τα σενάρια είναι δύο. Το ένα να συνεχίσει η ομάδα με αυτή τη διοίκηση και το άλλο να βρεθεί κάποιος επενδυτής. Εγώ θέλω να είμαστε έτοιμοι και για τα δύο σενάρια και το πως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Μέχρι στιγμής συνεχίζουμε με την ίδια διοίκηση. Δεν υπερίσχυσε η λογική, μου άρεσε να έρθω εδώ. Με καλύπτει πάρα πολύ ο Πανιώνιος. Μπορώ να παλέψω τα πάντα. Πράγματα που είδαμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα, ας τα κάνουμε. Θα προτιμήσω αυτή η ομάδα να κάνει λιγότερες μεταγραφές και να έχω στη διάθεσή μου αυτά που χρειάζεται η ομάδα. Μπορώ μέσα από τη δουλειά μου να πετύχω με τους παίκτες μου πολλά πράγματα. Αν χρειαστεί να κάνουμε μια μεταγραφή λιγότερη, ας την κάνουμε. Θέλω να είναι ξεκάθαρη η κατάσταση και να το κάνουμε μέσα στις επόμενες 10 ημέρες».

Τον σχεδιασμό της νέας σεζόν:
«Υπάρχουν αρκετοί και καλοί παίκτες που το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι. Θα είναι καλό όταν ξεκινήσει η προετοιμασία, να έχουμε όλο το ρόστερ έτοιμο».

Για το ενδεχόμενο να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες των ακαδημιών:
«Είναι αναγκαίο να σκεφτούμε πιο σοβαρά το θέμα αυτό. Τον τελευταίο 1,5 μήνα δώσαμε 4 ματς με την ομάδα των νέων γιατί ήθελα να έχω εικόνα αυτών των παικτών. Στις 28 μετά το Πάσχα ξεκινάνε προπονήσεις και θα κρατήσουν μέχρι τις 25/5. Θα δώσουμε και ένα φιλικό με τον Ολυμπιακό για την ενίσχυση του ερασιτέχνη και άλλα ματς και θα δούμε αυτά τα παιδιά. Η χρησιμοποίηση του Κολοβού στο ματς με τον Αστέρα, είναι κάτι που σκέφτομαι και για τη νέα χρονιά. Δεν θέλω να πω ονόματα. Υπάρχουν στο μυαλό μου, πέντε παιδιά που πρέπει να επιλέξουμε».

Για τον Μήτρογλου και τον Γκαλίτσιο:
«Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο τώρα. Το πρώτο πράγμα που κοιτάω είναι να ευχαριστιέμαι τη δουλειά μου. Έχετε εστιάσει πολύ στον Μήτρογλου και θα ήμουν άδικος αν δεν έλεγα ότι έχει βοηθήσει πολύ. Αλλά ήταν συνολική προσπάθεια. Μην ξεχνάτε ότι χωρίς αυτόν κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ. Αν δεν αλλάξει νοοτροπία, η καριέρα του δεν θα είναι αυτή που πρέπει. Δεν είμαι εδώ για να χαϊδεύω τα αυτιά παικτών που μας βοήθησαν. Πρέπει να δει διαφορετικά κάποια πράγματα, γιατί είναι σπάνιος παίκτης. Πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει επαγγελματικά το ποδόσφαιρο. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν δει κάποια πράγματα, δεν θα κάνει την καριέρα που του αναλογεί. Αλλά πάντα υπάρχει αυτό το αλλά… Είναι ένα πακέτο που αφορά την προσωπική ζωή, τις προπονήσεις, την οπτική που αφορά το μέλλον του για το ποδόσφαιρο. Και ο Γκαλίτσιος ήταν σημαντικός, αλλά δεν είναι και στο χέρι το δικό μας να δούμε τι θα γίνει».

Για τον Εστογιάνοφ:
«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά έχει ένα τεράστιο συμβόλαιο. Θα πρέπει να συζητηθεί».

Για την ενίσχυση της ομάδας:
«Κοιτάμε για τις θέσεις από το 1 μέχρι το 11. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Το οικονομικό είναι ένας σημαντικός παράγοντας».

Για τους στόχους της νέας σεζόν:
«Διαμορφώνονται στο πρωτάθλημα κάποιες καταστάσεις. Για παράδειγμα ισοφαριστήκαμε από Ηρακλή και Λάρισα στο τέλος. Αφήνουμε έξω την Καβάλα, είχαμε και την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό. Αν είχαμε ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων, θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ ψηλά. Το πρωτάθλημα είναι πολύ παράξενο. Δεν θέλει πολύ για να φτιάξεις μια καλή ομάδα και να μπεις με σωστή νοοτροπία στο πρωτάθλημα. Θα εξαρτηθεί πολύ από το οικονομικό κομμάτι. Ο τρόπος που προπονείται η ομάδα, θα πρέπει να είναι πιο σωστός».

Για τις ακαδημίες:
«Μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να αντέξει μεγάλα συμβόλαια; Ακόμα και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συντηρήσει μεγάλα συμβόλαια. Είναι ανάγκη να βγάλουμε παίκτες από τις ακαδημίες. Δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα. Μου αρέσει να προπονώ μια καλή ομάδα και εννοώ να έχω παίκτες με φιλοδοξίες και επαγγελματίες».

Για τις διαφορές σε σχέση με την πρώτη του θητεία:
«Δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν. Δεν βρήκα κάτι μετά από 2-3 χρόνια. Το να μπει η επαγγελματική ομάδα στο Απήλειον, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, δεν μου λέει κάτι. Πρέπει να λειτουργήσουμε πολύ καλύτερα. Υπάρχουν κάποια μηχανήματα, αλλά δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε».

Για την προετοιμασία:
«Ξέρουμε ότι θα ξεκινήσουμε 4 Ιουλίου και στα τέλη του μήνα θα πάμε στο εξωτερικό. Είμαστε έτοιμοι για το θέμα της προετοιμασίας. Το θέμα είναι το μέρος που θα κάνουμε την προετοιμασία. Κοιτάμε το μέρος για να είναι και οικονομικό».

Για το ρόστερ
: «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να μειωθούν οι παίκτες. Βρήκα 32, τώρα είναι λιγότεροι και πρέπει να κινηθούμε με ένα μικρό ρόστερ. Θα είναι μεγάλο κέρδος να έχουμε του χρόνου 2-3 παιδιά από την ομάδα νέων».

Αν βάλει βέτο για πώληση παίκτη:
«Θα βάλω αν τα λεφτά είναι δυσανάλογα με την αξία του παίκτη. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και την οικονομική κρίση που υπάρχει».

Για Κουμορτζί και Κολωνία:
«Δεν υπήρξε επίσημη πρόταση. Προέκυψε με μάνατζερ. Δεν ήταν κάτι που μπορούσαμε να αξιολογήσουμε σοβαρά. Μιλάω συνέχεια μαζί του. Δεν θα ήθελε ούτε ο ίδιος να φύγει απαξιωμένος, με ένα ποσό που δεν αξίζει. Ούτε ο ίδιος δεν θα ήθελε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε